Dijsselbloem (PvdA), interventiewet anders; niet meer put dempen als kalf al verdronken is

Minister Dijsselbloem van Financiën wil dat de Interventiewet wordt aangepast.

Die wet maakt het mogelijk om in te grijpen bij banken met financiële problemen.

In het tv-programma Buitenhof zei Dijsselbloem dat er veranderingen nodig zijn om eerder in te kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan bij een bank. (NOS)

Hoe bestaat het! Hoe is het mogelijk! Dit inzicht, geweldig!

(sarcastische modus uit)

Mij verbaast het dat daar nu pas over gedacht wordt. We hebben toch al wat bankenreddingen achter de rug. Het kan niet op. Is er in dat hele ambtenarenapparaat waar alle regels en ingrepen worden bedacht, nog nooit iemand op het idee gekomen dat voorkomen beter is dan genezen? Of werd dit tegengehouden door ‘onze’ liberale vrienden? Die vonden dat de banken alle vrijheid moesten hebben om er een bende van te maken, want ook dat is marktwerking. Wat mij in deze verbaast is dat de VVD het oke vindt dat er door marktwerking een bank totaal kapot gaat, maar dat diezelfde VVD die zo vreselijk tegen subsidies is, wel voor het redden van zo’n bank is dmv belastinggeld. Dat is ook subsidie en niet zo’n klein beetje ook.

Kortom, ik snap er niks van. VVD is tegen subsidie, maar hypotheekrenteaftrek (ook subsidie) en banken redden (ook subsidie en hoe!) moeten allebei kunnen.

1 gedachte over “Dijsselbloem (PvdA), interventiewet anders; niet meer put dempen als kalf al verdronken is”

  1. Het redden van banken is in het neoliberaale gedachten goed geen subsidie ,dat valt voor hun onder socialisering .Alleen bedoelen zij hier mee hun de winst en wij de schulden .

Reacties zijn gesloten.