Eengezinscamera

Is het echt nodig? Een camera plaatsen voor een gezin? Ik heb waarachtig geen idee.
Maar na het zien van de eerste beelden van de familie waar het om gaat dacht ik: ‘De familie Flodder.’

En ik dacht: ‘Ja, misschien is die camera inderdaad wel nodig.’ Nu ben ik een liefhebber van privacy en mensenrechten. En in beide gevallen wordt dit recht geschonden door diezelfde camera. Dus die gevoelens kon ik gelijk weer in mijn reet steken.

Een camera die wordt geplaatst omdat er twee maanden lang gewacht moet worden op een dagvaarding. De familie terroriseert de buurt al tien jaar lang.

Waarom dan twee maanden die camera? Alsof die twee maanden er nog toe doen. De uitspraak van de rechter weet ik niet. Wel weet ik dat, als het gewraakte gezin via de rechter uit huis wordt gezet, er verzachtende omstandigheden zullen zijn: ‘want camera.’

En dan zal de familie Lonis misschien, net als de familie Flodder, met een flinke zak duiten een mooi plekje uit kunnen zoeken om te gaan wonen. En andere buren gaan terroriseren.

Dus Van der Laan, wacht gewoon twee maandjes en laat de rechter uitspraak doen. Want die camera zal zich tegen u keren en alleen maar -en terecht- in het voordeel van de familie Lonis werken

4 gedachten over “Eengezinscamera”

 1. Oh lol, onderzoek na onderzoek, alsook de huidige (internationale!) jurisprudentie, wijzen -keer op keer- uit dat camerabeelden in de meeste situaties niet ‘kwalitatief voldoende’ blijken te zijn, – hoeveel pixels ook.

  Cameratoezicht is een (“veiligheids”)doekje voor het bloeden, voor de meer angstige mensen.

  Hoewel ‘Flodder’ een pracht film ís, laat v/d Laan hier een ‘Tokkie-niveau’ zien. En dat als burgemeester van A’dam.

 2. Het loopt naar nieuwe gemeente verkiezingen .En hiermee hoopt hij te scoren gezien de stand van zijn partij landelijk .En waar rook is vuur ,maar indien er al zo veel klachten zijn en al even zo veel hulpverleners langs zijn geweest en niet geholpen heeft .Is dit een doekje voor het bloeden .Het is de zoveelste schijn oplossing ,in plaats tot een goede oplossing te komen ,als dit al zoveel jaren loopt ,of heeft men alleen maar thee gedronken al die jaren .

 3. Okay ik mag niet lachen, heel fout van me, maar dat was inderdaad Sjonnie Flodder en Kees Flodder :D. “Hallo buurman! Nou ziet die eruit alsof hij geïntimideerd word?” Dik Amsterdams accent.

  Ik weet het heel fout van me.

 4. Het lijkt mij dat zonder audio er inderdaad weinig aan te tonen valt. Tenzij er natuurlijk klappen worden uitgedeeld o.i.d.

  Slecht idee in ieder geval. Alsof een asociaal gezin zich gaat aanpassen vanwege een camera.

Reacties zijn gesloten.