Eens Fortuynist, altijd Fortuynist!

Ik gooide alle ongelezen boeken het huis uit – dat werd tijd – en stuitte op een exemplaar van het vorig jaar verschenen ‘Boeren, burgers & politici’. De auteur was Peter Langendam, de ex-voorzitter van de LPF die landelijk bekend werd omdat hij na de moord op Pim Fortuyn riep dat ‘de kogel van links kwam’. Geen idee of zijn bundel vol ‘spannende verhalen’, ‘bijtende spot’, ‘ontroerende beschrijvingen’ en ‘menswaardige humor’ een succes werd, de opbrengst ging in ieder geval naar de familie van Martin Kievits, een man die volgens Langendam in 2002 ten onrechte niet in de Tweede Kamer kwam en er daarna ‘letterlijk en figuurlijk aan onderdoor is gegaan’.

Column van Marcel van Roosmalen in nrc.next

Ben even gaan zoeken naar deze trieste figuur en lees en huiver.

De Lijst Pim Fortuyn heeft zich op het allerlaatste moment nog ontdaan van de omstreden politiedocent Martin Kievits, de nummer zeven op de lijst. Kievits is daarover zo boos dat hij dreigt met een juridische procedure.

Bovendien heeft hij zijn cv behoorlijk aangedikt, aldus een politiewoordvoerder van de regio Kennemerland. Kievits zette in zijn cv dat hij tussen ’96 en ’98 projectleider was op het gebied van integriteit toen er volgens de politie Kennemerland daarover helemaal geen project liep. Bovendien was hij geen lid van het overlegorgaan ‘privacy-officers Midden-Nederland’ zoals hij schreef, maar was hij slechts de assistent van zo’n ‘privacy officer’. (Kandidaat op lijst Fortuyn alsnog geloosd – Telegraaf 2 april 2002)

Dan deed Pum het toch verstandiger (ja kan het bijna niet uit mijn toetsenbord krijgen 🙄 ) dan die haatpruik, ‘besmette’ kandidaten werden verwijderd. De haatpruik laat ze gewoon zitten, van ons belastinggeld, mogen ze zonder portefeuille gewoon stemvee zijn. En dan maar zeiken over links en subsidie, laat hij eens in zijn eigen beweging kijken hoeveel er daar gesubsidieerd in die blauwe stoelen zitten.

😥

Als je nog zin hebt om een zielig jank verhaal te lezen, dan kun je hier terecht. Stukje van Martin’s eigen hand. Is voor mij wel proto-type van tegenwoordige jankerds van rechts.

😥

4 gedachten over “Eens Fortuynist, altijd Fortuynist!”

  1. Ja nee, Wilders komt er pas achter als ze al in de Kamer zitten, dat is het probleem, want dan kun je ze niet meer dwingen op te hoepelen. Eric Lucassen bleek bestand tegen twee dagen waterboarden dooor Wilders, dat zal zijn militaire training geweest zijn.

  2. Rechtse mensen liegen waar je bij staat. 😥

    Het is een bepalend westers cultuurverschijnsel geworden want niemand meer die moeite mee heeft.

Reacties zijn gesloten.