Een persoonlijke vete tussen Geert Wilders en de Oranjes

Lex Oomkes in Trouw:

Het politieke programma van Geert Wilders lijkt geschreven te zijn door politieke marketeers. De PVV-ideeën zijn een perfecte samenvatting van wat er leeft onder de bevolkingsgroep, waar Wilders voor zegt te willen opkomen.

Die bevolkingsgroep, lager dan gemiddeld opgeleid, met een hooguit gemiddeld inkomen, de Henken en Ingrids in de woorden van Wilders, hunkert naar aloude waarden als zekerheid en kleinschalig geluk. Ze moeten niets hebben van het libertijnse levensgevoel en tegelijkertijd wantrouwen ze elke liberale poging de verzorgingsstaat te hervormen.

Ja, kan het wel met Lex eens zijn. Wat is de reden dat hij zo boos is op de Oranjes? Er zijn meer mensen niet blij met de Oranjes in Nederland. Die willen ze gewoon weg hebben, laat Nederland maar een republiek worden. Maar zoals altijd is het weer een of andere halfslachtig voorstel van de PVV. Schreeuwen dat ze het niet willen, maar niet zeggen hoe het dan wél moet. Beetje zoals kleine kinderen. 😀 Niet serieus te nemen.

5 gedachten over “Een persoonlijke vete tussen Geert Wilders en de Oranjes”

 1. Ingrids zijn dol op het koningshuis hoor. Ze willen hun haar net zo als Maxima, met dezelfde foundation op hun wangen, en Henk vindt de pilsprins Willem wel cool. En voor hun kinderen kopen ze dezelfde kleertjes als waar Amalia en haar zusje in lopen.
  Omdat Wilders zelf geen gezin heeft, noch burgerleven in een Vinexwijk, mist hij de aansluiting met H & I,
  waardoor deze straks toch maar op een echte oranjegezinde gezinspartij gaan stemmen.

 2. #1
  Denk dat dit mogelijk scenario klopt.
  Ik refereer zelf graag aan Mcbeth , cq Mc Wilders op oorlogs pad, Shakespeare’s konings drama en tragedie.
  Tot op heden zouden overeenkomsten , zelfs ook interpretaties dat McBeth echt iets voor de Schotten wilde doen maar als bezeten , geen troon opvolger , op de troon uit was.
  McBeth voerde zijn korte bloedige vuile oorlog om deze te veriezen.

 3. Het koningshuis vormt de verbinding in de Nederlandse samenleving.
  Natuurlijk kan je als PVV’er hier niet voor zijn. Een Oranje sta in de weg naar het einddoel.

Reacties zijn gesloten.