Eigen volk eerst

Dion de Jager‘Eigen volk eerst’ mensen zijn er altijd al geweest. De geschiedenis zit er vol mee. Het valt in de geschiedenis op, omdat het door deze mentaliteit altijd verkeerd afloopt. Toch staat er steeds weer iemand op om door middel van deze onderbuikgevoelens de boel op te hitsen met als doel daar zelf beter van te worden. Helaas hebben veel mensen het altijd pas in de gaten als het te laat is.

We wisten het niet.

“We wisten het niet”. Het zou natuurlijk kunnen dat je het niet geweten hebt. ‘Eigen volk eerst’ uitdragers, zijn heel handig in het verpakken van hun verderfelijke boodschap. Ze proberen het te verpakken in geleuter over dieren of meer handen aan het bed. Maar als je een klein stukje verder kijkt, dan zie je de werkelijke onderliggende boodschap die er altijd is . De grenzen moeten dicht en het ‘eigen volk’ moet beschermd worden tegen ‘die anderen’.

Wie het eigen volk is en wie die anderen zijn, wordt naarmate de tijd verstrijkt meestal steeds duidelijker.

De PVV

Voor een aantal was het bij de oprichting van de PVV al direct duidelijk. Als je vindt dat er in je paspoort moet komen te staan waar je opa is geboren en als je vindt dat criminele Marokkanen door hun knie moeten worden geschoten terwijl de criminele Hell’s Angel door mag lopen omdat zijn opa wel in Nederland is geboren dan hoef je al geen twijfel meer te hebben.

Maar voor veel mensen is het dan nog niet duidelijk. Ook niet als blijkt dat de leider van de partij een alleenheerser is die geen tegenspraak duldt en opereert als een asociale dictator. Ook niet als blijkt dat een partij wordt gefinancierd door extreme partijen vanuit het buitenland of als er een NSB-vlag voor het kantoorraam wordt gehangen.

Pas als er een paar seconden op tv worden uitgezonden dat hij de zaal laat scanderen dat er een bevolkingsgroep weg moet, wordt men een beetje wakker.

Een beetje wakker

Ik zeg een beetje wakker omdat het ondertussen duidelijk is dat het geheugen van de gemiddelde kiezer acht weken is. Dus ik schat in dat over acht weken alles weer bij het oude is. En dan is de grens dus weer iets opgeschoven.

De volgende stap zal zijn, dat ‘criminele’ Marokkanen niet meer in bioscopen en parken mogen. Weer zal er een storm van verontwaardiging opsteken.

Maar in de peilingen zal het niet uitmaken. Omdat er nu eenmaal een groep is in Nederland die dit nou eenmaal vindt. Dus al marcheert de PVV in zwarte uniformen door de straten, dan zullen ze nog steeds door een klein deel van de bevolking worden toegejuicht.

24 gedachten over “Eigen volk eerst”

 1. Na de schuiver van Wilders waren de hardcore hooligans van Wilders in opperste verwarring. Maar na de move van Wilders dat het juist de politieke partijen en de linkse media zijn die haat en verdeeldheid zaaien en een hetze voeren tegen de PVV en zijn aanhang, krijgen ze weer praatjes.Zonder kritisch denkvermogen roeptoeteren ze Wilders na.Er valt niet mee te praten op het internet, want Wilders heeft altijd gelijk en wat hij zei was heel normaal en de spijker op z’n kop.Daarom geloof ik er niks van dat de aanhang van Big Foot smelt,een belangrijk deel van Nederland heeft een hekel aan buitenlanders, vindt dat het er teveel zijn en dat ze hier niet thuishoren.Nederland mpoet Nederland, dus blank blijven, want anders gaan we ten onder. Helemaal nu met die duivelse EU.

 2. @laarmans, klopt weer helemaal. Dit valt overeen met mijn observatie van jarenlang gedrag van medeburgers en steeds naarstig zoeken tot extremen om de allochtonen/buitenlanders in een kwaaie licht te kunnen plaatsen. Zoekt en hij zult vinden…….

  Indien je voldoende lang zoekt, zal je altijd iets gaan vinden.

