Een goed Nederlander is waakzaam! Wordt daarom NSB’er!

In de week waarin een vijftien jarige meisje het tere zieltje van de zwart geüniformeerde skinheads met hun zelfbeheersingsprobleem blijkbaar zodanig getergd heeft dat ze met veel vertoon van macht uit huis gesleept werd, lezen we vandaag deze oproep van de politie op Twitter:

“Ruikt u een henneplucht? Vermoedt u een #kwekerij in de buurt? Meld verdachte situaties: 09008844 anoniem: 08007000 – http://www.politie.nl/onderwerpen/illegale-hennepteelt.html …”

Nou kan ik een heel verhaal houden over hoe Nederland steeds meer een politiestaat aan het worden is maar ik wil het deze keer maar houden bij een korte en simpele vraag aan de dienders.
Aangezien ik de meeste Nederlanders zo langzamerhand met hun NSB-mentaliteit verdacht begin te vinden, mag ik dan ook bellen al ik iets verdachts ruik als spruitjeslucht?

22 gedachten over “Een goed Nederlander is waakzaam! Wordt daarom NSB’er!”

 1. Off-topic. Een grammaticaal foutje kan altijd voorkomen, maar in een veelgelezen titel vind ik het irritant. Het is: word daarom (word zonder t).

 2. @1: Nee hoor. Het doet tegenwoordig een beetje archaïsch aan, maar in de meervouds- en de beleefdheidsvorm krijgt de gebiedende wijs oorspronkelijk een t. Zoals in: ‘Koopt Nederlandsche waar, Dan helpen wij elkaar!’.

 3. @1, Gebiedende wijs is stam + t.
  @2, Correct. En dank.

  Maar ik ben het wel met sjaax eens dat men wel een beetje moet opletten en spellings- en stijlfouten moet proberen te voorkomen. Dus wat dat betreft: dank voor je kritische kijk jullie beide.
  Hier trouwens een goed stuk over waarom Nederland toch wel erg op een politiestaat lijkt:
  http://meedogenloos.nl/2013/03/31/nederland-politiestaat/

 4. @3:

  Is het beide of beiden? ; )

  http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/93/

  Er worden op straat door de politie mensen aangesproken om mee te doen aan dat Burgernet. Je zou die smoelen eens moeten zien. Ze horen dan écht bij het Wakkere Nederland. Je krijgt van de smerissen dan ook een tasje met fraaie rommeltjes erin.

 5. Ik vind het wel mooi in de historische contekst van de NSB om hier de ouderwetse t gebruiken.

 6. @7, Dank, daar was het ook voor bedoeld. Deze jongen denkt wel na hoor voor dat ie wat doet LOL.

  @4, Ik zou er ook niet over piekeren om aan dat soort bedenkelijke zaken mee te werken.
  Onlangs merkte ik dat iemand oprecht van mening waren dat Marokkanen en andere niet-room blanke kaaskoppen crimineler zijn dan de roomblanke kaaskopen zoals de fascist Joost Niemöller ze graag ziet.
  Nou ja, kortom het soort borrelpraat dat dan leidt tot ‘debatten over marokkanenproblemen’, iets met genen en dat soort vunzigheden.
  Net toen ik me afvroeg waar meneer zijn wijsheden vandaan haalde kwam het antwoord: Opsporing verzocht van de AVRO…
  Waarmee maar weer eens blijkt hoe geraffineerd de racistische propaganda en indoctrinatie werkt….
  Wat mij betreft worden al die programma’s, meldpunten en netten en alerts per direct opgedoekt.
  ’t Wordt tijd weer eens normaal te gaan doen.

 7. Dit is de super vraag:

  “Aangezien ik de meeste Nederlanders zo langzamerhand met hun NSB-mentaliteit verdacht begin te vinden, mag ik dan ook bellen al ik iets verdachts ruik als spruitjeslucht?’

  Ik heb dit vraag eerder als soort “grapje” aan vrienden gesteld in de periode dat Wilders onder de etnisch zuivere deel van onze bevolking bekend begon te raken. Ik vroeg ze onder de eindeloze kletserij en losse ongegronde praatjes over de moslims wie eigenlijk hier een probleem van maakt , bestaat er degelijk een probleem behalve in de hersenen van degene die het kunstmatig creëren en vervolgens heb ik bovenstaande vraag gesteld.

  Eentonig het antwoord was: ” Nee jonge, je snapt het echt niet – het gaat alleen over de moslims en buitenlanders. Wat kan me schelen dat Nederlandse jongens regelmatig zuipen, zaken vernielen, onbeschoft zijn en gezopen geweld gebruiken. Dat zijn Nederlanders, ze zijn in hun eigen land, snap je!

  Het gaat om de buitenladers, verdomme!”

