Ehsan Jami over Iraanse vluchtelingen en PVV-critici

Vorig week kreeg ik het weer eens aan de stok met Ehsan Jami, “Beleidsadviseur voor de PVV, binnenlandse zaken en defensie. Student UvT. Iran deskundige.” Op twitter schreef hij:

En nu komt Servië dus bij de EU. Of je het nu wilt of niet. Dank u wel, alstublieft…. #Mladic

Ik vond dit erg hypocriet, dus ik antwoordde:

@EhsanJami1985 Wat ouwehoer je nu over Servië bij de EU? Jij hoort nu bij NL als een xenofobe vluchteling. Je achtergrond vergeten? #pvv

Hierop antwoordde Ehsan laconiek:

@NwLibAmbitie chill homeboy

Maar ik wilde wel weten wat hij van de situatie in Iran vond nu dat hij zo uitgesproken is over een ander land. Zo makkelijk wilde ik hem er niet van af laten komen. Dus ik schreef:

@EhsanJami1985 Nu dat het allemaal zo goed gaat in Iran moet jij ook maar je biezen bakken en teruggaan. Ik betaal je ticket. #pvv

Hierop antwoordde Ehsan:

@NwLibAmbitie hahahaha. ” goed gaat in Iran “. Ja klopt. Je ayatollah vriendjes doen goeie zaken daar. Daar kick jij van op. Weet ik.

Hier gaf Ehsan dus toe dat het nog steeds niet veilig is voor vluchtelingen, een mening die Gerd Leers en het IND niet met hem delen. Dus ik antwoordde als volgt:

@EhsanJami1985 Dus jij wilt hiermee zeggen dat Iraanse vluchtelingen niet terug mogen. Haha… heb je klemgeluld in 2 tweets. #pvv

Hier had Ehsan natuurlijk geen antwoord op. Hij stuurde een lullig berichtje:

@NwLibAmbitiehahahahahahahahahahahahahahaha. Ik kom er niet meer bij. Zoveel domheid is zeldzaam!! Hahahahahahahaha

Hierop antwoordde ik:

@EhsanJami1985 Nee mannetje, jij geeft nu impliciet toe dat het onveilig is in Iran. Dus asielzoekers (incl. jij) mogen niet terug. #pvv

Hierop kwam nooit een antwoord. Uiteraard was het een soort framing, want ik weet dat hij een NL burger is, maar ik heb wel een uitspraak kunnen uitlokken van deze knuffelallochtoon van de PVV. Een uitspraak die haaks ligt op de gewone PVV partijlijn.

Vandaag, 30 mei 2011, liet dezelfde knuffelallochtoon weer van zich weten. Hij stuurde een bericht de wijde wereld in:

Wanneer vertrekken die BN’ers, ambtenaren en anderen die niet onder de PVV invloed willen leven uit NL? Ik help ze wel met inpakken.

De verontwaardiging hierover was natuurlijk/vanzelfsprekend erg groot. Maar er waren sommigen die meenden deze uitlating te relativeren. Ook Kaj Leers, “Political aide & spox @ PvdA Amsterdam, wartime consigliere in the evening, musician at night, yet bright and early in the morning! Not always in serious mode.Hij schreef:

Volgens mij doelt hij op al die mensen die eerder zeiden te zullen emigreren als de PVV in de regering komt @sywert @thijskleinpaste

Hierop wees ik hem op de context en de juiste woorden:

@kajleers @ehsanjami1985 heeft het niet over regeringsdeelname maar over pvv invloed. Moet ik je uitleggen wat het verschil is?

Maar Leers vond mijn vraag te badinerend. Hij schreef:

@NwLibAmbitie Als je zulke neerbuigende taal gaat uitslaan pleur ik je gewoon uit m’n timeline, hoor.

en

@NwLibAmbitie Jami kan niet spreken over ‘regering’, want daar zit de PVV niet in. Dus heeft hij t maar over ‘invloed’

Deze relativering sloeg nergens op… dus ik antwoordde:

@kajleers Oh echt? Maar dan snap ik jouw relativering nog steeds niet.

Dat was het dan. Ik werd geblokt door Leers, die ik overigens nooit op twitter heb gevolgd of eerder aangesproken.

Ik zal afsluiten met een twitter bericht van ene @rolfvandekrol omdat hij de vinger op de zere plek legde en de twee door mij aangehaalde onderwerpen verbindt.

@Bas_Taart @ehsanjami1985 And the funny part about it: Meneer zou hier niet eens geweest zijn als PVV toen al aan de macht was.

 

122 gedachten over “Ehsan Jami over Iraanse vluchtelingen en PVV-critici”

 1. Ehsan Jami is zover bekend ook nog altijd Iraans staatsburger.

 2. Wat ik me altijd afvraag: vertrouwen ze Ehsan Jami wel binnen de PVV ? Moslims liegen toch tegen ongelovigen vlgs. hen ? Waarom is hij geen agent van het Iraanse regime ? Misschien doet ie alsof ie heel erg dom is.

 3. Ik help hem ook graag pakken. Geen enkel probleem ik wil zelfs nog zijn overhemden strijken wanneer hij terug gaat naar het veilige Iran.

 4. Ik wou vanavond nog iets zinnigs doen, maar na het lezen van de zinsnede ‘Ehsan Jami, Beleidsadviseur voor de PVV, binnenlandse zaken en defensie. Student UvT. Iran deskundige’ gaat dat niet meer lukken.

 5. “Misschien doet ie alsof ie heel erg dom is.”

  Dit vind ik eigenlijk wel de quote van de dag! Haha. Die Ehsan Jami mocht van Geertje niet de 2e kamer in omdat hij twee paspoorten heeft.
  Als je de tweets van die nono leest lach je je helemaal slap, dom, niet onderbouwd geneuzel wat ook weer uit bovenstaande berichtjes blijkt.
  Als je een BVV’er afrekent om zijn woorden beginnen ze te schelden of hard te lachen.

 6. Kaj leer is net zo`n arrogante lul als Eshan Jami, al heb ik met Jami minder problemen bedoel die kan het niet helpen die mist wat hersencellen

 7. Ehsan Jami valt te prijzen, lijkt me. Zelden heeft iemand het PVV-gedachtegoed helderder verwoord dan hij. Als ik het mag parafraseren: “Jullie moeten allemaal gewoon doen wat de PVV zegt en anders lazer je maar op.” Mag je zijn tweet bestempelen als getuigend van een volstrekt dictatoriale visie van de PVV? Of is dat te ongenuanceerd?

 8. Ik vind die hele discussie maar onbeschoft, van zowel Jami als de KRapuul poster. Maar goed dat is tegenwoordig debatteren. Mekaar lekker jennen en uitlokken tot iemand boos word en dan gaan lopen janken. Man wat zijn we toch een labbekakkerig land van lafaards geworden die zich achter wetjes verbergen.

 9. Dehnus Schreef:

  Ik vind die hele discussie maar onbeschoft, van zowel Jami als de KRapuul poster. Maar goed dat is tegenwoordig debatteren. Mekaar lekker jennen en uitlokken tot iemand boos word en dan gaan lopen janken. Man wat zijn we toch een labbekakkerig land van lafaards geworden die zich achter wetjes verbergen.

  Ja, ik moet me meer inhouden als ik hypocriete, arrogante, racistische knuffelallochtonen op hun plaats zet. Je hebt helemaal gelijk.

 10. Neal Lachman Schreef:

  Dehnus Schreef:
  Ik vind die hele discussie maar onbeschoft, van zowel Jami als de KRapuul poster. Maar goed dat is tegenwoordig debatteren. Mekaar lekker jennen en uitlokken tot iemand boos word en dan gaan lopen janken. Man wat zijn we toch een labbekakkerig land van lafaards geworden die zich achter wetjes verbergen.
  Ja, ik moet me meer inhouden als ik hypocriete, arrogante, racistische knuffelallochtonen op hun plaats zet. Je hebt helemaal gelijk.

  O hield je je niet in dan ??? “hypocriete, arrogante, racistische knuffelallochtoon ” is in het geval Jami al bijna een compliment .

