Het eerlijke verhaal

Het eerlijke verhaal is dat de campagneleider van de SP natuurlijk een clown is. Al had hij wel goed gezien dat je Emile Roemer zo laat mogelijk moet laten debatteren, want hij wist dat dat natuurlijk zetels ging kosten. Emile Roemer is op dit moment gewoon te licht als premier. Als meester op de lagere school oké. Als wethouder in Boxmeer oké. Als side-kick van Frans Bauer oké. Maar aan de onderhandelingstafel zal hij hoogst waarschijnlijk vermorzeld worden door geslepen VVD’ers.  Verder heeft de SP zich de laatste jaren  natuurlijk als een stel rode Jehova’s opgesteld. Nu de SP bij het pluche in de buurt komt, gaat Emile opeens een blauwe stropdas dragen en de voorheen keiharde standpunten blijken ineens van kalk te zijn. Als eersten haken de populistische kiezers dan af en als je niet uitkijkt zal de onwrikbare kern al snel gaan morren.

Mark Rutte
Het eerlijke verhaal is ook dat Mark Rutte zichzelf als premier buiten spel heeft gezet. Hij leidt, uit angst om stemmen te verliezen, momenteel een soort PVVD en het is overduidelijk dat hij na zijn gebral over socialisten nooit meer op kan treden als vertegenwoordiger van alle Nederlanders. Dat hij roept dat hij nooit leiding zal geven aan een links georiënteerde regering, maakt dat de formatie straks een ramp kan worden. De enige hoop is dat er een regering van vier partijen zal komen. Twee links en twee rechtse, die elkaar in evenwicht houden. Maar het wordt een onvoorspelbare puzzel.

Bea kom terug!
Dat de koningin geen formateur meer aan kan wijzen, wordt een ramp. En dat zeg ik niet omdat ik een groot fan ben van de koningin. Maar als de VVD de grootste wordt, wat niet geheel ondenkbeeldig is, wordt Hans Wiegel natuurlijk weer voorgedragen als formateur. Het eerste wat die zal proberen is een combinatie samen te stellen van VVD-SP-PVV. Tenslotte heeft de SP in Brabant gewoon veel te veel ingeleverd, al is dat natuurlijk een verhaal van  de tegenstanders van de SP.
Natuurlijk is dit formatieverhaal een flauwekulverhaal, want de Kamer moet akkoord gaan met een formateur die voor de meerderheid acceptabel is. Ik laat me verrassen. Het wordt ongetwijfeld net zo’n groot succes als de gekozen burgemeester. Wie het meeste bier uitdeelt, die gaat het worden. Pechtold bedankt.
Het eerlijke verhaal is dat ik blij ben met Diederik Samsom. Het verhaal van de PvdA was al goed, maar nu hebben ze eindelijk weer iemand gevonden die het  nog duidelijk kan vertellen ook en zich de kaas niet van het brood laat eten. Eindelijk iemand die slim genoeg is om iedere zakkenvuller buiten spel te zetten. Ik begin weer trots te worden dat ik links georiënteerd ben. Wat dat betreft kwam zeehondenknuffelaar Diederik net op tijd.

17 gedachten over “Het eerlijke verhaal”

 1. Oh kijk , De partij van de Bilderbergers groeit weer en haar aanhang ziet de Paarse avondschemering al weer gloeien , klaar om de enkels weer te pakken en de billen richting het kapitaal te draaien , Beginnen met zoals Samsom een leugenachtig stuk rattenkots als Rutte goed te praten en nu beginnen de trouwe aanhangers Roemer al weeraf te zeiken , geeft niet hoor , links is dit soort gedrag van de PvdA al heel lang gewend …. 1000% liever met mede Neo-liberalen van de VVD en D’666 dan met links een ander en socialer Nederland creeren …..

 2. Dat lulverhaal ’te licht als premier’ wat na dat debat afgelopen zondag in de media is geslingerd slaat ook als een tang op een varken.
  Kan je hooguit achteraf concluderen, zie Rutte / Balkenende.
  Niet als conclusie van één of ander smerig flutdebatje.

 3. 1@ Nee, een mooi kontverhaal van Roemer en de SP dat hij te lief was in het 1e debat en dat hij dat niet aan had zien komen. Kom op zeg, al jaren lopen ze te schreeuwen om verkiezingen, nu zijn we aan de vooravond daarvan, beginnen de debatten, laat ie zich ondersneeuwen door de rest. Met alle respect, nu is de kans, nu moet ie pieken maar hij komt er niet echt in. Logisch dat mensen afhaken en naar de PVDA gaan. Wat ik daarvan vind laat ik in het midden maar feit is, Roemer moet nu rap laten zien dat hij z`n mannetje staat tijdens een debat, uiteindelijk is dat bepalend voor het aantal zetels hoe treurig dat ook mag zijn.

 4. Met het verhaal van de PvdA op zichzelf is meestal niet zoveel mis – vandaar ook dat Samsom het goed doet in de debatten – het lastige is alleen dat als ze in een regering zitten je niets van dat verhaal merkt. De paarse kabinetten voerden puur liberaal beleid, en in Balkenende IV werd de PvdA ook volkomen gepiepeld. Dus daarom heb ik toch maar liever de SP, ook al komt Roemer niet helemaal door in het debat.

