Een religieus toneelstuk dat aanleiding moet zijn tot bommenregen

slaverAsjoera is een speciaal sjiïtische viering (als dat woord gepast is) – een herdenking van de dood van imam Hoessein, de neef van de profeet, die de ware opvolger van de profeet is voor de sjiïeten en die bij de slag bij Kerbala om het leven is gekomen. En in ruime mate wordt bejammerd en betreurd. Dat gaat niet zachtzinnig in zijn werk. Hier foto’s van Asjoeraviering in Libanon, flagellantisme onder ander andere. Uitingen die in de (post-)christelijke wereld door de meesten met afgrijzen zullen worden aangezien.

Bij het opvoeren van de verschrikking van Kerbala hoort de ontering van de vrouwelijke gelovigen, die zwaar gesluierd en geketend worden afgevoerd.

Een van de minderwaardige online media die Nederland teisteren heeft een van deze foto’s – de hierboven weergegeven – gebruikt om te laten zien dat ISIS, voortbrengsel en nu kersverse schrik van de Internationale Gemeenschap, een slavenmarkt voor vrouwen heeft geopend. Toen “onze” defrysk per twitter er op wees dat de foto oud was en geen echte slavenmarkt weergeeft verscheen er schoorvoetend dit op die Schundsite:

Correctie: let wel, deze foto’s zijn al eerder genomen, en betreffen niet de daadwerkelijke slavenmarkt. Ze dienen slechts ter illustratie.

De Yezidi’s, christenen en anderen in die streken hebben alleen maar last van dit soort “vrienden”.

5 gedachten over “Een religieus toneelstuk dat aanleiding moet zijn tot bommenregen”

 1. Elke dag is Ashura, overal is Karbala , Ya Hussain Ya Hussain …

  Rouwdag is meestal de gebruikte term …

  Ironisch dat de ‘uitvoeringen ‘ van Shia nu worden aangemerkt als een slavenmarkt van hun grootste tegenstanders .

 2. Ach waarom ter illustratie niet die meiden in hunkemullerpakjes uitbeelden?
  Voor de telegraaf weer een reden om poezen erop te zetten en seksuele uitbuitting te verduidelijken en heerlijke vermaking voor heteromannen..en lesbivrouwen

  Bedoel ermee..altijd worden vrouwen gebruikt voor propaganda!
  De ene keer in zeer pikante lustopwekkende sierlijke scheurbare niemandaletjes,de andere keer in burkas en man met zwaard ernaast…maar het werkt zeker?

 3. Na de moord op Hussain bij Kerbala werden zijn zusters en de vrouwen van hem en zijn volgelingen door Yazid en zijnen van stad naar stad gevoerd ..

 4. Moet ik even gaan refereren aan de grote groepen Christenen die zich nog steeds met zwepen bewerken ? Aan de Phillipijnse Katholieken die zichzelf ieder jaar (op de verkeerde manier) laten kruisigen ?

  Je kan zeggen wat je wil van de Shiieten of Soennieten of welke groep gelovigen van welke religie dan ook.

  Dit soort uitwassen heeft altijd bij religie gehoord. Van de mensenoffers aan Baal en door de Germanen aan hun goden tot de Azteekse en andere Indianenvolkeren die harten uitsneden.

  Doe dus niet alsof je zo enorm rechtschapen of beschaafd bent met je veroordeling van dit soort rituelen. Als je hier naar de kerk gaat eet je nog steeds symbolisch het lichaam van Christus en drinkt zijn bloed. Logisch dat de oude Romeinen dachten dat Christenen kannibalen waren.

Reacties zijn gesloten.