Dokter mocht mee achter de tralies in Ter Apel

Altijd nuttig om te weten hoe de smerissen in Ter Apel ook artsen, die hun vak aan het uitoefenen waren in het kamp in Ter Apel, in elkaar gebeukt hebben en achter tralies hebben gegooid.
Kijken wij hier van op? Eigenlijk niet, nietwaar.
Maar het niet vaststellen betekent instemming met de vrijheid er op te slaan die het Regiem verleent aan zijn geüniformeerde “handhavers”.

5 gedachten over “Dokter mocht mee achter de tralies in Ter Apel”

 1. “De agenten trokken zich niets aan van het relaas en beweerden dat hun mandaat boven dat van de arts ging en dat hij gewoon het terrein had moeten verlaten, terwijl hij dit vanuit zijn medische verplichting niet kon en wilde doen. Er kan dus niet gezegd worden dat ze niet wisten dat het een arts was, hij maakte dit zelf bekend.”

  In een Politie Staat vinden per definitie de cipiers dat ze boven alle wetten staan.

  Wat hier is gebeurd zou behalve aan de Nederlandse wet ook aan de letter van de Geneefse Conventie getoetst moeten worden want het betreft een oorlogstafereel: de ME voerde op dit moment oorlog tegen buitenlanders.

  De Geneefse Conventie bevestigt altijd het vrije toegang en immuniteit van het Medisch Personeel.

  In een Politie Staat de verantwoordelijke worden nooit vervolgd.

 2. Het is eng, ik begrijp dat er vanuit ter apel inmiddels met zelf moorden wordt gedreigd..
  Net zo verschrikkelijk als dat luchtvaart maatschappijen uitgeprocedeerden mee moesten/moeten nemen die te aggressief zijn om verantwoord mee te kunnen vliegen, wat kan een staat nog doen , spuitje of straight jacket of niemand uit zetten die zelf niet wil..
  Beiden opteren voor het dreigen met of geweld dat men indirect of direct de ander aan doet …

  Ned. verkeert m.i in een dubbele positie , ze heeft haar gidsland status in geruild voor algehele markt mens vertrutting , de vrije kunsten naar berlijn .
  Ik ben net een aantal dagen uit Ned weggeweest en kom terug met dit bericht naast sharia manifestatie op de Dam.

 3. De illegale ontruiming van het tentenkamp werd snel geregeld want het kamp groeide veel te hard. Belangrijk om te voorkomen dat de bekend wordt hoe IND etc. internationale verdragen en mensenrechten aan de leers lapt.

 4. @2: Sterker nog, als je ze als een pakketje dropt in het land van herkomst worden ze vaak per kerende post c.q. vliegtuig teruggestuurd. Een aantal mensen uit het tentenkamp vertelden dat ze zoiets al hadden meegemaakt, om te illustreren dat ze echt letterlijk niet terug kunnen: hun land accepteert ze niet. Er bestaat ook een lijst van landen waarvan de ambassades e.d. in de regel geen medewerking verlenen (http://www.doorbraak.eu/?p=6558) en alle nationaliteiten die van Ter Apel genoemd werden staan op die lijst. Het is ook niet voor niets dat Leers nu een deal gaat sluiten met zijn Iraakse collega omtrent de Iraqi’s (het woord ‘koehandel’ was zelden zo toepasselijk).

Reacties zijn gesloten.