 8. @5, @4, Trouwens bedankt voor die site. Die is wel handig en ik kende hem nog niet.

 9. Je hoeft niet alle Nederlanders voor NSB-ers uit te maken. Een redelijk deel hebben hier niets mee te maken, doch zijn ze uiterst passief want deze toestanden raken hun portemonnaie niet.

  NSB-ers zijn anders in verschillende soorten en maten.
  Ik ken o.v.a. het verhaal van een zakenman die zijn “echte Nederlanders” zakelijke relaties in zijn diensten altijd voortrok en onder gunstigere voorwaarden leverde, terwijl hij aan de “buitenlandertjes” onder zijn relaties tweede kwaliteit spullen en diensten verleende.

  Achter de ellebogen zaken doen, weetjewel.

  Dit is mede de oorzaak dat de ” neoliberaleVrije Markt” in Nederland per definitie niet kan bestaan. Het is een groot,groot leugen ter bevordering van mensen uit eigen maffia. Schijnvertoning.

 10. Er is na de WO 2 niets veranderd op dat gebied Ook toen liep een groot gedeelte van de bevolking achter de bezetter aan ,met hand en spant diensten .En nu is dat alleen maar erger .Aangezien de stijgende lijn van gebruik van de klik lijnen .

 11. @12, Laat diegenen die zich géén NSB’er voelen, die net als ik walgen van kliklijnen, meldpunten, alerts, burgernetten en kotsen van opruiende tweetjes van de politie die ten doel hebben dat mensen zich als NSB’er gaan gedragen hun waffel opentrekken. En dan niet tegen mij maar tegen degenen die dit land in een politiestaat veranderd hebben waar ze bij stonden. Zwijgen, passief zijn, wegkijken kunnen overgaan in medeplichtigheid aan zaken waar we maar liever niet aan denken..

 12. @3
  Nu we toch met het Nederlandsch bezig zijn: is het spellingsfouten of spellingfouten (zonder -s-)?

 13. @15
  Voor mijn gehoor is het spellings- maar zonder s lijkt mij niet fout.
  Ik vind het pietlutten, maar om “wordt” in de titel te verantwoorden zou er “allen” aan toegevoegd kunnen zijn.

 14. @17
  Ja maar dat is van de snaken die mij ook de ruggengraat en het gedachtegoed willen aansmeren, dus dat is niet het laatste woord wat mij betreft.

 15. Zonet gelezen op joop.nl:

  Onlangs ontmoette Wilders de Franse politica Marine le Pen in Parijs. In een interview met het Algemeen Dagblad doet hij nu uit de doeken waar die bijeenkomst toe diende. “We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen,” aldus Wilders. Hij wil in Brussel een vuist maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten. enz.enz.

  Hoezo NSBer worden? Groot gedeelte van roomblanke Nederlanders IS al NSBer! Nu komt de ware aard van Wilders en zijn PVV naar boven. Gewoon neo-nazi’s! Nu ben ik een overtuigde linkschmensch en 67 strenge winters zijn over mijn rug gegaan. Minstens 50 daarvan bestrijd ik het latent aanwezige nazisme in Nederland. Ik ben er van overtuigd, en heb dat meermalen ook hier uitgedragen, dat nazi’s niet zijn verslagen in 1945 maar slechts ondergedoken. Wel, het bruine geteisem komt uit hun drekholen en laat van zich horen. Daarbij stiekem gesteund door diverse partijen in de politiek. Andere partijen waaronder de VVD en SGP steunen openlijk Wilders en de PVV, vinden het zelfs een normale partij en Geert is in hun ogen een schappelijke man! Wat is eigenlijk de verborgen agenda van rechts-Nederland en welke smerigheid wordt er over ons uitgestort, nu en in de toekomst?

 16. lol Anoniem haha ja tuurlijk!

  Ik zou graag anoniem willen melden dat dit en het vorige en het kabinet daarvoor een stel liegende draaikonten zijn.
  De waarheid verdraaien of achterhouden ofwel niet volledig verslag doen van de gehele waarheid mag voor het gemak ook als liegen worden gezien.

  Op straffe van verbanning naar land van keuze om te verdwijnen in vergetelheid en anoniemiteit.

  Misschien zouden we daar een nieuwe kolonie voor moeten stichten om onschuldige inheemsen te ontzien.
  Psychopatië ofzo. (psychopatistan kan ook)

 17. @18, LOL, en zoo bescheurden wij, koene strijders tegen het onrecht, ons om enige eigenaardigheden der Nederlandschen taal terwijl den storm van het fascisme in ons mooie vaderland verder aangewakkerd werd, daartoe resoluut geholpen door enen bende karakterloze booswichten en huichelaars onder den leiding van den heeren Samsom en Spekman…

Reacties zijn gesloten.