 11. Waar gullie de tijd vandaan halen om dat allemaal in te tikken en te volgen, is mij een raadsel.

 12. @neal,

  Sorry maar ik begin me gewoon wat te irriteren aan het hele toontje dat tegenwoordig in het debat word gevoerd. Het lijkt wel alsof ik weer op de Basis school zit, waar ik net zo lang getreiterd moest worden tot mij de kop gek werd waardoor ik iemand voor de bakkes mep en je dan mag nablijven. Het lijkt wel alsof al dat soort types ineens geprezen worden, dat zuigen dat totaal gebrek aan respect voor elkaar … het licht gewoon heel gevoelig en het irriteert. Ik bedoel waar slaat een uitdrukking als :”hahahaha. ” goed gaat in Iran “. Ja klopt. Je ayatollah vriendjes doen goeie zaken daar. Daar kick jij van op. Weet ik.” van meneer Jami nu op? Of waar hij socialisten Dhimi’s noemt omdat ze het niet met hem eens zijn. Het is gewoon tegen schenen schoppen totdat iemand boos word en als die persoon dan boos is dan is het janken en kermen dat je het niet zo bedoelt hebt (zoals dat vroeger ging op school) of tegenwoordig :”vrijheids van menings uiting”. Dat soort mensen vind ik LAF, die niet voor hun woorden staan maar alleen maar uit de krachten gegroeide pestkoppen zijn, het ergste type, dat zelf niks durft… maar mensen erbij lapt, mensen tegen elkaar opstookt en dan erbij lapt of mensen uitlokt en dan er bij lapt.

  Bekijk voor de gein eens een debat uit de jaren 60 in de tweede kamer, en je staat verstelt van hoe netjes het toen ging. En dan vergelijk je het nu bij deze twitterende, briefjes gevende, jankende volwassen KLEUTERS. Ik heb de jaren 60, 70 en begin jaren 80 niet meegemaakt, toen was ik er nog niet, maar ik ben er soms wel heel jaloers op hun mensen toen met elkaar omgingen in spraak en conversatie.

 13. Ik heb nog Dick Dolman als kamer voorzitter meegemaakt. Die was volgens mijn bescheiden mening de beste. Niet alle debatten in de jaren 70 waren goed, maar het ging inderdaad om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Sinds de spindocters het Amerikaanse model kwijlend hebben overgenomen is het mode geworden om meer op de man te spelen en de kwaliteit van het debat achterwege te laten. Fox populi, fox dei.

 14. @Dehnus,

  Discussies op twitter zijn vaak kinderachtig helaas.

  Ehsan Jami verdient wel kritiek omdat hij voor een partij werkt die notabene zijn eigen burgerrechten wil afschaffen. Ehsan Jami heeft een geschiedenis van mensen schofferen en beledigen. Dat deed hij al toen hij nog bij de PvdA zat voordat hij bekend stond als ex-Moslim.

  Deze twitter discussie zegt op zich zelf niet heel veel. als je een tijdje Ehsan Jami volgt op twitter dan zie je wel dat hij zich standaard ongemanierd uitlaat.

 15. @ Dehnus:

  Dat kan ik begrijpen, maar je noemde ook de krapuul schrijver, dus mij. Ik zei “ouwehoer”, maar dat was gewoon omdat wat hij altijd zegt zo erg hypocriet (dus m.i. geouwehoer) is.

  En met alle respect, vroeggah, toen alles zogenaamd veel beschaafder was, bestond vrouwen- en homo-emancipatie niet eens, en racisme en superioriteitsgevoel was orde aan de dag. Het gaat er tegenwoordig hard en onbeschofter aan toe, dat geef ik toe, maar dat is omdat men veel meer ziet en ervaart dan vroeger. Ik heb hier enkele maanden geleden over geschreven in een commentaar.

  https://krapuul.nl/blog/20599/wilders-kampf-01/#comment-34757

  Er zijn bepaalde factoren die nu spelen, onder andere:

  1. Politieke onrust door mensen met bepaalde agendas

  Het is duidelijk dat Geert een soort “machurian candidate” is van de ultra-rechtse Israelische machten. Het gevaarlijke hieraan is dat hij willens en wetens meedoet. Hij heeft een zogenaamde heldencomplex. Als voorvechter van Israelische politieke zaken is hij een held voor de ultra-rechtsen. Ook is het zo dat hij als Indo natuurlijk een dwangmatige haat heeft jegens Moslims, die alle Indos het land (Indonesie) uitjaagden. Moslims zijn bovendien ook de historische vijanden van de Joden, bovendien al vanaf het begin der Abrahamische religieen sinds Abraham Isaac (de patriarch van de Hebrews) kreeg met Sarah en Ishmael (de zog. patriarch van de Arabieren) met Hagar.

  Geert en Israel concluderen vanzelfsprekend dat de vijand van de vijand dus een vriend is. Ik ben ervan overtuigd dat er een dieper en breder complot achter zit, nl. dat Israel een nieuw soort satelliet-land wilt maken van een land als Nederland – binnen nu en 25 of 50 jaar. Dan is NL natuurlijk wel vol. Dus er moet plaats worden gemaakt. Dus de gezamenlijke vijand moet maar opduvelen! Weg met die Moslims, en grensen open voor de Joden. Overigens denk ik dat Israel dan het land zal zijn van de ultra-rechtsen. De Joodse gemeenschap in NL zal dus wel minder fanatiek zijn dan die gasten in Israel.

  2. Maatschappelijke verharding

  De maatschappij is een afspiegeling van haar mensen… zo duidelijk is het wel. Maar wij kunnen niet de moed opbrengen om de schuld en de verklaring bij onszelf te zoeken. Dat stukje introspectie doen -en willen- we niet. Het is makkelijker om een ander de schuld te geven. En het is makkelijker om een “vreemdeling” de schuld daarvan te geven. In onze psychologie is het nog steeds “jij of ik”, en als jagers-verzamelaars zijn we geprogrammeerd om koste wat het kost te beschermen wat wij hebben vergaard/verzameld/opgebouwd. De menselijkheid en tolerantie die we hadden/hebben aangeleerd en/of opgebouwd maakt plaats voor onze keiharde overlevings- en overheersingsdrang.

  3. De psychologisering van de maatschappij.

  Men heeft nu veel beter toegang tot informatie dan pak weg 10 jaar geleden. Iedereen is zijn eigen onderzoeker en journalist. Men voelt zich geroepen om aansluiting te zoeken/vinden bij anderen die hun mening deelt. Iedereen vindt nu dat ze het recht hebben om te zeggen wat zij denken… net als Pimmetje eerst en Geertje nu.

  En om op je laatste vraag terug te komen. Ik heb er een hard hoofd in. Volgens mij zullen we altijd wel een harde kern hebben die problemen wilt veroorzaken en houden. Net als voetbal hooligans. Die kern moet bestreden worden door ze weer naar de zijlijnen te schuiven. Nu komen ze als pissebedden tevoorschijn, en ze maken heel veel mensen het leven zuur. Daar halen ze een soort genot uit die jij en ik niet kunnen bevatten, maar zij teren daar juist op. Ze moeten dus terug worden gezet onder de steen waar ze vandaan zijn gekropen. Met andere woorden, “Rot op naar je eigen steen”.

 16. @16 Het is niet alleen hem hoor, je merkt het ook in de hele politiek. Het lijkt wel alsof een minderheid, de irritante pestkop van vroeger, nu regeert en word beschermt. En hij mag van mij best kritiek hebben, heel veel zelfs, want ik vind het maar een irriterend stuk vreten (als je naar hem luistert ook), wat je zegt hij beledigt en schoffeert. Maar wat hij daarna doet zit me gewoon wat dwars, dat verstoppen achter een wet nadat je iemand beledigt, en dat er dan ook nog zoveel mensen het er mee eens zijn. Hij heeft een hele schare fans, en dat kan ik dus niet begrijpen, dat soort mensen had je vroeger een bloedhekel aan (als klas) op school, maar het lijkt wel alsof we er nu trots op zijn.

