Door Jan Roos met een kapmes bedreigde kinderen willen aangifte doen

Janroos1De gisteren door de extreemrechtse psychopaat Jan Roos met een kapmes bedreigde kinderen willen alsnog aangifte doen. Dat hebben ze verklaard tegen de Amsterdamse zender AT5. De jongens zeggen ook over beelden te beschikken van het voorval. Op de beelden bij AT5 is Roos niet te herkennen, maar er is wél te horen dat iemand roept “ik ga jullie kop eraf hakken”.

Roos weigerde na het incident aangifte te doen. Volgens hem had dat geen zin omdat “al die Marokkanen tóch op elkaar lijken”.  Het was al van meet af aan duidelijk dat Roos’ versie van de gebeurtenissen niet kon kloppen. Uit onderzoek van twitteraar @exogeen en Het Parool bleek vervolgens al snel dat niet de Marokkaanse jongens, maar Roos de aggressor was.

AT5 zocht vandaag de jongens op en kreeg van hen een versie te horen die op alle essentiële punten overeenkomt met de bevindingen van zowel @exogeen als Het Parool.

Omdat de jongens minderjarig zijn, zal de daadwerkelijke aangifte door hun ouders gedaan moeten worden.  Hopelijk leidt het tot vervolging van Roos wegens verboden wapenbezit en bedreiging van minderjarigen.

Lees verder bij AT5