Een beetje blij

Wilders 1  Natuurlijk ben ik een beetje blij dat er nu iets meer mensen inzien dat de ‘heer’  Wilders, zoals hij door sommige nog steeds genoemd  wordt, iets meer ontmaskerd is. Dankzij een paar seconden film.  Maar je had ook een paar jaar uit kunnen zenden. Dat zou aan mijn gevoel niets veranderen. Tenslotte was vanaf het eerste  verkiezingsprogramma van de PVV al duidelijk waar hij heen wilde. Helaas weet ik ook dat het gemiddelde geheugen van de Nederlandse kiezer maar acht weken is, dus over acht weken staat het er ongetwijfeld weer hetzelfde voor. De mensen die nu vertrekken uit de PVV zijn dan vervangen door andere linkmiegels en de haatpoppenkast kan gewoon verder.

Tenslotte was jaren geleden al duidelijk dat de PVV werd gefinancierd door extreme duistere figuren uit de VS en waren er aanwijzingen genoeg dat Wilders de PVV alleen maar had opgezet om zo zijn zakken te kunnen vullen. Maar dat weerhield de VVD en het CDA niet om de PVV te gebruiken om aan de macht te komen ondanks vele, vele protesten uit de samenleving. Dat heeft er mede aan bijgedragen dat discriminatie gelegitimeerd werd in Nederland, maar naast deze gebeurtenis kan je hele lijsten maken van gebeurtenissen die er aan bijgedragen hebben om een vergiftigd klimaat in Nederland te scheppen.

Ik heb wat gediscussieerd met de PVV-aanhang en zelfs fractieleden van de PVV. En bij ieder woord dat ze uitspraken werd het me duidelijker dat ze maar op één ding uit waren. Onrust zaaien om er zelf beter van te worden. En ik werd er triest van dat er steeds weer mensen waren die er in trapten of bewust aan mee werkten.

Ben ik blij als de PVV nu in elkaar stort? Heel even maar. Omdat ik weet dat er dan de dag erna een nieuwe bruinhemden zakkenvuller opstaat. Want er is nou eenmaal een groep die altijd op bruinhemden zal stemmen. Niet omdat ze misleid worden, maar omdat ze bruinhemd zijn in hart en nieren.

Maar die zijn het probleem niet zo. Die herken je wel aan het Nederlandse vlaggetje dat ze bij zich hebben. Maar die stille groep die niets zegt, maar er wel op stemt. Die zijn lastiger te ontdekken. U weet wel. “Ik ben het niet overal mee eens, maar sommige dingen wel”.

7 gedachten over “Een beetje blij”

 1. “op één ding uit waren. Onrust zaaien om er zelf beter van te worden”

  *hand opsteekt*

  Dat is inderdaad ook mijn ervaring.

  Van iemand die op de onderste sporten van de maatschappelijke ladder staat kan ik mij er nog ‘iets’ bij voorstellen, maar verder is het ronduit walgelijk.

  Die op die onderste sporten staan, staan daarentegen relatief gemakkelijk open voor andere en betere inzichten dan hun onderbuik en gebrek hun aan ratio en nuancering.

  Bij allen “daarboven” draait het vnl. om ‘eigen ego eerst’.

 2. Mijn ervaring van de afgelopen twee-drie decennia is helemaal hetzelfde:

  “:Want er is nou eenmaal een groep die altijd op bruinhemden zal stemmen. Niet omdat ze misleid worden, maar omdat ze bruinhemd zijn in hart en nieren.” (onder duizenden smoesjes, natuurlijk. Kom even in mijn vereniging kijken)

  Daarbij is het inderdaad het inslag enorm door de groep Stille Collaborateurs die de extreem-rechtsen stiekem komen versterken en legaliteit eraan verschaffen.

 3. Bloedserieuze vraag: wanneer gaan wetenschappers de gebruikelijke Xenofobie en Discriminatie per regio, gemeente enz. In Nederland op kaart brengen ivm voorlichting en alle andere zaken. De Nederlandse Staat is alle burgers dit schuldig!

  Deze thema -geografische spreiding van de Xenofobie is immers geen taboe meer!

 4. Zoiets abstracts als xenofobie is niet goed meetbaar;
  PVV stemmers per regio, stad enzovoorts wel.

 5. Dit doet mij wel plezier;
  http://www.nu.nl/geert-wilders/3733435/vijf-zetels-verlies-pvv-in-peiling.html

  Het zegt me dat nu nogal wat pvv’ers zich dankzij Wilders’ blunder en hardnekkigheid, realiseren waar ze op stemmen.
  Ontkenning is een belangrijk element van

  Vreemdelingenhaat enzovoorts zijn een psychologisch ‘spel’ dat over ‘de zondebok’ gaat. In dat spel dat te zien is als de ‘dramadriehoek’, zijn er eigenlijk geen daders.

  Een .pps document:
  http://ficelle.home.xs4all.nl/DramaDriehoek.pps

  De rollen Aanklager, Slachtoffer en Redder kunnen moeiteloos wisselen. Wilders is zowel Aanklager als Slachtoffer en ook Redder en dat zijn al zijn volgelingen ook.
  Mensen die op zijn uitdagingen reageren, die zich er te druk om maken, raken ook verstrikt in dat rampzalig destruktieve spel. Ook als je je verzet tegen Wilders’ onredelijke haat ben je Aanklager, Slachtoffer en Redder geworden, je kunt anderen niet overtuigen.

  De schuldvraag is fout, waar het om draait is het spel van verantwoordelijkheid vermijden. Op dit moment is Wilders zelf de zondebok, zijn bom explodeert in zijn handen.
  Hij moet verdomde snel (en geloofwaardig!) van rol wisselen wil hij overleven.
  Zijn eigen jazeggers die weglopen betekent dat ook zijn discipelen hem doorzien, hij heeft zijn eind in zicht.
  Iets anders dan overschreeuwen en zijn hakken in het zand zetten weet hij niet meer. Maar nog extremer dan ‘willen jullie minder Marokkanen’ levert hem alleen minder stemmen op.
  Ontkennen, zeggen dat hij fout was is hem onmogelijk.
  Dus hij staat pat. Zijn machteloosheid is te duidelijk.

  Een antigif voor wat Wilders doet is er niet, je kunt het antigif alleen bij jezelf zoeken.
  Gezond verstand is enkel mogelijk bij gelijkwaardigheid.

 6. 🙂
  Ontkenning is een belangrijk deel van vooroordelen. Racisten hebben ‘sommige vrienden’ die neger zijn.
  PVV’ers zijn het met ‘sommige dingen niet eens, maar’.

 7. Xenofobie heeft vaak in de basis veel gemeen met psychische ziektes o.a. Paranoia en daar zijn goede metingen mogelijk.
  Tevens ook op basis van andere parameters.

  Dat er tot nu toe niets van de kant van de Staat gedaan is, is crimineel en eigenlijk gewoon de gebruikelijke smoesje om de xenofobie volledig te laten institutionaliseren.

Reacties zijn gesloten.