Pech voor Wilders – Krimp PVV onmiskenbaar ingezet

Een kleine zucht van verlichting is op zijn plaats.

Bij de uitslag van de Statenverkiezingen is vooral gelet op de mogelijke zetelverdeling in de Eerste Kamer en of het bruine kabinet een meerderheid krijgt. Eigenlijk valt dit pas op 23 mei aanstaande of misschien nog wel daarna te zeggen.

Het is waarschijnlijk nog steeds mogelijk dat de onafhankelijke provinciale partijen gezamenlijk een zetel kunnen leveren voor de Eerste Kamer, ook al zijn ze licht aangeslagen. Dit verandert het beeld evenals de mogelijkheid dat of de ChristenUnie of de SGP een zetel meer krijgen dan nu begroot wordt, bij tactisch stemmen om de restzetels. Vooral de SGP is gevaarlijk in dat geval.

Er zijn slechts drie provincies waarin de bruine combinatie een college van Gedeputeerden zou kunnen vormen: Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. We kunnen er om gaan wedden of dit echt gaat gebeuren – heeft een eenmansorganisatie kader bij de hand om inderdaad mee te besturen? Zo ja, hoe gaat dit dan? Kan die ene man zijn onderdanen-gedeputeerden in bedwang houden? Blijven ze de brullende of krijsende patertjes langs de kant, dan is het toch onwaarschijnlijk dat deze provincies een minderheidscollege krijgen zoals kabinet-Bruin. Dan moet er water bij de drijfmest, kunnen wij verwachten.

Maar op het opmerkelijkste van de uitslag is – zelfs hier bij Krapuul – nog nauwelijks gewezen.
Wilders had 15,5% bij de Kamerverkiezingen van 2010. Bij de Statenverkiezingen, tevens verkiezingen voor de Eerste Kamer, had hij 12,4%. Dat is van bijna een op de zes stemgerechtigden terug naar een op de acht. Nog steeds beangstigend veel, maar het is minder. Een vijfde van de aanhang van 2010 zag het negen maanden later niet meer in Wilders en zijn knechtjes. Als de Lijder zelf zegt dat zijn achterban niet in zijn geheel is komen opdagen is dat een uiting van minachting die zijn wel trouw gebleven kiesvee toch niet integraal in dank zal afnemen.

Het racistisch potentieel in Nederland is groot, daar hoeven we geen illusies over te koesteren. Maar het ziet er naar uit dat de groei voor Wilders voorbij is en dat de krimp inzet.
We mogen toch wel ergens een beetje opgelucht over zijn?

Zie bijgaande afbeeldingen afkomstig van 2 NRC artikelen over de verkiezingsuitslagen, eerst die van 2010, en vervolgens die van 2011, en oordeel zelf.

2010:

En 2011:

44 gedachten over “Pech voor Wilders – Krimp PVV onmiskenbaar ingezet”

 1. In Leiden en Delft is op het onderste kaartje D66 de grootste, geen misverstanden a.u.b

 2. Dit zijn geen tweede kamer verkiezingen, als dat wel het geval was geweest dan zou de opkomst voor de PVV hoger zijn geweest.

 3. Er zijn er nog meer niet gekomen anders zou de uitslag wat duidelijker zijn 😀

 4. #4 Zou je gelijk in kunnen hebben. Maar in de verkiezingspropaganda zijn juist de PVV-kiezers er uitdrukkelijk op aangesproken om de zegetocht van Wilders te laten voortduren.

 5. Carlo Schreef:

  Dit zijn geen tweede kamer verkiezingen, als dat wel het geval was geweest dan zou de opkomst voor de PVV hoger zijn geweest.

  Een “als A, dan B”-vergelijking is alleen geldig wanneer:
  – B altijd volgt uit A
  – B altijd waar is
  Omdat B een asymptoot heeft (B kan nooit groter worden dan 100%) en de PVV tot nu toe slechts in twee (of eigenlijk zelfs één omdat “Groep Wilders” =/= “PVV”) van de vele Tweede Kamerverkiezingen gegroeid is, is de vergelijking dus niet waar.

