#Dullaertmoetblijven; roep van de samenleving wordt steeds luider

De petitie heeft bij schrijven van dit bericht inmiddels 36.236 handtekeningen opgeleverd.
De initiatiefneemster van de petitie, Marieke Lenting, heeft samen met andere betrokkenen die zich inzetten voor kinderrechten, de Vaste commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer verzocht de petitie in ontvangst te nemen.

Volgens de initiatiefneemster heeft de Tweede Kamer het wettelijk recht de aanstelling van de Kinderombudsman te verlengen.

Met het aanbieden van de petitie hoopt de initiatiefneemster de Tweede Kamer te overtuigen om Marc Dullaert wegens uitstekende prestaties een tweede termijn te geven. De vaste Kamercommissie zal het verzoek bespreken in haar vergadering van 11 februari 2016.

Dit valt te lezen op de petitiesite.

Vandaag hebben ook zo’n honderd jongeren- en kinderrechtenorganisaties een oproep gedaan voor meer onafhankelijkheid van de Kinderombudsman. Onder hen, ook de jongerenorganisaties van ChristenUnie, CDA, PvdA, D66, SGP, PvdD en GroenLinks.

Zij roepen hun moederpartijen in de Tweede Kamer op de wet snel te herzien. De Kinderombudsman kan dan zonder last of ruggespraak opereren, net zoals bijvoorbeeld Kamerleden, zegt Jarin van der Zande namens de politieke jongeren.

(bron)

Dit kan komende zomer, als de wet wordt geëvalueerd.

Het Kinderrechtencollectief heeft vanmiddag een gesprek bij de Nationale ombudsman om hun grieven te uiten. Vooral de wens van Van Zutphen dat de Kinderombudsman “intern gericht” moet zijn, leidt tot bezorgdheid. “Dat is in tegenspraak met de Wet op de Ombudsman. Daarin staan duidelijke taken genoemd: voorlichting geven en informatie garen en verstrekken, gevraagd en ongevraagd advies geven en onderzoek doen”, zegt Daniëlle de Jong van Defence for Children.

“We hebben vijftien jaar gestreden voor een Kinderombudsman, waarmee Nederland een van de laatsten was in Europa. En nu moeten we ons zorgen maken over de toekomstige rol en de continuïteit van die functie.”

(bron)

De vraag is nu hoe lang de Ombudsman doof blijft voor de stem uit de samenleving, en nog belangrijker hoelang de Tweede Kamer deze schadelijke situatie laat voort etteren.

Lees ook:
Marc Dullaert, rots in de branding voor kinderen , moet blijven
Op naar de 20.000 en meer handtekeningen #dullaertmoetblijven
Dus toch de VVD die Marc Dullaert wil lozen
Ombudsman Van Zutphen breekt zelf zijn geloofwaardigheid af

1 gedachte over “#Dullaertmoetblijven; roep van de samenleving wordt steeds luider”

  1. Pingback: #Dullaertmoetblijven; roep van de samenleving wordt steeds luider

Reacties zijn gesloten.