Een land, een volk, een doet er niet toe

Er was de afgelopen week weer allerlei groot en klein nieuws tussen de voetbalgekte door. De salarissen van bankmanagers gaan omhoog om het verlies van bonussen te compenseren. De invloedrijkste man van Nederland, VNO-NCW voorzitter Wientjes, meende dat er van alles mis is met de democratie in Nederland. Vervelend voor Wientjes dat uitgerekend op dat moment het FD kwam met het bericht dat Wientjes spil was in een netwerk van verboden kartelafspraken. Het was de week van de hoorzittingen van oud-bestuurders van woningcorporaties, waaruit duidelijk werd dat corruptie in het Nederlandse DNA zit. De belastingdienst had 200 miljoen geïnvesteerd in ICT die niet werkt. De AIVD klaagde alweer dat er veel te weinig geld werd uitgegeven aan de door hen gewenste Totale Überwachungsstaat en dat we worden overspoeld door oud-Syriëgangers. De superprovincie, het speeltje van Ronald Plasterk, gaat niet door. En Jetta Klijnsma kwam met het advies om maar een moestuin te beginnen om zelf te zorgen voor je oudedagsvoorziening.

En dan was daar het verlossende woord van het Europese Hof. Geert Wilders wilde via een kort geding proberen een zetel in het Europees parlement op te eisen zonder zijn zetel in de Tweede Kamer op te geven. Een dubbelmandaat mag niet, maar Wilders wilde het toch proberen, want er hadden tenslotte 300.000 mensen op hem gestemd. Niet ontvankelijk, oordeelde het Hof, ook voor wat betreft zijn verzoek om het verbod op het dubbelmandaat op te heffen. Wilders had zijn huiswerk niet gedaan, want dat laatste kan alleen door het Europese parlement worden besloten. Een officiële reactie van zijn kant is er nog niet, behalve dat hij het oordeel van het Hof zal bestuderen. Je vraagt je af hoe, omdat we weten dat Wilders met de hakken over de sloot een HAVO-diploma wist te behalen. Gelukkig voor Wilders wisten journaille en media de aandacht af te leiden naar veel grotere problemen. Zo kwam RTL Nieuws met een interactieve webpagina waaruit je het etnische profiel van verdachten per regio kon aflezen. Ineens begrijp je dan hoe gemakkelijk de jodenvervolging in Nederland moet zijn geweest.

De Nederlandse journalistiek ontdekte dat de terreurorganisatie ISIS sociale media gebruikte om hun propaganda te verspreiden. Er verschenen beelden van massa-executies en vervolgens de voorspelbare opiniestukken van Max Pam en Elma Drayer, waarin ISIS werden vergeleken met nazi’s en geëist werd van alle moslims de misdaden van ISIS af te keuren. En dat het vervolgens wel heel erg stil bleef aan die kant, waaruit men niet anders kon concluderen dan dat moslims natuurlijk stiekem ISIS steunden en dus eigenlijk allemaal nazi’s waren. Natuurlijk kon Wilders niet achter blijven en schreeuwde hij op Twitter dat dit het ware gezicht van de islam was. Daarop kwamen dan de reacties van de virtuele en anonieme Henken en Ingrids en een verdwaalde oud-PVV-medewerker en Vlaming Sam van Rooij, dat iedereen in Nederland die ISIS niet expliciet afkeurde medeschuldig maakte aan hun misdaden.

Ondertussen dreigt de extreemrechtse droomcoalitie van Wilders en Marine Le Pen niet door te gaan. Weliswaar heeft men de Poolse KNP weten te strikken, waarvan het kopstuk Korwin-Mikke meent dat vrouwen verkrachting best leuk vinden en geen recht hebben op onderwijs en kiesrecht, men heeft nog steeds een partij te weinig om een fractie te kunnen vormen in het Europees parlement en 20 miljoen euro extra te mogen verbrassen in hun strijd tegen de EU. Het FN ligt er trouwens niet wakker van, meldde de vice-voorzitter deze week, want FN strijdt met of zonder extra geld toch wel voor de belangen van de Fransen en voor Frankrijk. Overigens zijn er nog wel wat racistische, homofobe, antisemitische en vrouwonvriendelijke handlangers te vinden voor het vormen van een extreemrechtse coalitie. In Nederland zit de vreemdelingen- en moslimhaat ondertussen zo diep dat maar weinigen wakker liggen van een alliantie van extreem foute figuren.

De media pakten groot uit met het bericht dat ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren een nieuwe politieke partij waren begonnen. De partij heet heel origineel ‘Voor Nederland’ (VNL) en is volgens de oprichters rechtser dan de VVD en ‘netter dan de PVV’. Bontes kreeg tijdens de Kamerverkiezingen in 2012 958, Van Klaveren 581 voorkeurstemmen. Bij elkaar opgeteld weet je zeker dat er weinig draagvlak voor de zoveelste extreemrechtse splinter zal zijn, maar goed voorbeeld doet volgen. Wilders had zelf ongeveer 5.000 voorkeurstemmen toen hij uit de VVD stapte omdat hij die niet rechts genoeg vond. De voormalige politieagent en de theoloog waren vurig pleitbezorger van een verbod op hoofddoekjes in het openbaar vervoer en het verruimen van etnische registratie, want je bent pas Nederlander als je van vreemde smetten vrij bent. Zover de netheid op zijn Nederlands. In een driedelig pak of desnoods een juichpak kun je hier probleemloos de Endlösung verkondigen.

Kortom, er was de afgelopen week eigenlijk veel ernstig en soms schokkend nieuws. Er was ophef, er was verontwaardiging, maar er veranderde niets. Dat komt doordat de oprichting van een volstrekt kansloze politieke partij ongeveer net zoveel aandacht krijgt als de onfrisse zaakjes van Wientjes, het ongegeneerde zakkenvullen van bankmanagers en de zelfverrijking van veel bestuurders van woningcorporaties. Dat komt ook omdat vrijwel niemand ziet dat superbabe van ondernemend Nederland Annemarie van Gaal valse reclame maakt voor een pseudo-consumentenbelangenorganisatie, die in werkelijkheid particulier eigendom is van de eigenaren van de Nederlandse Energiemaatschappij. En het komt doordat zoals Ginny Mooy zo voortreffelijk schreef dat in Nederland grapjes à la Nicolette van Dam die door de rest van de wereld als ongepast en kwetsend worden ervaren hier te lande worden verdedigd. Niet vanwege de inhoud, maar omdat het moet kunnen en omdat de rest tegen ons is. De volgende week zal niet veel anders zijn. Ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

2 gedachten over “Een land, een volk, een doet er niet toe”

 1. We proberen weer de koploper en gidsland te worden, doch deze keer in de verkeerde extreem-rechtse richting:

  “In een driedelig pak of desnoods een juichpak kun je hier probleemloos de Endlösung verkondigen.”

  Moet je niet vreemd van opkijken omdat er een geblondeerde klant vol haat jegens allochtonen de grootste politieke steun in Nederland krijgt.

 2. Tuurlijk de grondeis voor ethnische zuiverheid moet ook door nieuwe fascisten van VNL verkondigd worden:

  “…want je bent pas Nederlander als je van vreemde smetten vrij bent. ”

  Valt het alleen mij op dat zoveel voormalige politieagenten steeds adepten van extreem-rechts blijken te zijn.
  Wie gaat dan een onderzoek houden hoe zit het met degene die tegenwoordig actief bij de politie zijn. Laat maar met de Schilderswijk in Den Haag starten, zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.