  Ik begrijp zeg maar de hele toonzetting niet meer, want ik kan hun punten daardoor niet eens serieus nemen. Omdat bijvoorbeeld een Geert Wilders of meneer Jami zich zo uitlaat haak ik gelijk al af omdat het alarmbellen doet rinkelen, alsof het niet te vertrouwen mensen zijn. Dat kan toch niet de opzet zijn van een politiek leider dat hij mensen afschrikt door de toon? En toch lopen mensen als domme schapen ze aan te moedigen. Ik begrijp het niet meer, omdat het bij mij irritatie oproept en ik dan moeite heb om dan serieus naar een persoon te luisteren. Ik bedoel als je net beledigt word en je ziet dat hij aan het zuigen is, dan kan je zo’n persoon toch niet meer serieus nemen?

  Sorry ben maar een simpel persoon ;).

 17. @17, ik zeg ook niet dat vroeger alles beter was, maar ik denk wel dat we er soms wel eens naar mogen kijken als een spiegel voor onszelf. Zowel goed, om te zien hoe ver we wel niet zijn gekomen, als slecht om te zien wat we nog kunnen verbeteren (door te kijken wat ze vroeger verkeerd deden, maar ook wat ze vroeger wel goed deden). Ik begin echt mijn respect voor onze Kamerleden te verliezen, het lijken wel kleuters. Kijk, ik ben maar een jan boeren kloot, ik stel niet zo veel voor… maar van een Kamerlid, of een adviseur hiervan mag je toch wat meer verwachten dan van een jan boeren kloot als ik?

 18. @17, Je Israël verhaal ben ik het niet helemaal mee eens. Er zijn behoorlijk wat Israëliërs die het niet eens zijn met hun regering, net als hier heel veel het niet met Gekke Geert. Verder zijn in de loop van de geschiedenis de Joden en de Moslims niet elkaars grootste vijand geweest. Dat is meer een recentelijk iets, daarvoor leven de Joden en Moslims vaker vredig samen dan Joden en Christenen, sterker nog ze hadden in veel beschavingen gezamenlijke gebedshuizen. Het is dus een vreemde zooi hoe het gelopen is in Israël, maar het is koren op de molen voor een partij als de PVV en Fighting Brand Gekke Geert (ja die blijf ik er in houden) want zoals je zegt, de ultra rechtse haviken van Israël hebben de Moslim als hun vijand getorpedeerd en dus zijn ze de vrienden van de PVV.

 19. Per toeval lees ik dit artikel en ik wil toch een lans breken voor Ehsan Jami. Ik ken hem persoonlijk vrij goed. Wat er allemaal over hem wordt geschreven en gezegd raakt me heel erg. Deze jongen kwam als kind van 11 met zijn familie naar ons land. In Iran waren zijn ouders politiek actief waardoor het levensgevaarlijk voor hun werd.
  Op een dag gingen ze richting vliegveld met het idee bij de kinderen op vakantie te gaan. Ze landden echter die avond op Schiphol als politiek vluchteling, asielzoeker.
  Dat op zich lijkt me voor een kind en zeker het kind wat Ehsan moet zijn geweest zeer traumatisch. Komend uit een academisch milieu verviel men van uitzonderlijke weelde in het thuisland in de status van asielzoeker. Door hard te werken hebben deze mensen een nieuw bestaan opgebouwd in dit land en hun kinderen een uitstekende opleiding gegeven. Ze spreken de taal fantastisch en hebben zeer goede omgangsvormen. Ehsan is een zeer hooggevoelige uiterst intelligente jongeman, daarvan heb ik tig bewijzen gezien. Toen hij door zelfstudie besefte tot welk geloof hij behoorde kon hij met zijn enorm gevoel voor rechtvaardigheid niets anders dan ex moslim worden.
  Toen echter gebeurd het, verschillende mensen, vooral met veel eigenbelang, “ontfermden” zich over hem met alle gevolgen van dien.
  Jullie hebben geen flauwe notie wat deze jongen heeft moeten doormaken. Ik vind het schandalig dat hij in die positie is gedreven. Natuurlijk was het veel beter voor hem geweest als hij geen platform had gekregen zijn mening open en bloot te verkondigen waardoor hij in gevaar kwam. Men had hem tegen zichzelf moeten beschermen. Nu hebben mensen gewoon misbruik van hem gemaakt met alle gevolgen van dien. Wie beseft hoe het is te leven met constante bedreigingen? En niet alleen hier in eigen land, nee zelfs van 5000 km. verderop had men nog een mening over zijn uitlatingen. Het is allemaal bij hemzelf teruggelegd. Hij kreeg persoonsbeveiliging ja maar dat is iets dat gun je je ergste vijand niet. Dat is hell !! Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Een door en door goed en integer mens heb ik zien veranderen in iemand die een harde betonwand om zichzelf heen heeft getrokken. Wat denken jullie wat dit met iemand doet?
  Zoveel onrecht, zoveel bedreigingen, zoveel bagger dat er over hem heen is en wordt gegooid. Hij kan nog niet eens normaal over straat lopen of ze schelden hem uit. Dan rest je toch niet veel anders dan bij de mensen te gaan die het voor jou opnemen? Wie doet het anders. U of ik? Ik zou het wel willen maar dat is niet zo simpel. Hoe meer hij wordt beschimpd en belachelijk gemaakt hoe harder hij uithaalt want wat heeft hij nog te verliezen? Hij heeft immers al alles verloren.

 20. @Ann

  hij is een volwassen jongen die zelf had moeten voorkomen dat hij voor de onfrisse karretjes van andere mensen werd gespannen

  en als hij daar zelf niet toe in staat is dan hadden de mensen die om hem geven hem hiervoor moeten behoeden

  het is nooit te laat om je fouten toe te geven en je leven te beteren

  ik respecteer en waardeer het dat je het voor hem opneemt, hij is je kennelijk dierbaar, maar het zou misschien beter zijn dat je hem een spiegel voorhoudt in de hoop dat hij inziet hoe dom hij bezig is

  het ontgaat mij overigens wat “zijn enorm gevoel voor rechtvaardigheid” met het hele ex-moslim theater te maken heeft

 21. Ann Schreef:

  Ik zou het wel willen maar dat is niet zo simpel. Hoe meer hij wordt beschimpd en belachelijk gemaakt hoe harder hij uithaalt want wat heeft hij nog te verliezen? Hij heeft immers al alles verloren.

  wat heeft Jami verloren ?? hij heeft voor een veel te lage prijs zichzelf verkocht en is een pathologiesche leugenaar die et liegen de kost verdiend …

 22. #22
  Ik heb niet zo heel veel begrip voor Jami. Ook niet na je verhaal. Want juist híj weet wat het is als je vanwege je mening (ook een overtuiging) je land moet ontvluchten. Maar hij sluit zich wel aan bij een groep die de Moslims hier het liefst het land uit wil werken. Vooral vanwege hun overtuiging. Wat mij betreft valt het met zijn integriteit nogal mee. Als het werkelijk zo’n integer mens was had hij onthouden dat je iemand niet vanwege zijn overtuigingen een land uit moet willen treiteren. Dan ga je dus al helemaal niet aansluiten bij zo’n haatgroep als de PVV.
  En verder, ja sorry hoor, maar wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Als hij zijn mening maar steeds wil ventileren op zo’n bagger manier kan hij wachten op heftige reacties. Dat krijg je als je heftige dingen zegt. Ik ben niet van de bedreigingen, van mij hoeft het zo niet, maar je weet hier nou eenmaal dat dat wel voor bepaalde mensen de manier is om hun woede te uiten. Dus of hij daar nou zo verrast over moet zijn…?
  Ik vind het gewoon een onuitstaanbaar, rottig, miezerig, onsympathiek kereltje dat zichzelf heel belangrijk lijkt te voelen onder de vleugels van Geert, je verhaal veranderd daar niks aan.
  Jammer dan.