 6. ad #8: Daarnaast is het appels met citroenen vergelijken, omdat het geen Tweede Kamerverkiezingen zijn en je nooit met 100% zekerheid zal kunnen zeggen (je hebt immers geen blanco) voor welk percentage het verschil tussen TK en PS bij iedere kiezer van belang is geweest.

  Je kunt dus met precies dezelfde geldigheid zeggen: als dit Tweede Kamerverkiezingen waren geweest, had links nu een meerderheid gehad.

 7. Carlo Schreef:

  Prachtig, ik maak hierop uit dat je voor de klas staat?

  Nee, maar mijn wiskundeleraar heeft er destijds nogal op gehamerd. 😛

  “Als 3+3=8, dan is het in Alkmaar ’s zomers warmer dan ’s winters” enzo.

 8. ….en het mag trouwens ook als A en B allebei niet waar zijn. (Is ook al een heeeeeele tijd geleden dat er op me werd gehamerd. :mrgreen: )

 9. Als de hemel valt hebben we allemaal een blauwe hoed.
  En as is verbrande turf.

  Als (!) de tsunami van islamisering door de meute zoooooooo vreeeeeeselijk gevaarlijk wordt gevonden, waarom vond men het dan niet de moeite waard daar ook in de Eerste Kamer een dam tegen op te werpen?

  Wilders mag er ongestraft en waarschijnlijk terecht van uitgaan dat zijn achterban niet al te slim is, daar hebben wij anderen niets mee te maken.

 10. Jammer voor Wilders is er een groot verschil tussen hem en de NSB , toen Mussert’s club ging dalen vielen daarna de Nazi’s Nederland binnen .. Voor “israel” ligt Nederland te ver weg , en ze hebben hun troepen nodig om zich tegen de rechtmatige eigenaars van Palestina te “verdedigen ” Dus op militaire steun kan deze zetbaas niet rekenen , hoogstens wat Mossad acties …

 11. #17 Zou die mislukte stunt met de helikopter in Libië soms een een eerste poging zijn geweest om op de Mossad te gaan lijken?

 12. Ik zal maar niet beginnen over wat ons te wachten staat in Kunduz dankzij Groen Links.
  😀

 13. #21 Carlo, als dat 😀 is omdat je het leuk vindt dat daar doden en gewonden vallen dankzij een domme Nederlandse beslissing, zeg ik: Foei, ga je schamen! 😡

 14. Toch schijn je er een zeer smakelijke gepeperde wolkrat met bosuitjes à la F’esj van te kunnen maken. :mrgreen:

 15. PVV weer de grootste gelukkig maar voor dit land ,dat door sharia socialisten bijna om zeep is geholpen.
  Wordt tijd dat er een medicijn wordt uitgevonden tegen xenofilie want het is erg besmettelijk.
  Maar het beste middel blijkt toch de PVV te zijn,

 16. @ 25 F’esj kan niks met meeuw. Maar voor de liefhebber toch hier een recept voor meeuw. 😀

  @27De pvv is niet de grootste, maar de 4e partij geworden achter VVD, PvdA en het CDA. En daarnaast is er geen sharia.

 17. ‘ Mislukking van de politieke vrijheid vernietigt alle vrijheden’.
  auteur: B.Malinowski

  ben benieuwd…

 18. Je moet toch wel het IQ van een garnaal hebben om hier in dit topic over “PVV weer de grootste” te komen brallen. 😀

 19. jvdheuvel Schreef:

  Je moet toch wel het IQ van een garnaal hebben om hier in dit topic over “PVV weer de grootste” te komen brallen.