  “Big Foot smelt,een belangrijk deel van Nederland heeft een hekel aan buitenlanders, vindt dat het er teveel zijn en dat ze hier niet thuishoren.Nederland mpoet Nederland, dus blank …….” ( de rest mag oprotten, kort gezegd is de boodschap)

 3. @Saloonsocialist, heb ik aanzienlijke getallen autochtone medeburgers in al die jaren gesproken die keer-op-keer de meest normale zaak van de wereld vinden dat ZE veel meer rechten hebben dan de rest – buitenlanders/allochtonen, recentelijk de “Oosteuropeanen” en het hele Nederlandse systeem werkt mee.

  Vooral omdat xenofobie en discriminatie in frappante casussen nooit tot nu tot veroordelingen hebben geleid. Eigenlijk dit is mede de lanceringplatform van Wilders geweest.

  Uiteindelijk zijn we toch maar mensen, hè? “Ik voel me niet lekker ten overstaan van buitenlanders/allochtonen, weetjewel”.

  Inderdaad, dit is de kern.

 4. Je hebt ook megalomanen die alleen aan Weltkrieg kunnen denken. W heeft zijn Henk en Ingrid, blijkt nu heel duidelijk, alleen maar nodig voor zijn ingebeelde wereldoorlog tegen de islam. Hij laat eindelijk aan het begin van zijn kruistocht het verwrongen tempeliersgezicht van Breivik zien. Je kunt onze lieve Henk en Ingrid nu alleen maar gunnen dat ze ook merken hoe W hier zijn oorlog begint tegen onze Marokkanen, slim en alsmaar suggererend dat het allemaal rotmarokkaantjes zijn. Daar heeft hij de mond vol van, maar dat tuig gewoon met legale nederlandse maatregelen aanpakken..ho maar. Dat interesseert hem eigenlijk ook niet. Hij is geobsedeerd door die vermaledijde islam.

 5. Over ruim 8 weken zijn er Europese verkiezingen. Dan wordt het interessant hoe ‘eigen volk eerst’ wordt ingevuld. De Nederlanders tegen de Belgen? Of de Nederlanders samen met de Belgen tegen de Roemenen en Bulgaren? Of alle Europeanen tegen de Arabieren en zigeuners?

 6. Pfoe , Wijbinga , CDA’r , dus lid van een partij die met de LPF regeerde en later zich door de PVV liet gedogen , op facebook is hij trouwens al weer gewoon “Bram”…

 7. Beroepshagenees henk zoals het in de krant staat ad.
  Begrijpt niets van de commotie over Marokkanen wat Wilders scandeerde,hij vond het een beregezellige avond en denkt nu dat Wilders idd gelijk heeft nu hij zelf voor gering NSBer wordt uitgemaakt,zoals hij zelf zegt,door wie staat er niet bij.
  Wel dat hij nu zeker denkt dat Marokkanen allemaal hetzelfde zijn.

  En volgens hem had Wilders het alleen over 17jarige jochies die heel de dag vrouwen zonder hoofddoek voor hoer uitschelden…deze anekdote wordt werkelijk door iedereen herhaald

 8. Oja een Marokkaanse koopman zou dat gezegd hebben,die hij al 15 jaar kent,ook vind hij dat geert gedemoniseer wordt….net als pim.
  8 weken en het is weer allemaal bij het oude?? 2 dagen al!

 9. “Beroepshagenees henk”

  Oh, de voormalige pooier Henk Bres die op tv bij een praatprogramma (KvdB) aangaf dat hij meisjes van een jaar of 13 sexueel wel heel aantrekkelijk vindt?

  Die neem ik niet al te serieus als het aankomt op minderjarigen.

 10. Van oijk groenlinks ,
  Vind dat de PVV niet geïsoleerd ogen genegeerd moet worden,hij sluit voorstellen van de PVV niet allemaal af,en de aanhang van de PVV moet op perspectief hebben…..Gaat snel he?

