Drie (MOSLIM) studenten doodgeschoten? Een ordinaire ruzie over parkeerplaatsen zul je bedoelen!

De media in Amerika zijn losgegaan over een brute moordpartij door een Amerikaanse man op drie studenten, die toevallig alle drie Islamitisch waren. De Nederlandse media bleven stil, en daar is nu ook weer verontwaardiging over.

En wat is het gebrul dat we het meest horen ?

MOSLIM !! STUDENTEN DOODGESCHOTEN.

SCHANDE DAT DE NEDERLANDSE PERS NIET REAGEERT.

OM HUN GELOOF DOODGESCHOTEN !

RACISME !

Welnu, dan hier de feiten zoals ze er nu voor staan :

Een lang doorgaande ruzie over een parkeerplaats is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak geweest van deze schietpartij.

Het is al triest genoeg dat er drie jonge mensen worden afgeknald vanwege een parkeerplaats. Dat de drie student waren is ook triest, maar wat heeft hun geloof er mee te maken ?

Geen ene moer. Als het drie zwarte Amerikanen waren geweest waren de media daar ook wel weer op gedoken. Als het drie blanken waren geweest die door een Islamitische student of door een Afro-Amerikaan waren afgeknald ook. En om de verkeerde redenen, zoals altijd. Want sensatie en haat spuiten, van welke kant, geloof, politieke voorkeur of seksuele geaardheid het dan ook komt is handel.
Goed voor het stigma. Mooi want het zweept zo lekker op. Met zijn allen over de zeik. Doel bereikt.

Iedereen die op dit moment loopt te roepen dat het kwam omdat de kinderen Islamitisch waren is in mijn optiek volslagen gestoord en laat zich volledig meenemen door de mediahaat en hokjesgeestkaravaan.

De feiten zijn de feiten. Het geloof van die studenten maakte helemaal geen verschil. Als het drie blanke Christelijke jongeren waren geweest, net als drie zwarte jongeren, drie Chinese jongeren, drie homosexuele jongeren en ga zo maar door, was het even erg geweest. Het ging om een parkeerplaats en de man was gestoord.  Maar nee, iedereen moet er meteen racisme in zien en de meesten gaan voorbij aan het feit dat schietpartijen als deze, om welke reden dan ook redelijk “normaal”  zijn in de Verenigde Staten. De man is overigens atheïst volgens zijn eigen facebookpagina. Horen we nu de atheïsten schreeuwen over de stigmatisering van hun groep? Nee dat horen we niet.

Stop dus alsjeblieft bij dit onderwerp met het self-righteous geblaat over racisme, anti-Islamitische beweegredenen en ander moraalridder geneuzel. In dit geval gaat dat namelijk niet op.

De reden voor de schietpartij was een ordinaire parkeerplaatsruzie.

Niet meer en niet minder.

1 gedachte over “Drie (MOSLIM) studenten doodgeschoten? Een ordinaire ruzie over parkeerplaatsen zul je bedoelen!”

  1. Pingback: Een heel gezin executeren vanwege een ‘parkeerruzie’?? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.