 23. @kaaskop. Het enorme gevoel van rechtvaardigheid is iets dat vele hoogintelligente, sensitive mensen hebben. Bij Ehsan richt(te) zich dit vooral op de positie van de vrouw binnen de islam en homo’s. Indien u op de hoogte bent van de situatie in Iran begrijpt u dat zeer zeker.
  U kunt wel stellen dat hij volwassen was maar ik weet dat bij jongeren de hersenen pas op hun 25e helemaal volgroeid zijn. Daarbij uit ik zeer grote kritiek naar de PVDA. Indien dit indertijd in de juiste banen hadden geleid was het nooit zover gekomen.
  Helaas kan ik uit privacy niet te ver op de zaken ingaan, maar neemt u maar van mij aan dat hem veel onrecht is aangedaan.
  Als u het ex moslim zijn als theater ziet dan heeft u idd net als de meeste mensen die een mening hebben over Ehsan totaal geen notie van deze gehele problematiek.

 24. Al Bakrastani

  Wat Ehsan verloren heeft? Zijn jeugd, zijn vrijheid. Het kostbaarste dat een mens heeft, zijn eigen leven. U durft hem een pathologisch leugenaar te noemen? Waar en hoe liegt hij dan?

 25. @Lilly natuurlijk is het u goed recht zo te denken maar u heeft het helemaal mis. Door de mening die u hier ventileert en door veel mensen intussen is overgenomen heeft men ervoor gezorgd dat deze jongen zijn leven kwijt is.
  Indien mensen het belang van Ehsan voorop hadden gesteld en niet hun eigenbelang was het nooit zover gekomen. U draait de rollen om. Ehsan woont in een vrij land en mag toch zeker van zijn geloof afstappen? Hij mag toch zeker zijn mening verkondigen over de Islam ? Dat is toch geen enkele reden hem zijn leven af te nemen of vindt u dat hij dat verdient heeft?
  Doordat sommige moslims een kort lontje hebben moet hij zijn mond houden? Lees uw eigen verhaal eens terug en ga u schamen.

 26. jvdheuvel Kent u hem ook persoonlijk of blaat u ook anderen na? Ach ja wat is extreem?

 27. Dus hij heeft zijn vrijheid verloren en nu wil hij die van Moslims hier ook indammen als het even kan, Jaaajaaa. Zo ‘sensitive’ is hij. En dat noem je dan een ‘enorm gevoel van rechtvaardigheid’. Dat zie ik dus net ff iets anders. Ik zou zoiets onrechtvaardig noemen. En wanneer gaan wij iets te zien krijgen van zijn ‘hoogintelligente’ denkpatroon?

 28. Nee Ann JIj draait nu de zaken om. Van mij mag hij honderdertig keer van zijn geloof afvallen. Heb ik daar iets over gezegd? Nee dus. Ik vind alleen niet dat dat hem het recht geeft hier de Moslims hun rechten proberen te ontzeggen. En dat doet hij wel. En de manier waarophij dat doet lokt rotreacties uit. DAT zei ik. Moet je wel goed blijven lezen, geen dingen verdraaien aub.

 29. @Ann: Je gaat totaal niet in op wat o.a Llily (#25) zegt. De volgens jou zo intelligente Jami argumenteert nooit, hij schimpt – dus dan kan hij dit soort repliek verwachten. De eerste keer dat hij het opneemt voor Iraanse homo’s die teruggestuurd worden, moeten we nog meemaken. En hoe kan iemand die nooit moslim geweest in godsnaam van zijn geloof afstappen?

 30. Ann. Ik schaam me trouwens helemaal niet voor wat ik schreef. Ik Zou niet weten waarom. U heeft blijkbaar niet zo goed begrepen wat ik schreef, want daar is niks mis mee. U maakt helemaal uw eigen verdraai- verhaal van wat ik schreef. Maar goed, van iemand die Eshan Jami blijkbaar zo hoog heeft zitten had ik niet niet veel anders verwacht.Leuk geprobeert dit,maar wat mij betreft mag u zichzèlf nu gaan schamen voor dat gedraai van u.

 31. Ann Schreef:

  vdheuvel Kent u hem ook persoonlijk of blaat u ook anderen na? Ach ja wat is extreem?

  Ik heb hier diverse artikeltjes over zijn extremisme en extreem domme gedrag op de site gezet. Zelf. Dus ik blaat niemand na.

 32. Ik kan niet anders dan vaststellen dat jullie gewoon een hekel hebben aan hem en daarom is hij al bij voorbaat schuldig en verkeerd. Toen hij bij de PVDA was toen was volgens links alles okee. Op het moment dat hij zijn mening ventileerde had de PVDA het in de juiste banen moeten leiden. Of waren jullie met amper 21 jaar ook al zo wijs als jullie nu zijn?

  EDIT REDACTIE: deze zat in spamfilter wegens “jullie”-misbruik.

 33. Ann Schreef:

  Al Bakrastani
  Wat Ehsan verloren heeft? Zijn jeugd, zijn vrijheid. Het kostbaarste dat een mens heeft, zijn eigen leven. U durft hem een pathologisch leugenaar te noemen? Waar en hoe liegt hij dan?

  Hij liegt door te claimen een ex-moslim te zijn terwijl noch zijn vader noch zijn moeder volgens zijn eigen zeggen Moslim zijn …

 34. @Ann

  “Het enorme gevoel van rechtvaardigheid is iets dat vele hoogintelligente, sensitive mensen hebben. Bij Ehsan richt(te) zich dit vooral op de positie van de vrouw binnen de islam en homo’s. Indien u op de hoogte bent van de situatie in Iran begrijpt u dat zeer zeker.”

  een gevoel van rechtvaardigheid is volgens mij niet afhankelijk van IQ
  er zijn slimme mensen die zeer onrechtvaardig denken en handelen en er zijn minder slimme mensen die een zeer sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid hebben

  de situatie in Iran heeft naar mijn mening niets maar dan ook niets te maken met de positie van vrouwen en homo’s binnen de islam
  kennelijk is je kennis van de islam beperkt, in de islam zijn mannen en vrouwen namelijk GELIJK
  dat de feitelijke positie van vrouwen in veel zogenaamde “islamitische” landen ronduit slecht is heeft hier niets mee te maken, de regimes in landen als Iran en Saoudi-Arabië hebben namelijk schijt aan alles wat er in de Koran staat

  in vele “beschaafde” Westerse landen is de positie van homo’s slecht, daar hoor ik hem niet over met zijn sterk ontwikkelde gevoel voor rechtvaardigheid

  als iemand die waarschijnlijk nooit moslim is geweest zich zelf uitgebreid gaat etaleren als ex-moslim dan noem ik dat theater en dan druk ik me nog beschaafd uit

  er zijn voldoende mensen die afstand hebben genomen van hun geloof die dat doen op een integere manier

  Ehsan Jami heeft dat niet gedaan, hij is er uitsluitend op uit om zichzelf in een soort slachtofferrol te manouvreren en kwaad te spreken over andere mensen

  Ehsan Jami heeft zichzelf tot een clown gedegradeerd, door zijn gedrag en de manier waarop hij zich laat lenen voor onfrisse praktijken van onfrisse figuren

  de beschuldigende vinger wijzen naar de PvdA is wel erg gemakkelijk

  er zijn voldoende mensen met onvolgroeide hersenen die zich een stuk volwassener gedragen dan Ehsan Jami

  ik hoop dat hij professionele hulp zoekt en krijgt en dat de mensen in zijn omgeving hem behoeden voor verdere rampspoed die hij over zichzelf afroept als hypocriete huurling voor zijn nieuwe politieke “vrienden”

 35. @ Allen, gezien de reacties hier is verdere discussie gewoon zinloos. Te laat realiseerde ik me zo naïef als ik ben dat ik op een extreem linkse site terecht ben gekomen. Over extremisme gesproken! Het enige dat ik nu moet vaststellen is dat ik Ehsan Jami wel steeds beter ga begrijpen én waarom iemand als Geert Wilders zoveel mensen achter zich heeft gekregen en een partij als de PVDA bijna geheel zal verdwijnen. Wellicht bestaat de PVDA over een paar jaar helemaal niet meer. Ik zeg niet dat Wilders dé oplossing is voor alle misstanden in dit land, maar het zegt wel iets over de andere politici .Toen Ehsan bij de PVDA was en daar de knuffelallochtoon was volgens u allen was daar helemaal niets mis mee. Pas toen hij kritiek uitte werd hij een gevaar voor de PVDA die immers voor het grootste deel zijn bestaansrecht ontleent aan allochtonen / moslims.
  Een ding wil ik u meegeven. U beweert hier dat hij noch zijn ouders ooit moslim waren. U beweert dat hij alle moslims hier wil weghebben. U kent hem allen beter dan ik? Dacht het niet. Ik wens u allen een goed leven ,maar ik zou alvorens iemand zo te beschuldigen die uit de tent wordt gelokt op twitter en uit te dagen als waarheid aan te nemen, eens kijken of u dit kunt verantwoorden met uw eigen geweten.
  Mensen zijn niet gek van zichzelf of draaien door om niets, daar liggen altijd oorzaken aan ten grondslag. En je kan als maatschappij zo iemand ook nog een handje helpen te verwoesten.