 11. In psychologisch zin zou het therapeutisch kunnen werken als de schrijver een Wilders aankleedpop aanschaft. U kent dat vast wel zo’n “action figure”. Je kunt dat dan zo aankleden en verfraaien als je zelf wil. Je kunt er zelfs een speltje in prikken. Dat lucht misschien op. Ik heb even zitten zoeken op het internet, maar die zijn er nog niet. Misschien wel een leuk idee om die te laten maken. Verdien ik er ook nog wat aan. En voor de lobroeken die wat bepaalde aankleed spulletjes zoeken, heb ik deze nog….. Hé Fleur: http://www.amiami.com/top/detail/detail?gcode=FIG-DOL-6530

 12. wat wilders uitblaat op zn lompe manier wordt door het gestudeerde politieke volk van vvd en PvdA op hun manier in hun bewoordingen uitgevent.

  voorbeeld als je zegt” das een vuile hoer” nou dan ben je lomp en sexistisch en…

  beter is ” je bent een onhygienische prostitue.

 13. Wilders is gewoon een smerige aanhanger van de nazi ideologie! Erger zijn de politici welke dat jaren hebben toegestaan of wegkeken! Nog erger is de meute welke op hem stemt! Nazi’s zijn niet verslagen in 1945! Ze zijn slechts ondergedoken en komen nu uit hun drekholen te voorschijn! Ook hier komen we ze tegen. Nazi volgelingen welke schaamteloos hun viezigheid uitbraken! Niet alleen Wilders maar al zijn nazi adepten dienen we hardhandig bij de ballen te grijpen om ze te vertellen dat wij nu niet en nooit van hun gore zienswijze gediend zijn! Treurig is het dat niet alleen PVV idioten deze ideologie aanhangen, maar dat we dit ook tegenkomen in de kringen van de z.g gevestigde politieke partijen! De gore nazi kanker zit al heel diep in onze maatschappij. Om dan straks weer met een uitgestreken smoelwerk op 4 Mei de hypocriete klojo uit te hangen! Ho, wacht, er is een groep bruine rekels met een leider met achterbank voorliefde, welke zelfs dat niet wil. Het is tenslotte Zondag de 4e Mei. Die hangen de vulgaire klojo uit op 3 Mei! Hoe diep kan men zinken. Voor hun diepbruine glorie hebben de magistraten de 6 daagse vecht en sneuvelweek uit gevonden! We worden geregeerd door een vunzige meute bruinwerkers!

 14. Links – maart 23rd, 2014 at 6:19 pm

  Nou, nou. Dat is nogal niet wat. Wat u daar allemaal opschrijft.

  Uw stukje doet me wel denken aan Mein kampf. Dat is dat boekje wat volgens u waarschijnlijk door mij is geschreven. Enfin, daarin wordt een hoofstuk gewijd aan de Joden of Juden als u dat liever heeft. ………… Strekking is; het is een hoofdstuk vol gekanker, alleen maar gekanker, bestaande uit vernoemingen en beschuldigingen. Aan een stuk door. Gaaaaaaap!

 15. @Geert Wilders

  Het beviel je niet meer in je drekhol? Kom je nu hier de populaire nazi uithangen? Rotstraal naar je nazi roedel, Goebels imitator!

 16. Links – maart 23rd, 2014 at 6:43 pm

  Kan niet, ik heb geen Nazi roebel. Dat bestaat alleen maar in jouw wereldje van denkbeelden. Ik zou er eens met een dokter over praten. die kunnen je meestal wel helpen.

 17. Spelt/ speld
  Roedel/ roebel

  Wel een beetje beter opletten, geblondeerd Mavo-klantje.

 18. Marc – maart 23rd, 2014 at 7:08 pm

  TaalNazi!

  Ps. nieuwe relletje in de maak Mark Rutte verdedigt weer Zwarte Piet. Erg he!

 19. Hij gaat z’n goddelijke gang maar.
  Zo, ga jij eens even onze mooie taalcultuur beter leren. Zeker Limburger, of wat.

 20. Kiek, de TokkieFuhrers willen Zarte Piet heben. Liever door zarte Mensen nagespeeld.

  Voor witte is dan alleen de pedofilie als hobby overgebleven, weetjewel.

 21. Eigen volk eerst werkt nergens. Typisch ook. Zeker als je je bedenkt wat WIJ (rechtse deel met name) de indianen, de aboriginals, asiaten en afrikanen hebben aangedaan en nog steeds aan doen.

