Eerste topambtenaar vertrekt vanwege PVV

Tja, is natuurlijk wel de vraag: weigeren mee te gaan in het onder invloed van de PVV ontstane beleid, of juist aanblijven en zoveel mogelijk blijven meesputteren? Maar Annemieke Nijhof, directeur-generaal Water binnen het nieuwe departement van Infrastructuur en Milieu dient haar vertrek aan.

Het typische burgemeester-in-oorlogstijd dilemma, om maar eens een fraaie Godwin te maken.

4 gedachten over “Eerste topambtenaar vertrekt vanwege PVV”

  1. ” Als je dat doet, zoals Thomas von der Dunk onlangs, dan word je meteen bij de enkels afgezaagd, zoals dat heet”

    Respect voor Annemieke Nijhof en haar beslissing.
    Wat ze hier doet is gewoon waarschuwen voor de opkomende fascisme in Nederland.

  2. En weer een overwinning voor bruin. Moet je de commentaren een lezen.

    PVV-kamerlid Hero Brinkman vindt het prima dat Nijhof vertrekt. ‘Kennelijk heeft ze een integere afweging gemaakt. Als andere directeuren-generaal haar voorbeeld willen volgen, vinden wij dat heel goed.’ Kunnen we eindelijk schoon schip maken’.

  3. Het makkelijkste is om zo’n beslissing te bekritiseren vanuit een positie waarin je zelf nooit zo’n beslissing zal hoeven nemen, dunkt me. Inderdaad een burgemeester in oorlogstijd beslissing waarvan de geschiedenis je pas al dan geen gelijk gaat geven.

  4. Zolang de Commaris van de Koningin, Johan Remkes in Haarlem zetelt zal het niet gebeuren. Hoogstens dat er schoon schip met Forza en Brinkman wordt gemaakt. De dagen hier worden afgeteld en ik hoop dat de Rein Unie paraat staat.

Reacties zijn gesloten.