 36. Ann Schreef:

  Te laat realiseerde ik me zo naïef als ik ben dat ik op een extreem linkse site terecht ben gekomen. Over extremisme gesproken!

  Dit soort achterlijk gebral kunnen we hier missen als kiespijn. Ga maar weg.

 37. Ann Schreef:

  beter ga begrijpen én waarom iemand als Geert Wilders zoveel mensen achter zich heeft gekregen

  zoveel stelt dat bescheten anderhalf miljoen en een paardenkop nou ook weer niet voor. 😉

 38. @Ann

  PvdA, bestaansrecht, allochtonen, moslims, blablabla

  beetje jammer, wie met de pek omgaat…

 39. Ann Schreef:

  @ Allen, gezien de reacties hier is verdere discussie gewoon zinloos. Te laat realiseerde ik me zo naïef als ik ben dat ik op een extreem linkse site terecht ben gekomen. Over extremisme gesproken! Het enige dat ik nu moet vaststellen is dat ik Ehsan Jami wel steeds beter ga begrijpen én waarom iemand als Geert Wilders zoveel mensen achter zich heeft gekregen en een partij als de PVDA bijna geheel zal verdwijnen. Wellicht bestaat de PVDA over een paar jaar helemaal niet meer. Ik zeg niet dat Wilders dé oplossing is voor alle misstanden in dit land, maar het zegt wel iets over de andere politici .Toen Ehsan bij de PVDA was en daar de knuffelallochtoon was volgens u allen was daar helemaal niets mis mee. Pas toen hij kritiek uitte werd hij een gevaar voor de PVDA die immers voor het grootste deel zijn bestaansrecht ontleent aan allochtonen / moslims.
  Een ding wil ik u meegeven. U beweert hier dat hij noch zijn ouders ooit moslim waren. U beweert dat hij alle moslims hier wil weghebben. U kent hem allen beter dan ik? Dacht het niet. Ik wens u allen een goed leven ,maar ik zou alvorens iemand zo te beschuldigen die uit de tent wordt gelokt op twitter en uit te dagen als waarheid aan te nemen, eens kijken of u dit kunt verantwoorden met uw eigen geweten.
  Mensen zijn niet gek van zichzelf of draaien door om niets, daar liggen altijd oorzaken aan ten grondslag. En je kan als maatschappij zo iemand ook nog een handje helpen te verwoesten.

  Ach mevrouw , veel vrouwen vinden sociopathische leugenaars sexy en geloven alles wat die vertellen … de leugenbaars zelf liegen weer zonder blikken en blozen en daardoor heel ovetuigend

 40. Ann Schreef:

  extreem linkse site

  Ik heb de vraag al eerder aan diverse reageerders gesteld (maar eigenlijk nooit antwoord gekregen): moet ik dit lezen als “extreemlinks” in de zin van “wil de maatschappelijke orde omverwerpen, desnoods met geweld” of in de zin van “alles linkser dan de VVD is extreemlinks”?

 41. #40 Ann: Nou nou, en dit noem jij extreem? Je houd er maar een bijzondere kijkwijze op na.
  Dit is gewoon ook vrije meningsuiting Ann. En ik vind het eerder een uiting van een sociale mening dan dat het ook maar íets met extreem te maken heeft. Jij hebt het steeds over napraten enzo,maar jeetje zeg..heb jij jezelf wel eens gehoord? Misschien moet je het partijprogramma van de PVV eens gaan doorlezen en dan, als je dan nog steeds begrip hebt voor die blonde idioot en zijn sneue volgelingetjes zoals Jami, is het met jou misschien wel een stuk beroerder gesteld dan jezelf denkt.

 42. Toch zielig hoe krampachtig links probeert zich staande te houden op het zinkende schip. Want dat de PVDA zinkende is dat is volkomen duidelijk. Ze mogen blij zijn als ze straks kunnen fuseren met de SP.Houdt u maar vast bij de volgende verkiezingen wordt de PVV de grootste en dan nog snapt links het niet.
  Om een leider van een partij waar 1.5 miljoen ontevreden kiezers waaronder vele PVDA-ers hun stem hebben uitgebracht en die democratisch is gekozen een blonde idioot te blijven noemen zegt veel over uw arrogantie en domheid. Een domheid die fataal zal blijken te zijn.

 43. a guttegut , de aap komt uit het mouwtje . mevrouw is gewoon een PVVstr die gevallen is voor de excuusalloctoon van de partij , zeg dat dan meteen , vraag eens aan hem wat Gharbzadegi betekent , dat is namelijk een prima omschrijving van zijn ziekte ….

 44. Ann Schreef:

  bij de volgende verkiezingen wordt de PVV de grootste

  Zou je denken?

  EP2009: 17,0%
  TK2010: 15,5%
  PS2011: 12,4%

  Als dat een groei moet voorstellen, wil ik liever niet weten hoe een krimp eruit ziet. 😛

 45. Beste mevrouw @Ann, u had Ehsan moeten helpen om hem tegen zichzelf te beschermen., als het waar is dat u zo nauw met hem bevriend bent.
  Maar in uw laatste reacties onthult u waar het u eigenlijk om te doen is: Krapuul wegzetten als wereldvreemde linkse extremisten.
  Nou, dat zal u niet gauw lukken.
  Links zijn is bij mijn weten nog niet verboden in Nederland.
  Al zou uw PVV dat misschien wel graag willen.
  En het is toch echt niet extreem, als je tegen haatzaaien opkomt.
  En dat is wat Krapuul doet.
  Het is waar, dat we weinig rechtse bondgenoten hebben daarbij. Hoewel… ik kom steeds meer echte liberalen tegen die het met de PVV helemaal gehad hebben.
  En als u iets van de geschiedenis hebt meegekregen, geachte mevrouw @Ann, dat weet u, dat antifascistisch verzet in de dertiger jaren en onder de bezetting tot laat in maart/april 1945, ook vrij algemeen voor “wereldvreemd” werd versleten in ons nuchtere Holland.

 46. Ann: ik vind die man een blonde idioot en als jij vindt dat dat wat zegt over ‘mijn’ arrogantie en domheid, dan wil ik wel eens weten onder welke steen jij nou eigenlijk gehuisvest was. Heb je wat gemist ofzo?
  Ik denk dat de domheid van de kiezers van de PVV en de arrogantie van die blonde idioot jóu en je medekiezers wel eens fataal zou kunnen worden. Hoe je dat woord ‘fataal’ dan ook uit wil leggen, want hey je dènkt wel dat hij zo machtig is, en hij hoopt ook dat mensen zoals jij dat denken, maar helaas zal dat nog wel tegen gaan vallen.
  Ik zeg het maar vast.
  Overschatting is ook een kunst.

 47. DarkSkywise Schreef:

  Ann Schreef:
  bij de volgende verkiezingen wordt de PVV de grootste
  Zou je denken?
  EP2009: 17,0%
  TK2010: 15,5%
  PS2011: 12,4%
  Als dat een groei moet voorstellen, wil ik liever niet weten hoe een krimp eruit ziet.

