5 gedachten over “Dit is dus niet het gevolg van een rechtsextremist, maar door demonisering van links, volgens Geert Wilders.”

 1. Maar wij kunnen het ook, laten we de vraag eens omdraaien.

  Niet wat heeft Breivik van Wilders , maar wat heeft Wilders van Breivik overgenomen?

  Stel nu eens dat Wilders en zijn onderknuppel Bosma bezig zijn om het omineuze plan van BJ Spruit uit te voeren om te komen tot de ineenstorting van Nederland ?

  ” De ineenstorting van Nederland “?

  ” Eind april 2005 schreef Bart Jan Spruyt in een interne beleidsnotitie dat de Edmund Burke Stichting zich moet voorbereiden op het moment dat:

  «de ultieme provocatie of een crisis ( economisch dan wel terroristisch ) het systeem doet imploderen en on-gekende politieke ruimte schept». «Building an army» «Er dient dreiging van ons uit te gaan»

  http://www.groene.nl/2005/42/de-burke-stichting-staat-paraat

  Spruit mag zich dan wel gedistantieerd hebben van het zogenaamde gedachtegoed van Hij die niet genoemd mag worden, het laat onverlet dat hij er in grote mate verantwoordelijk voor is.

  Tofik Dibi zei vandaag dat het ” een beetje uit de hand aan het lopen is “. Ik ben bang Tofik, dat het gierend uit de klauwen aan het lopen is.

 2. @ TLDLK:
  Zou best kunnen, Breivik is al 9 jaar bezig en de PVV bestaat pas 6 jaar, dus misschien heeft Wilders zijn ideeen wel gepikt van Breivik.

 3. Als het gaat om voorlopers, we hebben het over > 6 jaar, dan moet vooral aan Bolkestein gedacht worden. HIJ was de mentor van Wilders (en Van Baalen, en Rutte) en heeft, het zij terzijde opgemerkt, ook connecties opgebouwd met extreme nationalisten in Midden-Europa (VVD Werkgroep Hongarije), t.w. Maracz en Pierik. Bij mijn weten, schreef Bolkestein ook de eerste anti-islam boeken in de Nederlandse politiek, 1994, 1997.

  M.i. is extreem-rechts in N’land het legitieme kind van neolib.

  Nationalistische connectie(s): zie ook Uitgeverij Aspekt.

Reacties zijn gesloten.