Doet -ie het of doet -ie het niet?

Mark Rutte (VVD)
Mark Rutte (VVD)
‘Rutte belooft homorechten aan te kaarten in Sotsji’, aldus diverse krantenkoppen vandaag. ‘Als de agenda van Poetin het toelaat,’ voegt onze premier er voorzichtigheidshalve aan toe. Je kunt als politicus niet voorzichtig genoeg zijn met beloften, zal hij gedacht hebben. Nog niet zo lang geleden beloofde Rutte de hardwerkende Nederlander nog duizend euri handje contantje en daar kwam toch ook niet zo ontzettend veel van terecht. Dat soort geintjes moet je niet te vaak flikken, anders kost het je kiezers. Nu is duizend euri meer of minder voor de gemiddelde VVD’er niet direct een halszaak, maar je weet niet hoe hoog het percentage lhtb-ers is onder VVD-stemmers.

Wat denken jullie: zal de agenda van Poetin het toelaten? Zal onze Mark in Sotsji onvervaard op de grote boze Poetin af stappen, bijvoorbeeld na afloop van de 5 kilometer hardrijden op de schaats voor dames, op welk onderdeel Ireen Wüst zojuist het goud heeft veroverd, en hem vragen: ‘Zeg Vladimir, laat jouw agenda het toe dat wij saampjes even over de rechten van homo’s in Rusland babbelen? Dat heb ik de Tweede Kamer namelijk beloofd.’
‘Tuurlijk,’ zal Poetin wellicht antwoorden. Om er vervolgens niet meer op terug te komen.
Waarop onze arme Mark met de dag verder in de stress schiet, belofte maakt immers schuld en die Poetin komt maar niet langs met zijn verdomde agenda.
Tijdens de sluitingsceremonie houdt hij het niet meer. Ondanks dat Poetin net in een geanimeerd gesprek is verwikkeld met Koningin Maxima, wringt hij zich tussen president en de Majesteit en fluistert: ‘Psst Vladimir, wij zouden het nog even over homo’s hebben, weet je nog? Kan dat nu niet even?’
Ik stel me zo voor dat Poetin Mark somber aankijkt, langzaam het hoofd schudt en de premier door een paar stevig gebouwde lijfwachten laat afvoeren naar zo’n betonnen kelder in het stadion waar er van alles met je kan gebeuren.

27 gedachten over “Doet -ie het of doet -ie het niet?”

 1. Leuk, maar ik mis hier het antwoord van Prem Ravakishun dat hij op maandag avond in DWDD gaf.
  Het schijnt dat Prem het juiste antwoord kent.

 2. Voor mij zijn de Olympische Spelen vooral een feest van doorzettingsvermogen en sportieve topprestaties. Mannen en vrouwen die zich jarenlang keihard inzetten om hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen tot bijna ongekende hoogte om op een evenement als de Olympische Spelen geweldige prestaties te kunnen leveren. Ik vind het dan ook erg jammer dat er ook nu weer een een of ander belangengroepje is dat dit feest probeert te verstieren.

  Het lijkt een beetje mode te worden. Gario et al. verstieren het Sinterklaasfeest voor miljoenen mensen. Feministes springen op kerstavond tijdens de mis tepelnaakt voor het spreekgestoelte om zo de kerstmis voor velen te verstoren en miljoenen Christenen te schofferen en nu dit weer. Belangengroeperingen en acties prima, maar een beetje meer respect voor de anderen graag.

 3. Hé Kareltje, wat leuk zeg zo’n onvervalst Telegraaf-geluid. (sarcastisch bedoeld hoor).

 4. @nexus m.: ik kijk nooit naar DWDD, maar ik geloof zomaar dat Prem zijn antwoord het juiste vindt.

  @Karel: belangengroeperingen, ze moeten allemaal hun bekken houwen. Tuig is het.

 5. Karel:

  [ Belangengroeperingen en acties prima, maar een beetje meer respect voor de anderen graag ]

  Ben je ook van de “anderen”?

 6. Ja El Roi, ik ben namelijk een blanke heteroseksuele man. Fouter kan niet volgens de hier geldende mores.

 7. @’t Jong, hetgeen aantoont dat de bewering van Kareltje ‘ik ben een man’ ietwat overdreven is.

 8. “ik ben namelijk een blanke heteroseksuele man”

  Oh wow…niemand die vroeg naar de sexuele geaardheid van Karel. Het geeft te denken..

 9. “…maar een beetje meer respect voor de anderen graag.”
  Kijk, Kareltje, dat is nou precies waar het om gaat. Snappie?

 10. @ Karel
  Ik ben ook een blanke man, bovendien nog Christelijk ook.
  Toch vind ik het jammer dat ik op kerstavond in de verkeerde kerk zat.
  Maar om even terug te komen op het onderwerp en jouw opmerking,
  Die sporters trainen heel lang voor een moment van roem, de homo’s vechten al decennia voor een normale acceptatie.
  Het is dus simpel waar mijn sympathie naar uitgaat.
  En wat dat respect voor de anderen betreft, ik respecteer vrijwel iedereen alleen rechts en onnadenkend volk heb ik moeite mee.