 5. Sluit me volledig aan bij Al Bakrastani…!!
  Waarom ‘Krapuul’ zoveel rechtse PvdA propaganda toelaat is me een raadsel en doe s.v.p. wat aan de lay-out; het begint hier nu wel erg op Elsevier te lijken…!!

  …..en inloggen is dat nog mogelijk…!??

 6. Ik ben het ook niet helemaal met “salonsocialist” eens, maar hij/zij stelt wel een belangrijk punt aan de orde: Hoe voorkomen we, dat de PvdA straks in de onderhandelingen de SP loslaat? Samen zijn die partijen meer dan 50 zetels waard, straks. Daar kun je van uitgaan.
  Dat is een blok, dat zijn wil kan gaan opleggen – als het één blok wil zijn.
  Immers, het kleine grut van Kunduz (GL, CU) of de dieren- en ouderenpartijen kunnen het zich echt niet veroorloven om Rutte opnieuw aan aan een (minderheids-)regering te helpen.
  Blijven over: de middelgrootgrutters van D66 en CDA. Samen met SGP niet groot genoeg om de VVD zonder PVV aan een kabinet te helpen.
  Het zal even duren, maar ze zullen met PvdA-SP een compromis moeten aangaan.
  Als, ALS, tenminste Diederik en Spek de rug recht houden.
  Als PvdAer stem ik voor alle zekerheid dus toch maar op Roemer.
  Een te kleine SP is te verleidelijk voor het wereldvreemde contingent managementboekenlezers in de PvdA (en GL), om de koppen weer in het zand en de konten weer op het pluche te zetten; als het “moet” – met verkeerde partners!

 7. Ik heb voor deze keer de hoop maar opgegeven. Ik denk dat eerst de SP moet leren van het pak slaag dat ze op dit moment krijgen en dat Kunduz + PvdA nog recht hebben op een pak slaag dat in mijn ogen wel een jaartje of zo mag duren. En dan breken betere tijden aan.

 8. @9 .. PvdA verraad richting links voorkomen is onmogelijk , je kan net zo goed van een slang verwachten dat ze niet meer sist . De enige oplossing is een volledige instorting van deze ” Bit en Teugels van de Arbeid “partij .. als de PvdA genoodzaakt word met de SP te regeren laat men het kabinet toch vallen zodra een Neo-Liberale coalitie mogelijk is ….
  Geldt trouwens net zo sterk voor de door haar gecontroleerde FNV / Nieuwe Bond .. de enige hoop voor modaal en beneden modaal in Nederland is een afscheiding van de radicalere bonden uit dit door een Bilderberger gefrankensteind wangedrocht en doorgaan als “Vrije Bondgenoten ” of iets dergelijks ….
  De “werkgevers ” horen slecht te slapenvan een bond , niet er samen mee in bed te liggen !!!!

 9. Mijn ervaring uit de VVD krijgen is dat indien iemand begint met “de eerlijke verhaal is” volgen de grofste leugens erna.

  Als onderhandelingstaktiek kiest dan een geslepen VVD-er om een halve, wel geaccepteerde waarheid te vertellen waarop meteen de volgende leugen geplaatst kan worden.

  Net als hier bovenop.

  Dat Diederik Samsom , of zijn aansturders alvast over Paars III dromen is inmiddels voor iedereen duidelijk door de houding van Samsom. Daarom ook het gejuich hier van SalooLiberaal.

  Wat Nederland nu meer nodig heeft is de Eerlijke Schoolmeister terug te hebben die in de afgelopen jaren verdrongen werd door de sjoemelende, jankende, bedriegende en overal liegende VVD en PVV jongetjes die overal rond rennen met het gekrijs “Ikke,Ikke,Ikke”.

  Roemer is op dit moment de enige politicus die Stabiliteit voor Nederland kan bezorgen met zijn aardige, rustige opstelling, of ClubLiberaal het leuk vindt of niet.

 10. Ik wens nog altijd de Bellamy maatschappij. Maar eerst moeten de meedogenloze rijken verdwijnen.
  Bellamy schijnt er wel warmpjes bij gezeten te hebben, maar hij had tenminste een idee hoe het verder moest.
  En nu zijn we bijna 200 jaar verder.
  Het lijkt helemaal nergens meer op.
  Wat er nou in Amerika gebeurt is totaal het tegenovergestelde.
  Het geld kan niet op voor de verkeerde dingen.
  Alleen maar verkeerde keuzes.

 11. wat willen we een minister president die secuur is, die NIET tzt een luizenbaan by bank of multinational krygt.
  of een academisch gevormde korpsbal, goed gebekt en op weg naar een paar millioen???

  De PvdA heeft meegewerkt aan de crisis, de leefstyl van de Kunduzklanten is crisis bevorderend.
  Alleen een socialer regime die de bousboeven eindelijk aanpakt kan ons land van de ondergang redden.
  Roemer zal natuurlijk afgezeken worden door het journaille en de minkukels vd TV.
  De bovenste laag van BV Nederland is doodsbang dat ze ook maar eencent moeten inleveren.
  Als je een school met al die vervelende kids kunt runnen valt de 2e kamer nog mee
  ROEMER dus.

Reacties zijn gesloten.