  Men geloofd liever de propaganda “peilingen” van Maurice

 48. Als ik Ehsan Jami was, zou ik niet blij wezen met de manier waarop Ann het voor me meent op te moeten nemen.
  Ann zet Jami neer als iemand die tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen omdat hij in zijn jeugd een trauma heeft opgelopen en zijn hersenen nog niet volgroeid zijn.
  Nou ken ik heel wat vluchtelingen die nog heel andere dingen hebben meegemaakt dan Jami en die volledig voor zichzelf in kunnen staan. En heel wat jongeren met zogenaamd onvolgroeide hersenen die zinniger bezig zijn dan menige 25-plusser met een ”volwaardig” brein”.
  Een en ander lijkt me meer een kwestie van karakter, en die ruggengraat van Jami lijkt me erg flexibel, buigt mee met de politieke wind die voor hem de meeste aandacht genereert.
  Wanneer Jami zo misbruikt zou zijn door jan-en-alleman dan zou hij zich terug kunnen trekken om zich eens te beraden, dat zou niemand met gezond verstand hem kwalijk nemen.
  Maar iets zegt mij dat hij dat niet gaat doen…

 49. @ Ann:

  Ann,

  Dank je voor je reactie. Het probleem van Ehsan Jami is in reacties op jou goed weergegeven (o.a. door Lilly). Ik waardeer van je dat je probeert te relativeren wat de omstandigheden/motivering van Jami is, maar het doet niet af aan het feit dat de jongeman fout bezig is.

  Ook is het een beetje flauw om als pvv’er hier te komen zeuren over het feit dat krapuul extreem-links is. Jami is vaker betrapt op zijn onwetendheid (ja, zelfs onnozelheid) en daar mag iedereen wat over zeggen, vooral omdat zijn salaris betaald wordt van belastingcenten.

 50. Ann Schreef:

  en die democratisch is gekozen een blonde idioot te blijven noemen zegt veel over uw arrogantie en domheid. Een domheid die fataal zal blijken te zijn.

  Als ik zulks lees van zo’n Ann (ze klinkt als FOX Ann Coulter) kán ik het niet laten even een vette godwin te zetten:
  De geschifte Hitler moest als ultieme rechtsextremist uiteindelijk ook in het stof bijten. En de mussertvrouwen kwamen er nog genadig vanaf met een kale kop.

 51. @Abdul Alhazred, Fout! Hitler was Links!!! De partij van Adolf Hitler was de NSDAP (= Nationaal-Socialistische Duitse ArbeidersPartij). Het is maar dat u het weet, en de moslims? Die waren dikke vriendjes met Adolf.

 52. @Ann

  reactie nummer 40 kwam er op neer dat je van mening was dat verdere discussie zinloos was, excusez le mot rot dan gewoon op met je PVV propaganda

  je heet zeker Bosma van achteren?

  Willem Drees was zeker ook een nazi?

  lekker belangrijk die links-rechts discussies die helemaal nergens over gaan

  de enige reden dat PVVers daar zo ontzettend mee bezig zijn is om te verhullen dat ze zich van nationaal-socialistische methodes en ideeën bedienen

  een blik op de sponsors en vriendjes van Geert zegt voldoende, tuig van de richel

  jij ook, dat hebben we nu wel door

 53. @Ann

  ga je trouwens helemaal kapot schamen, er zijn zelfs Marokkanen gestorven om Nederland te bevrijden

  dus onze koloniale oorlog in Indonesië was eigenlijk strijd tegen het nazisme?

  katholieken en gereformeerden waren ook dikke vriendjes met Adolf…

  en er zijn katholieken en gereformeerden gestorven voor jouw vrijheid

  we kunnen nog lang doorgaan, hoe meer onzin je produceert, hoe langer we doorgaan

  dom gansje

 54. Ann Schreef:

  @Abdul Alhazred, Fout! Hitler was Links!!! De partij van Adolf Hitler was de NSDAP (= Nationaal-Socialistische Duitse ArbeidersPartij). Het is maar dat u het weet, en de moslims? Die waren dikke vriendjes met Adolf.

  Ann, je laat je wel kennen. Deze mythe (EN VELE ANDERE) zijn op krapuul al diverse keren debunkt. Bovendien waren de moslims destijds neutraal, behalve sommigen als de mufti van palestina, en dat was een politieke actie, net als dat nu sommige zionisten een politieke bond hebben met de pvv (wilders en kornuiten). Als je zo nodig wilt zeuren, moet je ook de pvv aanspreken op het heulen met zionisten.

 55. Waarom denkt u dat u de wijsheid in pacht heeft ? Waarom denkt u dat mensen komende uit een islamitisch land huis en haard hebben verlaten om zich hier in armoede te vestigen? Waarom denkt u dat die mensen van het geloof afstappen? Van de groep Iraniërs in ons land naar schatting 30.000 is zeker de helft van het geloof afgestapt. Ehsan Jami wordt zowel hier als in Iran op handen gedragen. Men vindt hem een zeer dappere jonge man en de mensen voelen zich in het thuisland Iran door hem gesteund. Zo ook een Afshin Ellian. Of u mij nu een dom gansje noemt en een pvv aanhangster of vraagt hier op te rotten .Ooit zult u misschien de samenhang tussen dit alles begrijpen. De intolerante islam, de islamisering van het westen en de opkomst van Geert Wilders. Ziet u het verband al?

 56. Ann Schreef:

  Waarom denkt u dat u de wijsheid in pacht heeft ? Waarom denkt u dat mensen komende uit een islamitisch land huis en haard hebben verlaten om zich hier in armoede te vestigen? Waarom denkt u dat die mensen van het geloof afstappen? Van de groep Iraniërs in ons land naar schatting 30.000 is zeker de helft van het geloof afgestapt. Ehsan Jami wordt zowel hier als in Iran op handen gedragen. Men vindt hem een zeer dappere jonge man en de mensen voelen zich in het thuisland Iran door hem gesteund. Zo ook een Afshin Ellian. Of u mij nu een dom gansje noemt en een pvv aanhangster of vraagt hier op te rotten .Ooit zult u misschien de samenhang tussen dit alles begrijpen. De intolerante islam, de islamisering van het westen en de opkomst van Geert Wilders. Ziet u het verband al?

  Ehsan Jami is de tiepmiep van Hero Brinkman en twittert regelmatig diverse debieligheden waaruit blijkt dat hij het ook nooit veel verder zal brengen.

 57. #65 Dank @Ann, heb vandaag weer vreselijk hard gelachen en is altijd heeeeeeeel goed voor mijn humeur. Ga zo door!

 58. Dan wil ik u allen een laatste vraag stellen. Vindt u het allemaal normaal dat je als je van je geloof afstapt, in dit geval de islam, bedreigd moet worden.? Dat er vanuit het thuisland een fatwa over je wordt afgeroepen? Dat de bedreigingen zo ernstig zijn dat ze niet alleen jou maar je familie, geliefden die nog steeds moslim zijn ook hard treffen? U vindt dus dat Jami zijn bek had moeten houden en stiekem van het geloof had moeten afstappen. Heeft niemand in de gaten dat wij ons al heel lang de wetten van moslims laten voorschrijven in dit land?
  Ik zal u dames en heren eens iets verklappen. Ik ben 59 jaar en heb in de jaren 60 meegelopen in demonstraties om onze vrouwenrechten zoals abortus etc. te verkrijgen. Ik ben opgegroeid in een rood nest. Maar mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat de PVDA met ons land heeft gedaan.
  En ja Ehsan is mij net als zijn hele MOSLIM familie ontzettend dierbaar als mijn eigen kind.

 59. Ann Schreef:

  (…) Heeft niemand in de gaten dat wij ons al heel lang de wetten van moslims laten voorschrijven in dit land?

  Ik heb daar hoegenaamd niets van gemerkt als atheïst.

 60. #68 Nou in ieder geval had hij wat verstandigere dingen moeten roepen en niet alles dom naroepen wat hem voorgekauwd is. Fatwa?En ik dacht net gelezen te hebben dat hij in Iran op handen werd gedragen? Wat begrijp ik verkeerd? 😕

  Verder denk ik dat ver van het pad af ben geraakt als je nu de PVV zo steunt en uit een echt rood nest komt. Dan is er toch iets helemaal fout gegaan in je leven.

