Economische groei teruggekeerd (2): Maar voor hoe lang?

Of de door het CBS gemelde economische groei doorzet, staat maar zeer te bezien. Veel zal afhangen van internationale economische ontwikkelingen, en die bevatten nogal wat symptomen van een economische neergang van formaat. Met recessie in belangrijke stukken wereldeconomie, komt de export van Nederlandse bedrijven in de knel. En precies die export, niet de door bezuinigingsbeleid en werkloosheid afgeknepen binnenlandse consumptie, is momenteel de gangmaker van het beetje economische groei dat er momenteel kennelijk is. De groei is terug, zij het in zakformaat. Maar voor hoe lang?

Ja, er is hier en daar ook wel groei-nieuws te vinden. De economie van Frankrijk en Duitsland gaven ook wat groei te zien volgens recente cijfers. Maar het kost aanzienlijk minder moeite om slechter nieuws te vinden. En soms heeft dat dat rechtstreeks betrekking op Nederland. Zo blijken beleggers in de VS te speculeren op verwachte tegenvallende bedrijfsresultaten van Nederlandse ondernemingen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

1 gedachte over “Economische groei teruggekeerd (2): Maar voor hoe lang?”

  1. De productie van de industrie staat inderdaad op een uitzonderlijk hoog peil. Helaas is de afzet in Nederland gedaald, en alleen in het buitenland gestegen. Hier gaat het dus voorlopig nog niet zo heel erg goed.

Reacties zijn gesloten.