Eerste slachtoffer participatiemaatschappij gevallen in Verenigd Koninkrijk

Maakt allemaal niet uit dat je fobieën hebt, het syndroom van Asperger en nog zo wat merkwaardigheden, participeren zul je. Als jij niet mee kunt doen aan de infantiele sleur van geestvermoordende werkzaamheden die VVD-achtigen voor jou bedenken zodat zij over jouw rug drie keer compleet binnenlopen dan pakken we gewoon jouw uitkeringen en toeslagen af.

En dan ga je gewoon dood.

Ik zou nog eens even bellen met je corpsbalvriendje David Cameron, Mark Rutte, of dat nou wel zo’n goed idee is, dat geparticipeer.

12 gedachten over “Eerste slachtoffer participatiemaatschappij gevallen in Verenigd Koninkrijk”

 1. Het moet toch een mooi gevoel zijn voor de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn dat zij met een gerust hart kunnen zeggen: “alles is volgens de regels gedaan”.

 2. Vooral deze zin is schokkend en laat zien hoe goed die lui van het DWP hun werk doen: “Between January 2012 and January this year Oxfordshire Welfare Rights took 312 cases to tribunal appeals against DWP decisions, and 281 were successful.”
  281 van de 312 twijfelachtige gevallen waren dus in elk geval al aantoonbaar ondeugdelijk!
  En dit zijn dan alleen nog maar de zaken in Oxford en omgeving en die überhaupt voor een tribunaal komen. Hoeveel meer van dit soort zaken zullen er wel niet zijn die stinken?
  Ik ken gevallen van uitkeringen die gekort worden omdat het bijvoorbeeld mensen betreft die het Nederlands niet erg goed machtig zijn en derhalve toch niet in staat zijn een bezwaarschrift in te dienen of hun verhaal te doen voor zo’n club volgevreten klootzakken in wat dan een ‘hoorzitting’ heet die doodleuk zeggen dat ze de consequentie van een strafkorting kan zijn dat ze onder een brug maar moeten slapen of naar het Leger des Heils moeten gaan….
  En zo;n klantmanager zoals dat schorem heet blijkt dan zijn zaken niet op orde te hebben, haalt dossiers door elkaar, blijkt de strafkorting te motiveren met lulverhalen van horen zeggen en op basis van valse, niet bewijsbare beschuldigingen van één of ander vunzig NSB’ertje die voor-mannetje- of vrouwtje is op de werkvloer waar de dwangarbeider uitgeknepen en vernederd wordt…
  Zo gaat het dus in Nederland ook, afijn: lees ‘Doorbraak’ maar.

 3. Autistisch en veel te mager. Lekker. Dat ben ik ook. Ik snap die jongen ook helemaal.
  Ik heb me er ook altijd over verwonderd dat een individu kan worden gestraft voor moord, maar een ondefinieerbare groep niet.

 4. Bureaucratie doodt zonder dat er daders zijn, het geweten hoeft op individueel niveau niet meer te functioneren.

 5. @LRD en Knutselsmurf
  En dat was al zo in de dagen van Auschwitz, de zaak 40/61 van Adolf Eichmann, bureaumoordenaar van negen tot vijf, geheel volgens de regels.

 6. @LRd, dat heb je in slechts een paar woorden krachtig en heel juist uitgedrukt.

 7. Bakra:

  Dit is moord door “het systeem”. Maar je kan jezelf uiteraard afvragen wanneer een mens dood is (gemaakt), dat is niet alleen het moment van fysiek er niet meer zijn.

  Wat een gruwel.

  Zelfdodingen zijn ook regelmatig moorden, maar onttrekken zich aan het oog.

 8. Zelfmoord , maar ook euthanasie is regelamtig moord … Zolang palitatieve sedatie word tegengewerkt “want aan morphine en heroine raak je verslaaft …. Deze maatschappij is een “moordfabriek met een bloemperkje ervoor ” … waar alleen radertjes die netjes met de machine meedraaien welkom zijn … en vooral niet om een duurdere soort smeerolie vragen …

 9. ” Regels zijn regels” hè?

  en

  “Het is niet anders” , hè?

  ( en nu even snel op Wilders of welke dan ook fascist stemmen, hè?)

Reacties zijn gesloten.