Dure wet in België om 270 mensen te pesten

Het boerkaverbod in België wordt op zaterdag 23 juli van kracht. Dat is het gevolg van de publicatie gisteren van de wet ’tot instelling van een verbod op het dragen van kleding die het gezicht volledig dan wel grotendeels verbergt’ in het Staatsblad, zo schrijven verschillende Vlaamse kranten.

Ben ik voor een boerka dragen? Nee! Ben ik tegen het verbod? Ja! Waarom, omdat ik het onzin vind dat de overheid zich er zo mee bezig houdt en een kulonderwerp dat met kulargumenten aan de man wordt gebracht.

“Je mag ook niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden”, zo redeneerde Donner.

De belachelijke redenatie die een Donner hier te berde brengt doet mij tenenkrommend 😥
Hoe zit dat met sjaals ’s winters? Integraalhelmen? Bivakmutsen met schaatsen of voor de ‘lol’ tijdens een ‘survival’-oefening?
Trouwens er zijn ook wel Ingrids en Anita’s die zoveel make-up gebruiken dat ze onherkenbaar zijn geworden onder de lagen make-up. Ook een verbod voor maken?

7 gedachten over “Dure wet in België om 270 mensen te pesten”

 1. [“Trouwens er zijn ook wel Ingrid’s en Anita’s die zoveel make-up gebruiken dat ze onherkenbaar zijn geworden onder de lagen make-up. Ook een verbod voor maken?”]
  Of zie eens naar dat emotieloze masker van Wilders als hij weer eens z’n volgelingen er van wil overtuigen dat een ieder niet zich bij z’n wil neerlegt de pot op kan en moet oprotten.

 2. Overigens denk ik dat het een goede handel zou zijn als in Nederland een boerka-verbod wordt ingevoerd.
  Ik heb al heel veel mensen gehoord die dan juist een boerka zullen gaan dragen.
  Ik weet zeker dat ik ze voor een niet al te hoog bedragje kan leveren.

 3. 7 miljoen auto’s die de openbare ruimte verzieken en ze maken zich druk over een paar honderd lelijke jurken.

 4. Henk Veldman Schreef:

  Overigens denk ik dat het een goede handel zou zijn als in Nederland een boerka-verbod wordt ingevoerd.
  Ik heb al heel veel mensen gehoord die dan juist een boerka zullen gaan dragen.

  Analoog daaraan is er maar 1 manier om boerka’s af te komen, en wel door ze verplicht te stellen. De enige conformistische sukkels die er dan nog mee lopen hebben gegarandeerd geen greintje revolutionair extremisme in hun aderen.

  In Frankrijk zijn er al wat praktische probleempjes opgedoken toen de eerste beboete personen voor de rechtbank moesten verschijnen, maar vanwege hun boerka niet tot het gebouw werden toegelaten.

 5. Joke Mizée Schreef:

  In Frankrijk zijn er al wat praktische probleempjes opgedoken toen de eerste beboete personen voor de rechtbank moesten verschijnen, maar vanwege hun boerka niet tot het gebouw werden toegelaten.

  ‘k Heb op m’n leeftijd wat plasprobleempjes.
  Wil je dit soort opmerkingen voortaan achterwege laten want ik doe het daardoor in m’n broek van het lachen.

 6. Henk Veldman Schreef:

  Ik heb al heel veel mensen gehoord die dan juist een boerka zullen gaan dragen.

  Dit is echt geen grap. Toen het een paar jaar geleden voor het eerst begon te spelen heb ik eens niet alleen via internet-fora maar ook mensen in m’n directe omgeving gevraagd of ze eventueel bij wijze van protest een boerka zouden willen dragen. De respons was voor het overgrote deel positief. Veel die er niets voor voelden ging het er niet zozeer om omdat ze vonden dat die boerka niet kon, maar omdat ze die warme kleren, zeker niet in de zomer wilden dragen.

 7. Het is een stom verbod dat nergens over gaat.
  Laat Donner zich maar eens druk gaan maken over de normen en de waarden die Nederland ooit had, en die de pvv nu verkwanselt met hun haatkerk.
  Maar ja, als je er geen Moslims mee de hoek in kan drukken is het niet in de mode. En een beetje mee ouwehoeren zal misschien in de toekomst wel stemmen opleveren. Goedkoop gezever.

Reacties zijn gesloten.