Economische vluchteling? Dan ben je een gelukszoeker!

En dat mag niet (meer)! Ben je gek, wij gaan een beetje ‘ons’ geluk delen! En dan ook nog met vreemden! Kom zeg!

Maar als de Nederlandse vmbo scholieren stelselmatig de techniek links laten liggen en gaan voor opleidingen als economie (misschien met de gedachte dat daar lekker in te verdienen valt) zullen we in de toekomst toch op een andere manier aan ambachtslieden moeten komen.
Misschien gaan de ongewenste economische vluchtelingen dan nog wel van pas komen als ze wel een ambachtsvak kunnen uitoefenen in dit ontzettend beschamend ongastvrije land.

6 gedachten over “Economische vluchteling? Dan ben je een gelukszoeker!”

 1. Beetje mal om alvast in te plannen wat het ekonomiese nut ooit zou kunnen zijn van mensen die hier willen zijn.
  Word een beetje misselijk van je opmerking: dat mensen ooit van nut zouden kunnen zijn voor -ons-.
  In feite een denkrichting niet anders dan die van de huidige neoliberalenbruinzwarten, die ook alles aan ekonmies nut afmeten.

 2. Van de zesde klas Professor van Poelje Lagere School 1959 [Schilderswijk, ‘s-Gravenhage] ging 1 van de 51 leerlingen naar de MAVO. De rest ging naar de Ambachtschool of de Huishoudschool tot de leeftijd dat ze mochten werken, dus tot hun 15e verjaardag. Dat kon wel eens ongunstig uitkomen vandaar er twee scholen waren die op een half jaar verschil begon en eindigde. De een in september en de ander in februarie. Overigens op de topic: na er even over nagedacht te hebben na het lezen van het hoofdartikel. Ben blij dat ik twee slimme dochters heb die die misère van die VMBO niet hebben hoeven meemaken. Godverdomme daar is voor die kinderen uit de grote stad echt geen eer meer aan te behalen. Er kunnen beter brug[klassen]scholen van gemaakt worden zodat er nog een pecentage van kan doorstromen naar het MBO of hoger. Voor die leerlingen die dat niet redden moeten dan maar na die brugschool naar een Ambachtschool oude stijl, de LTS met daarop aansluitend een leerlingenstelsel ook oude stijl. Die verschillen tussen de Provincie en de grote stad moeten er dan maar zijn. Want in de Provincie lijkt het wel goed te gaan.

  Op dat Trouwcommentaar reageer ik niet want ben daarover heel boos. Wat een schijnheilige profiteurs over de ruggen van notabene ja het staat er echt ILLEGALE lager geschoolde arbeiders die in een behoefte zouden moeten voorzien van de economie van Zuidelijke Europese landen ondanks de resessie ook nog. Godvergodverdomme wat zijn ze toch achterbaks hypocriet bij Trouw.

 3. Sjuul van Dissel Schreef:

  Van de zesde klas Professor van Poelje Lagere School 1959 [Schilderswijk, ‘s-Gravenhage] ging 1 van de 51 leerlingen naar de MAVO

  De gevangenis van Den Haag zat trouwens toen ook vol met Schilderswijkers , en de prostitutie was vaak hun vakgebied , terwijl de wijk toen op een enkele Indo na wit als een jaren 50 laken was … als je daar naar de vinex wijken geëmigreerde Schilderswijkers PVV stemmers mee confronteer worden er veel hééél pissig

 4. @ Al Bakrastani
  MAVO klopt niet dat was de MULO. Mijn Ambachtschool was in de hoerenbuurt aan de Nieuwehaven. Indo’s hadden geloof ik een eigen wijk en scholen want ben er nooit een tegengekomen. Ja, vraag me wel eens af waar al die kinderen uit de Schilderswijk van toen zijn gebleven, de meesten volgden geen voortgezet onderwijs, de meisjes al helemaal niet. Maar het waren wel pas hun kinderen die naar betaalbare nieuwe buurten verhuisden. Vinexwijken waren en zijn toch echt te duur en ook nog eens onbereikbaar doordat je toen om in aanmerking te komen voor een hypotheek een vaste baan moest hebben en dat ontbeerden ze bijna allemaal. Alles wat toen niet wit was leefde een ondergedoken leven op wat zigeuner en woonwagenkampen langs het spoor na. De gevangenis was in Scheveningen, in Den Haag was er een Huis van Bewaring waar ik later kennis maakte met de Haagse penose wegens cannabisbezit. Heb ze niet gevraagd of ze uit de Schilderswijk kwamen maar dat zou heel goed zo kunnen zijn.

 5. @Sjuul
  De schilderwijkers die ik ken zijn rond de 60 , dat zijn de kinderen uit jou tijd ?? Zoetermeer , Delft en één naar het Westland , en laatst een naar eik en duinen …die waande daarvoor in het laakkwartier

 6. @ Al
  Ja die, die de hongerwinterzuinigheid en wantrouwen van “haagse bluf”‘ ambtenarij nog hebben meegekregen van hun ouders. Haagsche Bluf die overigens haags overbluft werd door het als geuzennaam aan te nemen voor winkelcentra en weet ik wat al niet meer. Diens kinderen kwamen pas voor een deel in vinexwijken te wonen. Zijzelf verhuisden meer uit armoe naar steeds iets betere van slechte kwaliteit gebouwde volkswijken.

Reacties zijn gesloten.