Duitse en Nederlandse christen-democraten: een hemelsbreed verschil

Goede gewoontes moet je overnemen moeten de fascisten in Duitsland die waarschijnlijk achter het in brand steken van een hostel voor vluchtelingen zaten gedacht hebben toen ze dreigden Götz Ulrich te onthoofden.
Ulrich is een christen-democratisch politicus uit de deelstaat Saksen-Anhalt die vooralsnog niet van plan is te zwichten voor de nazi-terreur van dreigementen en brandstichting en daarom de komst van een hostel voor enige tientallen vluchtelingen in Tröglitz blijft steunen.
Het drama heeft er wel toe geleid dat de burgemeester van Tröglitz, Markus Nierth, inmiddels is opgestapt.
Ook hij stond (en staat) achter de plannen voor het hostel maar voelde zich in de steek gelaten door gebrek aan adequate politiebescherming na talloze nazi-dreigementen aan zijn adres en dat van zijn gezin.
De politie die weigert dan wel op haar manier niet in staat is fatsoenlijke mensen te beschermen tegen tuig van de richel…

Hoe triest of dit verhaal ook is, verheugend is wel te constateren dat politici van christen-democratische huize in Duitsland zich menselijker en principiëler lijken op te stellen als het gaat om vluchtelingen en nazi-terreur dan hun ‘geestverwanten’ in Nederland: die pleiten op nazi-blogs voor meer bommen op andere landen, zien massamoord als een prima middel om vermeende of werkelijke problemen in de wereld op te lossen en zijn net als de ‘PVV met leden van mening’ dat een muur om Europa nadat de wereld is leeggeroofd een wereldidee is.

"Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt." Gewelddadig christen-democratisch politicus in gesprek met nazi-omroep (screenshot eigen archief).
“Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt.”
Gewelddadig christen-democratisch politicus in gesprek met nazi-omroep (screenshot eigen archief).

1 gedachte over “Duitse en Nederlandse christen-democraten: een hemelsbreed verschil”

  1. Pingback: Alexander Pechtold van D66: wandelende metafoor van een moreel totaal failliet land | Krapuul

Reacties zijn gesloten.