Duo Gerd & Gerd

Het is de prijs van schizofrenie dat je twee ikken te verkopen hebt. Gerd Leers struikelt van camera naar microfoon.

Hij veegde met een doekje het zweet van zijn neus, onze minister voor Immigratie en Asiel. De hitte van al die camera’s in de Kamer eist zijn tol. Overal mag Gerd Leers uitleggen en uitleggen dat migratie twee kanten heeft, jazeker, en dat hij nu de ene kant benadrukte maar natuurlijk ook niet die andere was vergeten, zonder de ene tekort te willen doen, want migratie mag dan wel een verrijking zijn hij heeft heus heus ook oog voor de negatieve kanten… (Peter Wieringa – Nu.nl)

13 gedachten over “Duo Gerd & Gerd”

 1. Ja, inderdaad, daar heb je MadPride weer: geen goede beurt van dhr. Wieringa als ook hij blijk geeft van stuitende onkunde ten aanzien van de ziekte schizofrenie. Schizofrenie heeft er niets mee te maken, dat “je twee ikken te verkopen hebt”. En ik ben na het lezen van die zin maar meteen afgehaakt (en aan deze bozige reactie begonnen…)
  😐

 2. Het moet ook weer niet zo zijn dat elke typering van dubbelego, schizoïde gedrag of voor mijn part meervoudige persoonlijkheidsstoornis bij dubieuze Leitfiguren (als bv Leers & Wilders) in de hedendaagse politiek meteen bedekt en eufemistisch moet worden gebracht omdat het anders kwetsend zou kunnen zijn voor mensen bij wie een dergelijke diagnose is gesteld.

 3. Nee, maar dan begrijp je me ook verkeerd: de typering van schizofrenie als zijnde iets, waarbij je ““je twee ikken te verkopen hebt” is gewoon FOUT. Dat heeft niets met mijn tere kinderziel te maken. Dat soort typering”, “gespleten persoonlijkheid” staat gelijk aan schizofrenie, klopt niet, is onjuist, wetenschappelijk gezien tropenkolder (etc.) en juist daarom kwetsend voor mensen, die aan de “echte” ziekte schizofrenie lijden… Maar goed, ga je gerust je gang. Als een landelijk columnist echter zo opzichtig in de fout gaat, vind ik dat toch wel jammer. Beeldvorming (waar dit bijhoort) is namelijk niet onbelangrijk voor mensen, die een zekere plaats in de maatschappij proberen terug te veroveren tegen alle stigma’s in…
  😉

 4. @3: MadPride:

  Ik snap best je gevoeligheid mbt het onderwerp, maar overdrijven is ook een kunst. Er zijn zoveel mensen die ernstig ziek zijn ( ook hier op de site), en dan maakt fysiek of psychisch lijden echt niet uit…

 5. Daar kon je inderdaad op wachten! 🙄
  Het doet inderdaad helemaal niet terzake, dat mensen met schizofrenie altijd en overal geconfronteerd worden met de schadelijke mythe dat hun aandoening iets met gespleten persoonlijkheid te maken zou hebben. Newsflash: schizofrenie heeft daar namelijk niets mee te maken. Kanker is ook geen hardnekkige variant van de griep… Sommige mensen zoeken een beetje begrip voor de ziekte, die ze met zich meedragen, niet het eeuwige geouwehoer, dat ook slechts op onkunde en vooroordelen berust. En wij waren hier toch zo anti-vooroordeel.?
  Je wilt het niet begrijpen, dan zul je het niet begrijpen. Het zij zo…
  😀

 6. #5 En ja, ik zal mijn mond verder wel weer houden. Tsjees, “the Spanish Inquisition”… :mrgreen:

 7. @5: MP:

  [ Je wilt het niet begrijpen, dan zul je het niet begrijpen. Het zij zo…]

  Denk je nou echt MP dat ik als ex-werker in de krisis-interventie binnen de psychiatrie niet weet waar je het over hebt? Daarom begrijp ik hoe gevoelig het kan liggen, maar je zoekt het telkens zelf weer op.
  Ik ga echt geen rekening houden met lange tenen die je zelf uitsteekt,

 8. Nee, het feit, dat je een ex-werker in de krisis-interventie bent, verandert alles natuurlijk helemaal… 😀
  Kijk ook eens naar je eigen uitspraken, voordat je anderen van lange tenen beticht, amice…
  Ik ben dat typische gedoe van jou inmiddels ook wel beu, zijn we het tenminste over één ding eens… 😉

 9. MP:
  Misschien kunnen we samen eens een Blog schrijven over de psychiatrie?

  Wie weet zijn we het over veel meer dingen eens dan je denkt… Ik meen dit serieus.., niet iedereen die in de psychatrie werkt(e) MP is per definitie een vijand. Sterker nog, mijn ervaringen leidden ertoe dat ik er uiteindelijk mee moest stoppen, want het werk was onverenigbaar met mijn mens- en maatschappijvisie, en nog later hebben de ervaringen mijn politieke vorming in gang gezet.
  Denk er svp eens over?

 10. Geer en Ger, en het geheim van de gedoog constructie :). Ger is dan het rare clowntje die als sidekick dient voor Grote Geer die altijd alles goed doet. Straks op de Tros of SBS Seks voor kindertjes ;).

 11. LeRoiDanse Schreef:

  Denk je nou echt MP dat ik als ex-werker in de krisis-interventie binnen de psychiatrie niet weet waar je het over hebt? Daarom begrijp ik hoe gevoelig het kan liggen, maar je zoekt het telkens zelf weer op.

  Ook zelf heb ik de eerste 6 jaren van mijn mijn werkzame leven in dit soort zorg gewerkt. `74-`80, o.a Den Dolder, psychiatrie. En ik ben het met Roi eens. Ik vind dat jij wel vaak topics aangrijpt om een punt te maken voor een bepaalde kwaal waar je naam kennelijk mee te maken heeft. Daar hadden we al eerder een paar aanvaringen over, dingen die ik schreef waarvan ik me van geen kwaad was bewust en die je naar je eigen, weetikveel wat voor, situatie toetrok. Dat geduld raakt een beetje op snap je?
  We zijn hier geen therapiezelfhulpclub. Eerst zag ik je vrij onbevangen, maar nu valt me op dat dat je nogal vaak je persoonlijke achtergrond op dat vlak bijsleept, bij meerdere mensen, waardoor dingen off-topic gaan, zoals nu. Jammer wel. Want je hebt best goeie dingen te melden doorgaans. Lange tenen inderdaad, zoals je dat ook ziet bij sommige politieke propagandisten voor een bepaald land waar het net bij de VPRO over ging.

Reacties zijn gesloten.