De doden over wier hoofden heen Drayer koket haar haat zaait

nudgeUltrarechtse opinietjes gepaard aan stilistisch onvermogen – het is het paspoort tot de dodebomenmedia die zich ook op het wereldwijde web manifesteren. Wie de aanvoegende wijs niet kent kan deze maar beter niet gebruiken, maar voor zekere Trouwredactrice (en voor horden collegae van haar, zonder twijfel) is gebrek aan kennis nu eenmaal een aanbeveling: Leve de duistere krachten die internet weet op te roepen.

Neen, u krijgt geen link van mij, u zoekt het maar zelf op of uit. Het betreft hier:

Volgt allen @ElmaDrayer, koket, scherp en zo nodig vilein, die met rode pumps en dito lippen de redactiezaal van Trouw eens liet stilvallen.

Bron.

U zult moeten toegeven dat dit buitengewoon belangwekkende gegevens zijn over iemand die haar geld verdient bij maar liefst TWEE voormalige verzetsbladen en bij tenminste een daarvan quasi-feministisch balkt over zoiets onbenulligs als de SGP. Hemel – een kokette Elma Drayer, waarom zou ik mij daarbij een voorstelling moeten maken? Afgezien van de ongelooflijke onbenulligheid van het gegeven.

Hoewel het natuurlijk bijna snoezig is dat deze inktkoelie net doet alsof jodenhaat nu pas echt uit de riolen omhoogkomt en dat hiervoor vooral ook de publicistische activiteiten – nudge nudge wink wink say no more saaaay noooo moooore – van zekere Hassnae Bouazza – voelt u hem? voelt u hem? – nodig zijn. Want het gangbare “christelijke” antisemitisme interesseert Drayer toch maar zeer matig. Het zijn de domme Turkse jongetjes die toevallig gefilmd worden en de Bouazza’s (ik wil niet eens kijken of het klopt met die laatste, al geloof ik er niets van) die in haar agenda van haat zaaien en stoken passen. Haar campagne sluit dan ook aan bij een eerdere oproep in dat andere verzetsblad om toch ook eens moslims te beledigen, want dat durft niemand. “Niemand”, begrijpt u wel, zoals zij ook René Danen uit de mottenballen haalt om hem te laten demonstreren als het wel zou gebeuren. René Hoezegtu? Alleen voor Drayer is hij nog een Belangwekkende Demon.

We hebben jvdheuvel zelf en JakobJava al gehad om Drayer hier van repliek te dienen.
Het was voor mij een prestatie van belang om binnen twee dagen geblokt te worden op twitter door de Geweldige Rutenfrans, de Moedige Asscher en de Formidabele Pumploopster Drayer. Zonder enige repliek natuurlijk. Deze mensen zitten niet voor gedachtenwisseling op twitter, maar om zich te laten toejuichen.
Voor Drayer deed deze de deur dicht, omdat hij natuurlijk angstig toepasselijk is en ruim binnen de 140 aanslagen valt. De precieze regelval kan ik nu niet opzoeken, ik maak er dus een distichon van. Het gedicht Filosemiet van historicus Jaap Meijer (Saul van Messel).

Erger dan haat die beledigen kan
Vriendschap waartegen ik mij niet verdedigen kan

Drayer weet dat zij haar anti-islamitische pumppuntjes maakt over stapels dode mensen heen die niets meer terug kunnen zeggen op haar haat.

7 gedachten over “De doden over wier hoofden heen Drayer koket haar haat zaait”

 1. Het was inderdaad weer ranzigheid troef vandaag bij @trouw. De honden lustten er geen brood van. Het stuk van Drayer is weer eens een verzamelingetje leugenachtige insinuaties. Geen beginnen aan om daar iets tegen te doen. We zullen het maar aan @vriendklei achtige types overlaten, die ook van toeten noch blazen weten.

  Het feit dat Drayer vorige week het had over niet bestaand vermeend “geniepig antisemitisme”, iets dat in haar huidige column nu plotseling een “antisemitisch incident” wordt genoemd, ik wacht overigens de antisemitisme monitor van CIDI af want die is blijkbaar volstrekte nonsens, en dat ze nu het heeft over vermeend geniepige antisemitische incidenten van jaren geleden, geeft wel aan dat er helemaal geen taboe op jodenhaat is verdwenen, er is blijkbaar een rem verdwenen qua achterlijkheid waarmee voormalig “verzetsblad” Trouw tegenwoordig de kolommen vult.

  Kan het debieler? Waarschijnlijk wel.

 2. ‘Kan het debieler? Waarschijnlijk wel.’

  Vroeger keek ik nog wel eens ergens van op, maar tegenwoordig niet meer. Zoals Van Kooten en De Bie al zeiden: satire is ingehaald door de werkelijkheid.

 3. @3, @4, Pas op hoor…anders krijg je de ‘hopeloos genuanceerde’ Max Molovich van ‘Sargasso’ (die o zo kritische site…maar niet heus) op je dak die je gaat verwijten dat je aan hyperbolen doet….
  Maar inderdaad: alleen blinden en…zij die er garen bij denken te spinnen….

 4. Tja, dat met dat antisemitisme is zo’n raar ding. Praten we bij joden over aanhangers van een bepaald geloof, of over een “ras”. In het eerste geval is een helpende hand van jvdheuvel zeker geen antisemitisme, omdat Asscher geen praktiserend joods gelovige is. In het tweede geval is mevrouw Drayer zelf verdacht, omdat ze Asscher bij het joodse “ras” indeelt en dus voorbeeldig handelt naar de Nűrnberger Gesetze.

 5. #3: Wat een onsamenhangend geraaskal in dat linkje. Betaalt Trouw dat rare mens echt voor die onzin?

Reacties zijn gesloten.