Edith Schippers pakt effe door in het schrappen van de gezondheidszorg

Minister Schippers wil gaan bezuinigingen op het basispakket in de zorg. Dat melden NOS en RTL op basis van ingewijden. Vrijdag vergadert de ministerraad over de voorstellen van Schippers, maar op veel vlakken zou al overeenstemming zijn. Er wordt een aantal beperkingen doorgevoerd.

Welja, er kan nog wel mee af hoor! Maakt niet uit. Schrappen maar en zorg maar voor een verdere tweedeling in de samenleving. Als je gezondheidsproblemen hebt, loop je het risico al dat je aan de onderkant hangt en Schippers en co willen je ook dat laatste zetje nog wel geven de afgrond in. Als je ziek bent of wat mankeert, kun je niet meer meedoen. Eigen keuze, ziek zijn, eigen schuld ook, in hun ogen. Gezonde mensen zijn nooit ziek! 😥

7 gedachten over “Edith Schippers pakt effe door in het schrappen van de gezondheidszorg”

 1. De bezuinigingsmaatregelen worden nu in de hogere versnelling doorgevoerd. Tjakaaaa! (Rechts geluid).

 2. Grondwet art 22.1. de overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.

 3. ‘Zo gaat het aantal sessies dat bij psychologische klachten wordt vergoed van 8 naar 5’ staat er in dat artikel. Psychologische klachten, is dat als je klachten hebt over een Leerboek der Psychologie?

 4. @#3 whatever, denkt onze minister, ’t is in ieder geval iets met linkse subsidieslurpers die gratis geld willen en daarom een beetje moeilijk lopen doen bij zo’n geitenwollensok.

  En ik wil ze nog wel het wetboek laten raadplegen…..da’s wel erg hoog gegrepen.

 5. Jan Schreef:

  Grondwet art 22.1. de overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.

  Doet me denken aan de beroemde roman “Catch 22”.

 6. @#5 ja, ik weet ’t zucht….
  maar ik heb altijd een beetje de illusie dat er soms ook nog andere mensen hier langs surfen die je dan met een snelle kreet kan meegeven dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is als ze ons willen laten geloven.

 7. Ik weet het, het is erg cynisch, maar het lijken me allemaal maatregelen om de zo gevreesde verdere vergrijzing tegen te gaan… 😳

Reacties zijn gesloten.