Duizend zweepslagen; Nederlandse regering kijkt weg

In het land van een van onze bondgenoten tegen het afgrijselijke IS/ISIS is een man, de blogger Raif Badawi, veroordeeld tot duizend zweepslagen, toe te dienen gedurende twintig weken. Als hij dit al overleeft mag hij nog tien jaar in een cel doorbrengen en bovendien 191.000 euro zien op te hoesten. Dit land is Saoedi-Arabië, en de regering van Saoedi-Arabië kan nogal slecht tegen hen onwelgevallige meningen, die blijkbaar op het forum van Raif Badawi te vinden waren:

Op 1 september werd de Saudische blogger Raif Badawi (1984) veroordeeld tot tien jaar cel, duizend zweepslagen en een boete van 1 miljoen rial (191 duizend euro) voor het oprichten van één van de grootste online fora van Saudi-Arabië, Saudi Arabian Liberals en het ‘beledigen van de islam’. Eerder deze maand werden door D66 en de SP kamervragen gesteld over de Nederlandse inzet voor Raif Badawi. Van de Nederlandse regering hebben wij nog helemaal niets gehoord. Zoals vaker is de Nederlandse regering ook nu ijzig stil als het gaat om mensenrechtenschendingen in Saudi-Arabië. (Amnesty International)

Er zijn dus in elk geval wel enkele partijen aan wie dit niet omopgemerkt voorbij gegaan is, of die er in elk geval hun mond over open durven te doen.

9 gedachten over “Duizend zweepslagen; Nederlandse regering kijkt weg”

 1. Ik kan maar 1 politicus in NL die niet met 2 maten meet maar gewoon zijn idealen nastreeft zonder aan olie of werkgelegenheid te denken, en dat is Geert Wilders. Die trekt fel van leer tegen zowel de Saudies als IS

 2. En tegen moslims die hij met duizenden tegelijk wil deporteren, of knieschoten (wil laten!) geven.

  Maar kijk jij maar lekker weg van dat soort aantoonbare feiten, van Geffen.

  En niet met twee maten meten? Blijkens nagenoeg alle nu ex-PVV’ers doet Wilders niets anders.

  Of deze, tegen homofobie?
  https://pbs.twimg.com/media/Bna6hnXCMAAFEJs.jpg

  En zo zijn er inmiddels tig voorbeelden te geven, van Geffen.

  Je blinde adoratie van Wilders is schattig. (ja, dat is sarcasme)

 3. Eng zeg,
  Zie je nou wel dat plastic weekmakers bevat..en dat verweekt de hersenen bij mensen als van Geffen.
  En om de een of andere reden lijkt dat de pvv geen wind eieren te leggen.
  Lijken wel ja en nee knikkende zombies.

 4. Van Geffen,
  zolang Wilders dikke Audi’s rijdt en geen elektro-auto, is hij hypocriet. Denk daar maar even over na. Zodra moslims op elektro-auto’s gaan schelden, gaat hij ze promoten. Let maar op.

 5. Hahahahahahaha, Heheheheheheheeh, dit is een typisch tokkie-mop, van Geffen, wist je dat? En het is ook een hele goeie- dat Wilders eerst een politicus zou zijn – jahoor THE Dutch Führer, hahahahahahaha, die zijn wiederga in Europa niet kent en dat hij, hahahaha, niet met twee maten meet.

  De Etnische Zuiveraar, zou volgens “klasse” van Geffen, dus niet met twee maten meten, hahahahahaha.
  Pfoei, van Geffen, ben je nu helemaal door de mand gevallen, en terecht op je kop, weet je?

 6. Op het punt van IS en de Saudies meet hij niet bepaald met 2 maten. Op andere punten zou ik het echt niet weten want ik ben eigenlijk niet zo obsessief met Geert Wilders bezig.

 7. Ah, niet met Wilders bezig maar ondertussen hem wel gelijk geven. “Hij zegt wat wij denken”, ook al is het verre van de aantoonbare feiten. Typisch en des PVV-stemmer eigen.

Reacties zijn gesloten.