Eberhard van der Laan, sociaal-democraat (staat in zijn biootje!)

Amsterdamse burgemeester Van der Laan (mij is verteld dat hij vroeger iets geweest moet zijn van comme ça en ga maar na) was, voordat hij geroepen werd tot Hoge Politieke Taken, advocaat van maffiose onroerendgoedsjoemelaars De Key. Vandaar wellicht dat hij het verhaal de wereld in geholpen heeft dat de anarchistische antikapitalistische demonstratie in Amsterdam – 1 mei, toch een traditionele dag voor zoiets, maar Van der Laan is alleen lid van de PvdA voor de Banen – een krakersdemonstratie zou zijn. Totale quasi-paniek bij de Oude Dame uit Rijnsburg: bij krakers loopt het uit de hand. Fluks een verbod uitgevaardigd op stokken voor spandoeken, gezichtsbedekkende kleding en de ME er op af. Capuchons en sjaals waren afdoende reden om er op in te timmeren. Dat is dan ook gebeurd. Niksnie demonstratie.

Op Indymedia een verslag van een docent van onderwijsmarktvlaggeschip Amarantis en een tijdlijn van de meppartij van de smerissen.
In de berichtgeving heb ik alleen van de NRC vermelding gezien waar de demonstratie om ging en wie deze georganiseerd heeft. U kunt het hier nalezen. Het is hier op Krapuul toch ook duidelijk genoeg aangekondigd.

Gelukkig gehoorzamen de meeste media in Nederland de boven hen gestelden – je wilt op den duur toch voorlichter worden, nietwaar. “Nog 23 krakers vast”.
Met zo’n eenmeidemonstratie kan Nederland voor de dag komen…

3 gedachten over “Eberhard van der Laan, sociaal-democraat (staat in zijn biootje!)”

 1. Zelfs voorbereiden op Staatsterreur mag niet van van der Laan, die natuurlijk precies de juiste plekjes in de wetboekjes weet te vinden. Enig signaal is reeds VERBOTEN.

  [ “Iedereen mag demonstreren, maar alleen niet met lichaamsbeschermende kleding die een signaal kan zijn dat ze aansturen op een confrontatie”, liet Van der Laan voor aanvang van de betoging weten ]

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/01/negentien-arrestaties-bij-anarchistische-demonstratie-in-amsterdam/

  [ . Rond tien uur was de rust wedergekeerd. ]

  Gelukkig zeg, kon de burgerij weer lekker indommelen.

 2. Tijd voor een nieuwe tactiek, lijkt me. OWS wist gisteren politieblokkades in NY te omzeilen door handig gebruik te maken van social media. Al waren ze natuurlijk wel met een paar meer dan in Amsterdam.

 3. “Het liep uit de hand toen de demonstranten werden tegengehouden door de politie. De ME sommeerde betogers om hun gezichtsbedekking af te doen. Toen ze dat weigerden, greep de ME in.”
  http://nos.nl/artikel/368795-alle-1meidemonstranten-vrij.html

  Het is toch te zot voor woorden, ben je verkouden en wil je je beschermen tegen de kou, word je in elkaar geramd want gezichtsbedekking is aansturen op eenconfrontatie!
  Stelletje leipen daar in Amsterdam!

Reacties zijn gesloten.