 61. Hoeveel bagger er ook over hem wordt uitgegooid ik zal hem blijven steunen. En één ding; hoe u het ook wendt of keert, dat hij in de situatie zit waarin hij zit daar bent u allen voor een deel voor verantwoordelijk.Ieder mens maakt zijn /haar eigen keuzes maar je kunt mensen ook in een positie drukken waardoor je bijna geen keuze meer hebt.

 62. Weet u Keira, mensen zoals u raken mij allang niet meer, want het is wat Einstein al zei, Het universum is begrensd maar de domheid van de mens grenzeloos. En trekt u zich dat maar aan, want beledigen kan ik ook misschien beter dan u. Daarvoor heb ik in mijn leven al teveel onbewuste = gelijk aan domme mensen ontmoet die later verbitterd raakten omdat ze zo dom waren geweest.

 63. #71 Ann, dit is gejank en tegen de regels. Als anderen iets overkomt is dat eigen schuld dikke bult, maar als een PVV’ert iets overkomt is het de anderen hun schuld. Nooit hun eigen schuld.
  Ga je schamen en zoek een andere hobby dan dit blog te vervuilen. Wegwezen met je getrol.

 64. 68 Nou in ieder geval had hij wat verstandigere dingen moeten roepen en niet alles dom naroepen wat hem voorgekauwd is. Fatwa?En ik dacht net gelezen te hebben dat hij in Iran op handen werd gedragen? Wat begrijp ik verkeerd?

  U weet niets van de wereldgeschiedenis en wat zich in een land als Iran afspeelt anders zou u het begrijpen.

 65. #72 Ann dit is ook tegen de regels en als je er dus niet meer uitkomt, ga je schelden en beledigen. Dat is ook des PVV’s zijn wij ook aan gewend, nog een keer, wegwezen hier!

 66. Ann weet je wat ik denk? Dat jij gewoon een vuile bedrieger bent. Jij kletst zo veel mongolide lulkoek dat ik NIETS van je geloof. Jij kent hem helemaal niet persoonlijk. Bewijs dat eerst maar even dan praten we verder.

 67. Ann Schreef:

  Dan wil ik u allen een laatste vraag stellen. Vindt u het allemaal normaal dat je als je van je geloof afstapt, in dit geval de islam, bedreigd moet worden.? Dat er vanuit het thuisland een fatwa over je wordt afgeroepen? Dat de bedreigingen zo ernstig zijn dat ze niet alleen jou maar je familie, geliefden die nog steeds moslim zijn ook hard treffen? U vindt dus dat Jami zijn bek had moeten houden en stiekem van het geloof had moeten afstappen. Heeft niemand in de gaten dat wij ons al heel lang de wetten van moslims laten voorschrijven in dit land?
  Ik zal u dames en heren eens iets verklappen. Ik ben 59 jaar en heb in de jaren 60 meegelopen in demonstraties om onze vrouwenrechten zoals abortus etc. te verkrijgen. Ik ben opgegroeid in een rood nest. Maar mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat de PVDA met ons land heeft gedaan.
  En ja Ehsan is mij net als zijn hele MOSLIM familie ontzettend dierbaar als mijn eigen kind.

  blijft u nu maar lekker Jami’s leugens geloven … Leuk dat je ooit geprotesteerd hebt …. maakt je nu geen Jota minder fout … en Moslim Familie 😥 😥 , vader niets , moeder Christen , dan ben je geen Moslimfamilie …

 68. <a hrefAnn Schreef:

  De intolerante islam, de islamisering van het westen en de opkomst van Geert Wilders. Ziet u het verband al?

  tegen leden als jij draai ik immer volgaarne mijn mantra af: `Beste mensen, er is geen moslimprobleem in Nederland. Er is een probleem met schizoïde volksmenners als Wilders die racisme, haat en xenofobie prediken. Tot mijn verbijstering zag ik per Google elders woedende reacties op deze overtuiging. Temeer reden om het te blijven herhálen Tot ze me komen halen, en dan nog zal zulks geen genoegdoening opleveren.

 69. Eigenlijk zou Nationaal Socialisme = socialisme tot een automatische ban moeten leiden …

 70. U geloofd allen maar wat u wilt geloven, ik hoef helemaal niks te bewijzen. Ik hoop alleen dat u indien u vader of moeder bent nooit in een situatie terecht zult komen dat een van uw kinderen zo wordt uitgekotst, verguisd en gehaat als u nu doet met deze jongen. Mij raakt dit niet ,mij raakt alleen het grote onrecht wat over deze mensen wordt uitgegooid. Ik wens u alle goeds in uw levens.

 71. Ann Schreef:

  U geloofd allen maar wat u wilt geloven, ik hoef helemaal niks te bewijzen. Ik hoop alleen dat u indien u vader of moeder bent nooit in een situatie terecht zult komen dat een van uw kinderen zo wordt uitgekotst, verguisd en gehaat als u nu doet met deze jongen. Mij raakt dit niet ,mij raakt alleen het grote onrecht wat over deze mensen wordt uitgegooid. Ik wens u alle goeds in uw levens.

  Kinderen die ik opgevoed zou hebben zouden nooit bij de PVV gaan.

 72. Ann Schreef:

  Ik ben opgegroeid in een rood nest. Maar mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat de PVDA met ons land heeft gedaan.

  Als dat nest echt zo rood was en uw vader ook dan denk ik dat hij nu inderdaad in zijn kist ligt rond te tollen vanwege alle onzin die zijn dochter hier ligt uit te kramen.

  Als we in Nederland dan toch zo nodig een zondebok moeten aanwijzen voor de ellende in ons land is het beter om een richting de christlijke partijen en de liberale VVD te kijken die in de 28 kabinetten sinds de 2e Wereldoorlog het meest aan de macht waren!

  Kabinetsdelname:
  CDA* 26x
  VVD 17x
  PVDA 12x

  Levering Minister President:
  CDA* 19x
  VVD 1x
  PVDA 7x

  (*inclusief politike voorgangers)

  Het aandeel links in onze “ellende” valt dus nogal mee!

  Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passion, they cannot alter the state of facts and evidence.

 73. Ann Schreef:

  U geloofd allen maar wat u wilt geloven, ik hoef helemaal niks te bewijzen. Ik hoop alleen dat u indien u vader of moeder bent nooit in een situatie terecht zult komen dat een van uw kinderen zo wordt uitgekotst, verguisd en gehaat als u nu doet met deze jongen. Mij raakt dit niet ,mij raakt alleen het grote onrecht wat over deze mensen wordt uitgegooid. Ik wens u alle goeds in uw levens.

  o maar we kotsen u net zoveel uit hoor , of je nu een sociopatische leugenaar bent die heult met Fascisten of een rechts koekkoeksjong uit een zgn links nest die heult met fascisten voor allebei geldt : 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 74. Ann schreef: Ik hoop alleen dat u indien u vader of moeder bent nooit in een situatie terecht zult komen dat een van uw kinderen zo wordt uitgekotst, verguisd en gehaat als u nu doet ..

  En ik wil dat helemaal speciaal aanvullen voor jou Ann met de woorden: …..met de Moslims.

  Want in Nederland wonen heel veel Moslims -zowel allochtone als autochtone- (gezien het stijgende aantal bekeerlingen in Nederland) die waar mogelijk uitgekotst worden door Geert en zijn volgelingen. Die ouders vinden dat ook niet zo leuk hoor. Geert zaait fanatiek haat, verguisd Moslims, en verzint problemen en onzin waar zijn stemmers dus met hun open ogen intrappen. Als jij daar zo gevoelig voor bent, moet je hier gewoon niet zijn. Wij laten ons niet verblinden door die schreeuwerd met zijn onzin, dus doe nou niet alsof wij zo dom zijn, terwijl JIJ notabene die club mafkezen aan het verdedigen bent.