 11. @5, Jan Zwaneveld, wat Prem maandag zei o.vele a. is dat wij Nederlanders hebben inmiddels door dik een dun ene George W. Bush gesteund die in de jaren negentig van de vorige eeuw gouverneur van Texas was (voordat hij President werd) en daarmee hoofdverantwoordelijk was voor het invoeren van een drastische antihomosexuele wet in de Amerikaanse Staat Texas toen de homoseksualiteit tot criminele handeling werd verklard met bijhorende gevangenis straf en bijhorende strafrechtelijke vervolging.

  Nooit heeft er iemand tegen dit gerept. Integendeel we hebben Bush overal voor 100% gesteund.
  Nu willen we de Olympische Spelen in Sochi verpesten omdat we niet durfden toen voor Bush dit aan te kaarten. Gek is de hypocrisie, he?

  Net als het geval met Greenpeace die het vernietigen van de zeeleven in de Gulf van Mexico net durfde aan te kaarten en daarom zijn ze naar de Arktiek gegaan om aldaar te protesteren. Lekker reclame zonder veel gevaar, he?

 12. @nexus m.: ik heb het programma inmiddels bekeken. Ik vind ten eerste dat George W. Bush een eikel is die we nooit hadden moeten steunen, waarmee dan ook. Tegelijkertijd vind ik dat geen reden om dezelfde problemen elders dan maar niet aan te kaarten of in ieder geval een signaal af te geven. Ten derde kan ik me niet voorstellen dat Greenpeace de situatie in de Golf van Mexico niet ‘durfde aan te kaarten’, waarom zouden ze dat niet gedurfd hebben? Die actie tegen Gazprom was volgens mij heel wat risicovoller. Ten laatste: dit stukje gaat wat mij betreft niet eens zozeer over de vraag of Rutte en consorten wel of niet naar Sotsji moeten gaan en of hij daar al dan niet over homorechten moet beginnen, maar vooral over de labbekakkerigheid van die halve belofte die hij dan in de Tweede Kamer weer doet en waarvan iedereen van tevoren alweer weet dat er geen ene fluit van terecht gaat komen en dat hij daar alleen maar zit voor het geld.

 13. @Tweetacteneur

  … [die sporters trainen heel lang voor een moment van roem, de homo’s vechten al decennia voor een normale acceptatie.
  Het is dus simpel waar mijn sympathie naar uitgaat] …

  Ik begrijp je standpunt maar ook dat van Karel. Als het verkrijgen van je eigen rechten en acceptatie ten koste gaat van anderen ga je mijns inziens te ver. Altijd. Je kunt geen respect eisen voor jezelf als je tegelijkertijd anderen datzelfde respect ontzegt.

  Gek trouwens dat Karel zelf niet even reageert.

 14. Iemand die we niet kennen die via anonieme proxy komt zeiken over een figuur die ik er af heb gegooid wegens trollen via anonieme proxy is zonder uitzondering de persoon waar die over loopt te zeiken zelf. Dus jij bent het eens met jezelf? Cool donder nou maar weer op.

 15. @Jan, ben ik het met je eens in zover dat ik zelf ook nog steeds wacht op de 1000 euro dat Riutte elke Nederlander beloofd had en nog niet uitbetaald heeft.
  Daarbij wacht ik ook dat hij in plaats van eindeloos bezuinigen de werkgelegenheid gaat stimuleren.
  Inmiddels gaat hij lekker kaviaar met champagne in de gezelschap van Schippers in Sochi smikkelen.

 16. Maar: ‘Doet -ie het of doet -ie het niet?’

  “zal de agenda van Poetin het toelaten?”

  Gazprom en z’n eerdere functies. Uiteraard zal Poetin het Nederlandse lachebekje ontvangen.

  “Zal onze Mark in Sotsji onvervaard op de grote boze Poetin af stappen”

  Uiteraard, al was het alleen maar om die zinloze ‘gaydar’ [latent homosexueel] te omarmen. Mark be hero <3

 17. Als Poetin Mark Rutte ziet en zijn typische lach hoort dan denkt Poetin *Ah! een Homo* Op zich een mooi gebaar om een homosexuele premier te sturen om Poetin te fucken. Maar Mark Rutte is geen van beide. Mark weet namelijk niet wat liefde is anders had hij wel wat netter omgegaan met zijn plebs onderdaantjes…

  En die Karel is niet wijs. Voetjebal en potje sport en deze brood en spelen simpleton is tevreden. Oh en zolang hij zijn huisje nog kan betalen wat is er dan toch mis met Nederland en dit fijne rechtse bewind…

 18. Prachtige manipulaties.
  We hebben nog steeds een onopgeloste economische crisis op onze rug met eraan gepaard dalende welvaart wat miljoenen levens op den duur gaat verwoesten.
  We doen neoliberaal haast niets aan.

  In dezelfde tijd proberen we in ons bekend stijl een van de grootste Europese tradities – Olympische Spelen – die tevens groot genoot voor de sporters is die zich jarenlang erop hebben voorbereid, te doen vernietigen.

  De prominente Italiaanse IOC lid Pescante heeft inmiddels scherpe kritiek op de samenstelling van de Amerikaanse delegatie geuit.

  Inderdaad is “Europa” een steeds groter worden probleem.

Reacties zijn gesloten.