Een geheimzinnig Bouwfondsbuurtje

Is dit beleid of is er over nagedacht?
Ten oosten van wat nu het RAI-Congrescentrum heet, destijds “de nieuwe RAI” geheten, ligt een vooroorlogse wijk, met aan het einde het Westerscheldeplein, thans Europaplein, en de Rivierenlaan, thans President Kennedylaan geheten. Deel van deze wijk is de wolkenkrabber, zoals het gebouw van begin af aan genoemd is, aan het Daniël Willinkplein, thans Victorieplein geheten. Er is nogal vaak met namen geknutseld in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Die wolkenkrabber is allang niet meer het hoogste gebouw van Amsterdam, maar hij blijft wel mooi zo heten. Dat dan weer wel.

Ik weet eerlijk gezegd niet over welke buurt dit gaat. “Ten oosten van het RAI-Congrescentrum” is mij te vaag en te ruim. Kom op zeg, als PvdA-hotemetoten elkaar mooie nieuwbouw toeschoven in 1966 dan mag nu toch wel bekend zijn waar zich dit heeft afgespeeld?
Dat Amsterdam grote corruptie kent op dit niveau is geen daverend nieuws meer.
Daarom werkt de VVD ook zo graag mee met de PvdA in Amsterdam.

Graag meer hierover, dames, heren, als het wat inhoudt.

3 gedachten over “Een geheimzinnig Bouwfondsbuurtje”

  1. Een voorbeeld uit een recent amsterdams verleden is een flatgebouwtje dat boven de Indische Buurt uittorent bij het Flevopark.
    Na oplevering werd het betrokken door de toenmalige wethouders Groen Links en PvdA, Willem Mendelts, Stephen Steinmetz, Petra van Maastricht en Piet Sijtsma.
    Andere stadsdelen zullen ook zulke voorbeelden kennen.
    Corruptie, net niet…maar men toonde zich wel erg bereidwillig als het om bepaalde keuzes ten gunste van corperaties ging.

  2. Dit ‘buurtje’ met 62(?) woningen voor Partijgenoten “Ten Oosten van Rai Congrescentrum”: Enige optie-> Tussen President Kennedylaan, Zuidelijke Wandelweg & – hoe toepasselijk – De Mirandabad ingeklemd.

Reacties zijn gesloten.