  Vertel gelijk nog even welke wetten van Moslims wij ons hier in dit land laten voorschrijven ( of hoef je dat soms ook niet te bewijzen van jezelf..) En nog een vraagje: Jij als diender van de Partij van de vrijheid..zou jij je kind de vrijheid gunnen wanneer hij vrij wil kiezen voor de Islam?

 75. Waarschijnlijk is “Ann” gewoon Ehsan Jammer zelf, beetje zielig doen en PVV bagger recyclen

 76. #86 Kaaskop 😀 zou zo maar kunnen, niveau van gejank en gepiep (tegen DE REGELS) is wel hetzelfde.

 77. Dat vermoeden heb ik ook al vanaf ‘haar’ eerste posting..
  Aan de andere kant zijn veel aanhangers van de pvv van hetzelfde piep, zeik en jank-niveau..

 78. Het is gewoon een goed doordachte manier van Ehsan Bami om de problemen die mensen die een geslachtsveranderingsoperatie in Iran willen ondergaan dagelijks ondervinden onder de aandacht te brengen van een extreem links publiek… 🙂

  Zo doe je dat Ann-oniem

 79. Ann Schreef:

  U geloofd allen maar wat u wilt geloven, ik hoef helemaal niks te bewijzen.

  Nou reken maar dat jij dat moet bewijzen. Anders trek ik namelijk de stekker eruit.

 80. Ann, je schrijft in post 68:
  ”Heeft niemand in de gaten dat wij ons al heel lang de wetten van moslims laten voorschrijven in dit land?”

  Weet je dat ik echt niet merk dat moslims mij in dit land wetten voorschrijven?
  Ik woon in Overtoomse Veld in Amsterdam, de meeste van mijn buren zijn moslims, de meeste medewerkers in de winkels zijn moslim, mijn tandarts in moslim, mijn kind zit op een school met bijna uitsluitend kinderen van moslims, bij mijn kind op school werken leerkrachten die moslim zijn.
  Wanneer iemand dan iets van die wetten zou moeten merken, ben ik het wel.
  Ik heb nergens last van, ik leef hier precies zo als ik op zoveel andere plaatsen geleefd heb. Waar geen of nauwelijks moslims waren.
  Vertel me nou eens, waar moet ik last van hebben, misschien heb ik wel ergens last van maar weet ik het gewoon nog niet.

 81. @68
  Ik ben 59 jaar en heb in de jaren 60 meegelopen in demonstraties om onze vrouwenrechten zoals abortus etc. te verkrijgen.

  (Kuchje) Dolle Mina begon nou net begin 1970, niks jaren zestig. Trouwens, hoe jong moet de schrijfster dan geweest zijn? (kuchje)

 82. kaaskop Schreef:

  Het is gewoon een goed doordachte manier van Ehsan Bami om de problemen die mensen die een geslachtsveranderingsoperatie in Iran willen ondergaan dagelijks ondervinden onder de aandacht te brengen van een extreem links publiek…
  Zo doe je dat Ann-oniem

  Iran heeft een heel positief beleid ten aanzien van geslachtsoperaties , verricht er ook veel , naar aanleiding van een fatwa van Ayatollah Khomeiny ….

 83. Naar aanleiding van mijn feilloze bullshit detectie (zie @76) heb ik even gekeken, en Ann is slechts 1 van de 10 tijdrovende aliassen waarmee dit persoon gereageerd heeft op deze site. Dat mag ze van mij voortaan met een ander IP gaan doen anders wordt het maar saai.

 84. jvdheuvel Schreef:

  Naar aanleiding van mijn feilloze bullshit detectie (zie @76) heb ik even gekeken, en Ann is slechts 1 van de 10 tijdrovende aliassen waarmee dit persoon gereageerd heeft op deze site. Dat mag ze van mij voortaan met een ander IP gaan doen anders wordt het maar saai.

  Goed werk Sherlock! Mijn complimenten!

 85. Jan uit Helmond Schreef:

  Kabinetsdelname:
  CDA* 26x
  VVD 17x
  PVDA 12x

  Aangezien ik dit in een spreadsheet heb, hier nog wat actuele cijfers: 😎

  Kabinetsdeelname 1/1/1960-heden:

  CDA + voorlopers: 15895 dagen (84,6%)
  VVD: 12884 dagen (68,6%)
  PvdA: 8500 dagen (45,2%)
  D66: 6130 dagen (32,6%)
  PPR: 1683 dagen (9,0%)
  CU: 1330 dagen (7,1%)
  DS’70: 400 dagen (2,1%)
  LPF: 309 dagen (1,6%)

  (andere perioden op aanvraag, is klusje van niks)

 86. Graag artikeltje erover. Dit hoort iig niet thuis in een commentaartje in een flutonderwerpje als dit.

  Tot zover mijn aanvraag.

 87. Laurent Schreef:

  Weer een mooie taartgrafiek om in het gezicht van PVV-ers te duwen 😈

  Nu zelfs drie taarten. 😆 (in “wachtend op goedkeuring”, dwz. stukje is klaar! :mrgreen: )

  Let the imaginary pie-throwing begin! 😎

 88. Ja DSW, hij is heeeeeeeeel mooi geworden en verheug me op toekomstige smijtpartijen! 😀

 89. En dan te bedenken dat ik dit al ±een half jaar kant en klaar als spreadsheet heb. 😆

  Ja, wist ik veel. 😛

 90. Ik kan ook zeggen “juIIie vroegen niks”. 😛 😛 😛

  Maar het is wél makkelijk te updaten, dus kan ik het mooi actueel houden (1x per maand of zo).

  (was net even het spamfilter vergeten… hee, waar is mijn bericht? never mind, ik heb hem al 😆 )

 91. Zelfs vluchtelingen vanuit een Ayatollah Sharia regime worden op deze site nog verpauperd en de hel in gewenst! Wat een mentaliteit!

 92. Is ehsan jami en ze hele happy familie wel echt ooit moslim geweest?
  veel christenen uit iran of ethiopie gebruiken deze moslim achtergond om papieren en visa voor asiel te krijgen en zo
  dan weer erna zogenaamd christelijk te worden wat ze al waren in het land van herkomst,ook veel iraniers zeggen bij asielaanvraag dat ze homo zijn en wat vaak niet waar is enkel om asiel te verkrijgen ook worden christenen die zeggen moslim te zijn geweest om daarna weer cristen te worden altijd politiek actief tegen moslims gek he

 93. zelf veel iraniers kennende zeggen dit,terwijl het een gewoon land is om te wonen en er wonen me toch een boel joden ook,geen probleem daar,maar de gevluchte christenen die moslim werden en toen weer christen die zeggen van wel,maar die zijn dan ook weer politiekelijk geldwinnelijk bezig denk ik

 94. Toch wel aardig dat jami en ze hele family zo onveilig was in Iran volgens hem,maar wel heerlijk hier zit zonder kleerscheuren gevlucht terwijl het zogenaamd zo gevaarlijk daar was als gevluchte moslim die christen wilde worden en nu als christen en hier steen en been klaagt,had dan in Iran gebleven als je zo graag mensen helpt..maarja dit soort kwesties maken veel mensen rijk,door moslims te afzeiken zijn veel politici en leden van bewegingen wel fortuinlijk geworden het heeft ze geld opgebracht mooie huizen,asiel verleend,auto beveiliging enz en een riant inkomen uit wachtgeld van de verleden partij..der zijn veel asielzoekers rijk mee geworden met die zogenaamde christenbekeringen vanuit een islamitische zogenaamde achtergond

 95. Men zou moeten controleren of de betreffende bekeerling ooit echt moslim is geweest,via moskeebezoeken of buren of zo want elke opportunist die via islam rijk wil worden komt hierheen,vraagt asiel aan,gaat bij een rechtse club solliciteren,die club gebruikt de asielzoeker als vlag om propaganda te maken en stemmen te winnen,de asielzoeker wordt rijk en beroemd en wordt als held bestempeld,slim trucje

 96. En weer een artikel van zo’n twee jaar terug omhoog, door een of andere gefrustreerde trol.

Reacties zijn gesloten.