DNB wenst niet door de Algemene Rekenkamer gecontroleerd te worden

De Algemene Rekenkamer kan nog altijd niet onderzoeken of De Nederlandsche Bank (DNB) goed toezicht heeft gehouden op het vrijdag genationaliseerde SNS Reaal. (NU)

DNB vindt dat controle goed genoeg gedaan kan worden door de raad van commissarissen. Ik betwijfel dat. Als ik soms lijsten zie van hoeveel commissariaten mensen hebben, betwijfel ik of ze hun ‘werk’ goed kunnen of zullen doen. Ik vind DNB een te belangrijk orgaan om dat zo maar over te laten aan mensen die die functie krijgen omdat ze vriendjes zijn, of ooit van pas kunnen komen. Laat DNB maar onder toezicht komen van een onafhankelijke instelling.

Ik ben benieuwd of er ooit boven water komt wat de rol van DNB is geweest in de teloorgang van SNS Reaal en of daar ook koppen gaan rollen. Dat het niet fris is, dat is mij wel duidelijk.

4 gedachten over “DNB wenst niet door de Algemene Rekenkamer gecontroleerd te worden”

  1. “Transparentie!” – Waaaaaah?? (schreeuwende vvd-stem)
    “Doorzichtigheid!” – Waaaaaaah?? (de stemt begint nu hysterisch te krijsen.)

    (De stem gaat verder ongecontroleerbaar door – ” …da was toch bedoeld alleen voor volksgebruik en het gepeupel een lepeltje in de mond te gooien, ja?)

  2. Ben je gek de enige die gekontroleerd moet worden is de burger ,maar dan ook op alle fronten ,we gaan steeds meer die kant op .Alleen de elite mag zich ongestraft verrijken zonder enige controle .

Reacties zijn gesloten.