Dijsselbloem jankt over de stakkers die SNS Reaal gemold hebben

Er moet een einde komen aan de hetze tegen de voormalige top van SNS Reaal.

Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem op RTL Z. “Ik geloof dat we moeten stoppen met het opjagen en verder criminaliseren van deze mensen.” Dijsselbloem erkent dat er ‘grote, grote fouten’ zijn gemaakt, maar zegt: “We kijken naar wat er teruggehaald kan worden. Punt.”

Dijsselbloem aan het woord over het “criminaliseren” van de banktypes die de SNS op de klippen hebben laten lopen.
En dit namens een kabinet van deurbonkers, binnensluipers en tandenborsteltellers.
Sommige dingen kun je gewoon niet verzinnen.

9 gedachten over “Dijsselbloem jankt over de stakkers die SNS Reaal gemold hebben”

 1. “…we moeten stoppen met het opjagen en verder criminaliseren van deze mensen.”

  Precies mijn woorden ook van de tijd van de opkomst van Wilders en het starten van de nationale hetze tegen allochtonen/buitenlanders.

  Toen dacht ik zeer naïef dat er mogelijk politici in de 2kamer zitten die zouden iets tegen willen doen, want het is volstrekt niet normaal. Die waren er dus niet.

  Niemand die toen luisterde want de moto was en is – we mogen alles zeggen wat we denken.

 2. Hij reageert net als coalitie genoot rutte ,val de graaielite niet aan al wat zij doen of laten is markt conform .Dit redden van banken zowel in ons land als in de rest van europa vallend onder het socialiceren van de financieele markt .Wat neerkomt op de elite de lusten en de gewone burger de lasten .Alleen wat deze elite vergeet is dat het voor de burger eens genoeg is .Zelfs in brussel is men momenteel bezigmet het laatste offensief omtrend het verkrijgen van alle macht om de inwoners van europa geheel te knechten en te verarmen .Ook rutte weet donders goed waar europa hedentendage toe leid maar houd daar wijselijk zijn mond over .

 3. Hoezo verder criminaliseren? De elite verantwoordelijk houden voor beslissingen die deze elite zelf heeft genomen? Elite verantwoordelijk voor nagenoeg ALLE ellende op financieel/ economisch terrein. Misgokken op rentestanden, zakken vullen met bedragen die een normaal sterveling in zijn leven niet kan opmaken, miljoenen mensen benadelen, mensen die hun hele/ halve leven betaald hebben voor bezit bezit dat nu wordt gebruikt ze tot de ” rijken ” te bestempelen, 2x,3x,4x….modaal buiten schot laten, echt rijken ( NL heeft inmiddels zo’n 15000 miljonairs ) ontzien enz. enz. Vandaag is het eigen huis bezit reden je te korten cq. belastingtarieven te verhogen, morgen eigen auto, boot, zomerhuisje, bankstel, TV, magnetron………! De tijd genadeloos af te rekenen met alles en iedereen die verantwoordelijk te houden is voor de ellende van anderen is aangebroken.

 4. Oké, de SNS-top lijken we juridisch niet te kunnen pakken. Maar kunnen we (ex-)DNB-top niet vervolgen? Met name Wellink die oplichterspraktijken van IJslandse banken hier ook al toeliet. Iets over goed toezicht en zo.

 5. @4
  We kunnen veel over de top van SNS vinden.
  Toch , vind ik Dijsselbloem realistich.
  Oke er zijn fouten gemaakt.
  Maar wie schept de randvoorwaarden voor de financiele sector ?
  Dat is de politiek.
  Wie moet toezicht houden op de financiele sector ?
  Dat is de DNB met de politieke verantwoording bij min. van financien.
  De politiek heeft kompleet gefaald met hun marktwerking.

 6. Ik kan alleen herhalen wat ik gisteren al had betoogd:

  Er zijn nu eenmaal dingen die in mijn optiek door de staat als facilitator moeten worden verzorgd: water, energie, infrastructuur, gezondheidszorg en openbaar vervoer. Juist omdat deze dingen voor het functioneren van de samenleving zo belangerijk zijn en waarvan al bewezen is dat die niet geprivatiseerd kunnen worden zonder ernstig kwaliteitsverlies.
  Ik zou er geen bezwaar tegen hebben als geldverkeer in het rijtje wordt toegevoegd.

  Dus: “systeemrelevante” banken nationaliseren, de rest doet maar wat ze willen, maar als ze failliet gaan, gaan ze failliet. Schadeclaims van (ex)medewerkers zijn toegestaan.

 7. @5, Inderdaad, Theo – daar zouden ze moeten laten zien dat er conclusies ervan worden getrokken.
  In het tegen geval blijft het de zoveelste leeg betoog.

 8. Nu blijkt dat de nederlandse bank al in 2011 van het debacel van sns wist en ook de jager was er mee bekent .En ondanks dat werd er niet ingegrepen ,alleen staatssteun verleend .Dus buiten de nederlandse bank ook de jager op het matje .Hoe kan het zo fout gaan omtrend de controle .

 9. Tsja…er is ook nog een leven ná de politiek hè? En dan het liefst met een wat rianter salaris dan zo’n karig ministersloontje.
  En dan is het waarschijnlijk niet handig je soortgenoten en corrupte mede -graaiers (en leermeesters in zekere zin) te laten bloeden voor misdaden waar je veel beter uitkeringsgrechtigden en minimumloners voor kunt laten opdraaien.

Reacties zijn gesloten.