Een wet is een wet en een cel is een cel is een…

De Nederlandse staat heeft ten behoeve van vluchtelingen geen geld voor pillen over, wel voor cellen. Vanaf 1 januari 2014 moeten ongedocumenteerden voor elk recept dat bij de apotheek wordt opgehaald vijf euro betalen. Het credo van Teeven luidt: “De overheid is niet verplicht om uitgeprocedeerde asielzoekers van eten, kleding en onderdak te voorzien.” Nog even, en vluchtelingen sterven massaal op straat aan de gevolgen van griep en verkoudheid.

Het maakt allemaal deel uit van de opjaagpolitiek, bedoeld om mensen te dwingen niet meer in dit land rond te lopen. Of dat nu wordt bereikt door hun dood op straat of in een cel of door deportatie, dat maakt niet uit. Voor het bereiken van het eerste doel zijn de zaken nu op en top medisch niet-geregeld. Voor het tweede doel wordt een nieuw wetsvoorstel in stelling gebracht. Een wet, ingegeven door alle kritiek die Teeven over zich heen kreeg na de dood van de Russische vluchteling Dolmatov in de grensgevangenis van Rotterdam. Het regime in de grensgevangenissen zou niet meer hetzelfde regime zijn als dat in ‘gewone’ gevangenissen en huizen van bewaring, zo stelde Teeven, het zou uit de penitentiaire beginselen wet worden gehaald.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: No-Border

2 gedachten over “Een wet is een wet en een cel is een cel is een…”

  1. @jaap
    Welke regels? De regels van het van staatswege deporteren? De regels van het niet in bezit zijn van een ausweiss dus besta je niet? De regels van het verplicht betalen voor medicijnen maar niet mogen werken om dat geld te verdienen? De regels dat de burgers die wel sociaal willen zijn getreiterd, gepest, gekoeieneerd en vervolgd dienen te worden om ze te dwingen ook de nazi doctrine aan te hangen? Die regels? En dat wordt door Jaap dus zeer op prijs gesteld?

Reacties zijn gesloten.