  Asjeblieft geen Garnalen beledigen 😯 De gemiddelde garnaal is een end slimmer dan deze “ger naal ” en zwakzinnige garnalen die wel op dit niveau zitten kunnen er zelf ook niets aan doen …

 20. .
  Lieve jonkies,

  😆 Opa’s Geschiedenisles, nou ja 2 splintertjes:

  Jongere mensen, onder wie veel journalisten, maken teksten en kreten die ruimte laten voor verbetering:

  1.) Bruinhemden in Nederlandse context is fout. De ‘fouten’ van toen waren in ons land zwarthemden. Het bruine gedoe was bij de Oosterburen, zelfs hun kleine jochies en meisjes waren – ook in Venlo – in bruine uniformpjes. God hebbe hun ziel. De kindertjes zullen wel gesneuveld zijn toen ze met hun overopa’s gezamelijk Panzerfauste (geen idee of dit goed gespeld is) afvuurden op onze in Duitsland oprukkende bevrijders.

  [Een van de 4 Canadese tankbemanningsleden kwam bij ons thuis 😯 na de gevechten bij Kleef, vertelde dat de overige 3 verbrand waren in hun tank, geraakt door zo’n pokkewapen. Die bevrijders hadden we in Tilburg dik 3 maanden in huis gehad. 😥 ]

  2,) Dan die duif van die maffe protestpartij (meer dan protesters zijn het niet, Nagel vangt ze niet op – andere doelgroep – net zo min als andere partijen en partijtjes). Ga eens kijken naar oude foto’s, in het Verzetsmuseum tegenover Artis b.v., hoe sprekend die duif lijkt op de vogeltjes op de mutsen (karpoetsen?) van de toenmalige kindertjes van de zwarthemden. Breek me de bek niet open om de namen van die clubs te noemen, ik wil niet dat die nu op mijn scherm komen te staan ❗ .

  Breedsprakige o.h.? Weet ik al 😀 . – groet – niek
  .

 21. Niek ze weten helemaal niks van die tijd, ze roepen elkaar maar na.
  Als die tijd terug komt, dan redden ze het niet, we zitten nu met een generatie die veel wil verdienen en zo kort mogelijk wil werken, en veel op vakantie wil.
  😀

 22. Je hebt wel een punt dat voor en tijdens WOII de fascisten bruine uniformen droegen en de nationaal-socialisten (ook in NL) zwarte, maar wat dat verder met dit onderwerp te maken heeft ontgaat mij.

 23. Nog sterker, Carlo # 35 blijft buitengewoon on-topic. En zwijgen is er al genoeg. Koop nieuwe schoenen als je tenen zeer doen makker.

  Zwijgen heeft voor heel wat ongeletterde kiezers gezorgd. Moet je nou echt professor in de Letterkunde zijn om te mogen praten? De rest zal ik je besparen. De uitkomst van # 36 is zeer bedenkelijk in zijn consequenties – leer dat van een man die uit een goed wijnjaar komt, gelijk met een geestdrankje met pit.

  De emoticons zijn pleite, er zit trouwens geen :shame: in voorzover ik heb onthouden. Maar ik hou wel van je hoor!

 24. Ik hoef toch zeker niet te gaan zitten uitleggen waar dit stuk over gaat of wel soms?

  Er staan hele duidelijke afbeeldingen bij, dat moet toch tipje van de sluier oplichten.

 25. Zeker. Weer een splintertje: Je moest eens weten hoeveel Limburgers er zijn die een innige hekel hebben aan de vaak heel arrogante en hautaine figuren van boven-de-rivieren. Velen in het voormalige gouvernement voelen zich nog altijd gekolonialiseerd. Mogelijk hebben ze de verplichte oogkleppen eens af willen schudden.

  Ben je bang voor anderen
  Of voor jezelf misschien

  Voor ieder antwoord dat je geeft
  Komt er weer een raadsel bij. – Nooit wordt er meer dan een tip van de sluier opgelicht

  Doe eens wat zelfonderzoek beste man.

 26. 1. Ik kan lezen
  2. Ik heb dit artikel/stuk gelezen
  3. Ik proef ook onderliggende zaken in stuk en in reacties

  Reageer vooral nog eens, na lezing gaat knechtje slapen.

 27. niek1928 Schreef:

  na lezing gaat knechtje slapen.

  Heb je wel goeie leesbril? Hoe simpel kan een laarzenknecht van Wilders zijn……

Reacties zijn gesloten.