20 gedachten over “Een spuitje voor de kinderverkrachters, een schop voor Marokkaanse rotjongens”

 1. Vond het vooral heel kneuterig en simplistisch opgeschreven, een beetje toegespitst op de mentaal uitgedaagden en toch wel bijzonder laag opgeleiden onder de Volkskrantlezers.

 2. als je je teen breekt doordat je je zoon een doodschop geeft dan is het gezin echt de hoeksteen van de samenleving…

  kunnen we deze man uit “praktisch oogpunt” niet gewoon een spuitje geven?

  zo vader zo zoon…

 3. Ja, de Volkskrant is zich op een ander publiek aan het richten, waarschijnlijk vandaar dat ik mijn abonnement opgezegd heb.

 4. # 3 Laurent Sinds de `Volkskrant’ een jaar of tien geleden de beurs is opgegaan als onderdeel van perscluster, (pakweg 5 smaken) met nu weer een nieuwe eigenaar, beslist de aandeelhouder. De krant is allang verkwanseld aan consumentisme en staat nergens meer voor. Er moet dus echt weer een nieuwe grootgraaikapitaal-onafhankelijke krant komen, wat mij betreft wordt de Waarheid http://www.dewaarheid.nu/ weer een papieren leven ingeblazen. Er rest nog `Trouw’ als strohalm, maar veel stelt dat ook niet meer voor.
  Ik benijd de Vlamingen om een gazet als `De Morgen’, waarvan de socialistische `Vooruit’ deel uitmaakt.

 5. Keihard ingrijpen: standaard.

  Noem me maar ouderwets heet het dan. Wat dacht je van hysterisch? Dat kinderen schoppen kun je toch ook kwijt in ‘kinderen geen bezwaar?’

 6. HanzChristian Schreef:

  Keihard ingrijpen: standaard. Noem me maar ouderwets heet het dan. Wat dacht je van hysterisch?

  Je had 70 jaar geleden niet misstaan aan het Oostfront.

 7. Ik vond dit artikel qua maatschappijvisie een beetje wat “De Vlaamse Pot” in de geschiedenis van De
  Comedy is.

  Maar ik dacht ook, wat zou een succesvolle producer van toneelstukjes in 1943 hebben opgeschreven in nazi-Duitsland?

 8. Personen als meneer (I use the term loosely) van der Heijden staan meestal vooraan in de rij om permanent naar een ander land te vertrekken zodra de gevolgen duidelijk worden van hetgeen waarvoor ze hebben gepleit. Kan-ie immers makkelijk betalen.

  Degenen die zich door hem hebben laten beïnvloeden zullen die luxe waarschijnlijk niet hebben.

 9. Haye is natuurlijk een verbastering van Hajot, een passend eerbetoon van zijn vader aan diens grote inspirator…

 10. Misschien ben ik rechtser als ik dacht, maar ik vind het ook geen prettig idee dat A. Breivik mogelijk na 14 jaar weer op straat staat.

 11. Paul Schreef:

  Misschien ben ik rechtser als ik dacht, maar ik vind het ook geen prettig idee dat A. Breivik mogelijk na 14 jaar weer op straat staat.

  Doe jezelf niet onnodig pijn, et lijkt me niet echt rechts om het een onprettig idee te vinden dat een psychopaat als Breivik weer los wordt gelaten op de samenleving.

 12. ik vind het geen prettig idee dat anderhalf miljoen Henk & Ingrid’s mogen stemmen maar om nou meteen “uit praktisch oogpunt” de injectiespuit te hanteren gaat wat ver

  waarom een rationele liberale democraat stemt op een autoritaire conservatief/vermomde fascist ontgaat mij

  wellicht is hij slechts op zoek naar een podium…

 13. @11 Omdat Noorwegen in tegenstelling tot NL geen daadwerkelijk levenslang kent, is de maximale gevangenisstraf 21 jaar, maar deze kan met perioden van steeds 5 jaar worden verlengd. Breivik staat dus echt niet over 14 jaar al op straat.

  .
  kaaskop Schreef:

  ik vind het geen prettig idee dat anderhalf miljoen Henk & Ingrid’s mogen stemmen maar om nou meteen “uit praktisch oogpunt” de injectiespuit te hanteren gaat wat ver

  Tegen de tijd dat we bij herinvoering van de doodstraf in NL klaar zijn voor de eerste executie (twee zaken waar minstens 10 jaar tussen zal liggen), zijn H&I alweer tegen omdat ze inmiddels de sociaal-economisch-maatschappelijke gevolgen zijn gaan voelen en het helemáál niet practisch meer vinden. 😛

 14. @11: Paul:

  Het idee dat Wilders en volgelingen in de Tweede Kamer zomaar vrij rondlopen en daarbij ook nog het stemvolk van de pvv, vind ik _nu_ al een op zijn misnt gesproken niet prettig.

 15. Ik begreep gisteren, na lezing van het artikel in de Volkskrant, niet waarom iemand als van der Heijden, die zegt zó gelukkig te zijn in het mooie Nederland, een ander de mogelijk op geluk wenst te ontzeggen, ja zelfs zo ver wenst te gaan dat een ander wordt gediscrimineerd, want dat is wat hij via zijn stemgedrag (en deze Volkskrantbijdrage) bewerkstelligt.

  Gelukkig brengt Wikipedia uitkomst: de man is psychisch gewoon erfelijk belast…

 16. DarkSkywise Schreef:

  @11 Omdat Noorwegen in tegenstelling tot NL geen daadwerkelijk levenslang kent, is de maximale gevangenisstraf 21 jaar, maar deze kan met perioden van steeds 5 jaar worden verlengd. Breivik staat dus echt niet over 14 jaar al op straat.
  .
  Stelt me enigzins gerust, maar dat hij mogelijk ooit vrijkomt niet.

 17. Paul Schreef:

  maar dat hij mogelijk ooit vrijkomt niet.

  Alles wat niet uitgesloten is, is natuurlijk mógelijk… het kan morgen gaan sneeuwen, Geert bekeert zich tot het boeddhisme, ik noem maar iets.

  De verwachting is echter dat Breivik in ieder geval de standaard 2×5-verlenging krijgt (dus 31 jaar in totaal) en diverse rechtsdeskundigen (oa. professor strafrecht Staale Eskeland) hebben al gezegd dat de wet de ruimte biedt om heel wat meer dan 2 keer te verlengen, zodat het uiteindelijk toch op levenslang uitkomt.

  Daarnaast is een veroordeling tot “misdaden tegen de menselijkheid” een optie en daar staat 30 jaar op (plus opniew n keer 5).

  14 jaar kan-ie in ieder geval schudden, want dat gaat never nooit niet gebeuren; reken maar op 30 tot levenslang.

 18. Ach, het klinkt ongetwijfeld te cynisch, maar ik vrees echt, dat Breivik, als hij vrijkomt, rond die tijd eerder tot de gematigden gerekend zal moeten worden. Maar ik vind persoonlijk wel, dat zelfs zo iemand als Breivik ooit vrij zou moeten kunnen komen (doodstraf en feitelijk levenslang wijs ik op principiële gronden af, kan daar dus ook voor Breivik geen uitzondering voor maken).

 19. @ kaaskop:
  Tja ik ben echt tegen de doodstraf dat geldt ook voor hem maar deze gast levenslang opsluiten zou ik geen moeite mee hebben. Het bewijst maar weer eens wat de mentaliteit van de PVVer is. En dat schrijft ook nog kinderboeken…grrrrrrrrr.

Reacties zijn gesloten.