Dus toch de VVD die Marc Dullaert wil lozen

De reportage over het niet willen herbenoemen van Kinderombudsman Marc Dullaert door de Ombudsman van Zutphen heeft niet alleen te maken met het grote ego van laatstgenoemde die een eigen team van substituten wil die onzichtbaar zijn.
In de interne notitie die Nieuwsuur in handen heeft staat:

de Nationale Ombudsman is gericht op de buitenkant en de substituten zijn gericht op de binnenkant

Nee, het blijkt zelfs zo te zijn dat de Ombudsman in samenspraak met Marc Dullaert zijn aanstelling met een jaar wilde verlengen zodat hij de functie van voorzitter van de Europese Ombudsmannen kon voltooien. Maar de VVD ging hier niet mee akkoord en alle andere partijen spraken de VVD niet tegen.

Bij de vraag aan de politieke partijen door Nieuwsuur, wordt pijnlijk duidelijk dat er sprake is van een ongelooflijke lafhartigheid.
Zijlstra van de VVD zegt keihard dat hij van Dullaerts ontslag niets vindt, omdat dat zijn zaak niet is en Samsom wast ook, onder het mom van onafhankelijkheid, zijn handen in onschuld.

Een aantal oppositiepartijen stribbelen nog wel tegen, maar duidelijk is dat Marc Dullaert en de mensen die willen dat deze uitstekende Kinderombudsman herbenoemd wordt, weinig tot niets van de politiek kunnen verwachten.
Het is nu aan Reinier van Zutphen om zijn besluit te herzien. Daarvoor moet hij natuurlijk wel even zijn ego aan de kant zetten.

Het hele item op nieuwsuur kunt je hier zien.
Zie ook Marc Dullaert, rots in de branding voor kinderen, moet blijven en Op naar de 20.000 en meer handtekeningen #dullaertmoetblijven