  Iemand uit Afrika noemen ze gelukszoeker. Dat kan. Want dat is logisch ieder mens zoekt zijn/haar geluk. HEEL MENSELIJK!

  Men vergeet ter rechter zijde vaak dat na de WO II heel veel Nederlanders zijn vertrokken naar Canada, Australie en Amerika enz.

  Krijg je als tegen argument. JA MAAR DIE PASSEN zich wel aan daar!. Ja klopt is ook heel makkelijk namelijk als je eerst de oorspronkelijk bewoners uitroeit. 150.000.000 natives en still counting. Indianen in zuid amerika worden nog steeds vermoord voor stukken land.

  Die spiegel voorhouden is vaak heel lastig voor eigen volk eerst mensen.

 22. Vond dit ook wel een mooie vond dit elders. Waarom Le Pen gewonnen heeft op tal van plaatsen in Frankrijk.

  Reactie meneer X: er is iets fout in onze samenleving daarom kiest men voor extreem rechts.

  Tegen reactie meneer Y:

  klopt : er moet meer gedaan worden aan het niveau van het onderwijs in Nederland. De vakken geschiedenis en maatschappijleer verdienen meer aandacht. Een goed idee zou ook zijn, het vak godsdienst te vervangen door (humanistische) filosofie.
  Dan stopt misschien de zieke ontwikkeling die er toe heeft geleid dat “politiek correct” ofwel “policor” als minderwaardig wordt gezien.
  Het percentage “extreemrechts” stemmers ligt waarschijnlijk op hetzelfde niveau als het percentage Nederlanders die “fout” waren, zo’n 70 jaar geleden.
  Toen was er wel degelijk een gebrek aan informatie en vorming. Vandaag is dat echter geen excuus meer.

 23. @Leon:
  [Krijg je als tegen argument. JA MAAR DIE PASSEN zich wel aan daar!]

  Misschien “daar” wel, maar bijvoorbeeld hier op Curaçao (en overige Antillen) zeker niet.

  -Van de hier wonende Nederlanders weigert 90% onze taal te leren.
  Bij overheidsinstanties komen ze er nog mee weg, want de meeste ambtenaren spreken en verstaan wel Nederlands,hoewel niet altijd op het niveau van de “cliënt uit het moederland”. (Een paar weken geleden bij de “Banco di Seguro”, een dame die iets wilde weten over de zorgverzekering: “kunt u er iemand bij roepen, die GOED Nederlands spreekt?”. Er werd haastig iemand opgeroepen, die glimlachend binnenkwam met “kan ik u helpen mevrouw? Ik heb in Nederland gestudeerd”)

  -In winkels en horeca worden ze kwaad als het personeel geen Nederlands verstaat en geven luidkeels blijk van hun ongenoegen. Voor een toerist of iemand die hier nog maar net woont, wil ik wel als tolk optreden, maar sommigen wonen hier al meer dan 20 jaar.

  -Hun kinderen gaan naar volledig Nederlandstalige scholen (dus waar Papiamento niet eens in het lesprogramma zit). Het exorbitant hoge schoolgeld wordt voor kinderen van marinepersoneel etc. vanuit Nederland betaald.
  -Ze vitten aanhoudend op de locale bevolking (we zijn “lui, dom” etc. en eten “verkeerd voedsel”).
  -Ze doen hun boodschappen bij de Albert Heijn, gaan naar een Nederlandse kapsalon, willen per se een Nederlandse huisarts,klagen dat de plaatselijke Blokker, Jamin en DA drogist duurder zijn dan in NL en zijn diep verontwaardigd dat een voorgenomen vestiging van een Hema filiaal niet door blijkt te gaan.
  -Ze wonen veelal in bewaakte compounds, bij voorkeur waar de buren ook Nederlanders zijn en gaan zo min mogelijk met “locals” om: een Nederlandse mevrouw vertelde op de tv: “nee ik ken eigenlijk geen mensen van hier”.
  – Ze voelen zich “gediscrimineerd” als er bij sollicitaties van hen wordt geëist dat ze Papiamento leren.

  [Die spiegel voorhouden is vaak heel lastig voor eigen volk eerst mensen.]

  Dat klopt helemaal!

Reacties zijn gesloten.