Piet Hein Donner maakt uitglijder over vrouwenkiesrecht SGP

Een ‘definitief oordeel’ is aan de rechter, niet aan hem, en deze heeft gesproken

Minister Donner schreef deze week de Kamer een arrest van de Hoge Raad niet uit te voeren. Het betreft een uitspraak waarin de Hoge Raad de staat maant maatregelen te nemen die ertoe leiden dat de SGP het passief kiesrecht toekent aan vrouwen. Onvoorstelbaar, een regering die een uitspraak van het hoogste rechtsorgaan naast zich neerlegt!

Ja, dit kabinet met gedoogpartner is er echt een van de wet geldt voor iedereen, behalve voor ons.

4 gedachten over “Piet Hein Donner maakt uitglijder over vrouwenkiesrecht SGP”

  1. Donner is zelf zwaar gereformeerd. Hij is behoort tot de rechtervleugel van het CDA. Die houden ook niet zo van onafhankelijke rechters.

    CDA en VVD houden al jaren de SGP het hand boven het hoofd. Volgens diverse verdragen mag die partij helemaal geen subsidie krijgen. Dat negeren ze al jaren.

  2. Een uitspraak van de hoge raad is toch alleen maar een oordeel over een uitspraak van een rechter. Ik heb zelf ook wel eens een zaak gehad die uiteindelijk bij de hoge raad terecht kwam, maar daar mag je niet eens bij zijn. De mogelijkeden van de uitspraak beperkten zich een beetje tot de rechter heeft zijn werk wel/niet goed gedaan, en dus moet deze zaak wel/niet overnieuw.

    (Gelukkig was de uitspraak in mijn geval gunstig en kreeg de advocaat van de tegenpartij een uitbrander omdat ie de tijd van de hoge raad had zitten verdoen met een onhaalbare zaak.)

  3. Hoezo de Hoge Raad de hoogste rechter ? De SGP is toch in beroep bij het EHRM in Straatsburg ?

  4. De Hoge Raad is het hoogste rechtsorgaan in Nederland zelf.

    Het is geen goed teken dat een minister openlijk zegt dat hij de Hoge Raad wenst te negeren. Donner was ook de man die het verbod op smadelijk godslastering nieuw leven wilde inblazen. Deze fundamentalist heeft geen respect voor onze rechtstaat.

Reacties zijn gesloten.