Efteling woest op Wilders

De directie van de Efteling is aan het bekijken hoe ze de attractie Droomvlucht kunnen behouden voor heel Nederland. Vanuit zijn kantoor heeft Wilders namelijk de attractie vastgelegd voor de komende vier weken. Overal in het land ontstaan er protesten. ‘Stop de ‘verwilderisering’ van onze Nederlandse attracties’ valt op de vele spandoeken te lezen. Tevens wordt er samengewerkt met andere pretparken teneinde te voorkomen dat de politicus ook andere, soortgelijke attracties confiskeert.
‘Het moet niet gekker worden’ aldus een woordvoerder gisteren. Ook de eis tot verkrijgbaarheid van het Limburgse ‘Soervleisj’ bij alle standjes in plaats van de oer-Hollandse rookworst, leidt tot hevig verzet bij de directie. De in het Nederlands opgestelde brief naar Wilders is echter retour gekomen wegens taalproblemen. Gepoogd wordt nu om de brief in het Noord Limburgs op te stellen. Het onderwerp is al bekend: Chenoechischenoech.
‘Als we ergens voor staan, is het wel het behoud van het oer-Hollandse karakter van onze pretparken, aldus een woordvoerder van ‘de raad van elf’, een belangenorganisatie van de attractieparken in Nederland.
Toch zijn er ook mensen die denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. De bodem van de PVV partijkas lijkt in zicht nu mensen zich wel twee keer bedenken om in tijden van crisis, de privé uitstapjes van Wilders te gaan bekostigen. En dan is zelfs twee weken Droomvlucht teveel van het goede.

6 gedachten over “Efteling woest op Wilders”

Reacties zijn gesloten.