Dieren eten

Dieren. We hebben er een wat ongemakkelijke verhouding mee, zoals treffend is samengevat in de boektitel We aaien ze, we haten ze, we eten ze. Hond en kat mogen op bed, kippen en koeien gaan op de barbecue. Dat mensen – mannen – jagen, vinden veel andere mensen – ook mannen – onbegrijpelijk, maar met name in de herfst eten ze graag een ‘mooi stuk wild’.

Malou van Hintum schrijft een waarheid als een koe. Zolang mensen anoniem geslacht vlees kunnen kopen en zich niet willen verdiepen in hoe dat vlees is opgefokt (verschrikkelijk in de meeste gevallen) en gedood (ook verschrikkelijk), zal de kiloknaller er blijven. Want daar heeft men toch recht op? 😥
En met dit kabinet met gedogerd zal daar niets aan gedaan worden. CDA is voor de boeren, VVD is voor de eigen broek ophouden (ook van vee, had je maar geen biokip, biokalf of biovarken moeten worden) en de PVV ach ja, alles om Henk en Ingrid gedrogeerd en verslaafd te houden.

3 gedachten over “Dieren eten”

  1. De kiloknallers komen voor uit een mythe dat we iedere dag vlees moeten eten en het liefst een beetje meer, dan kunnen we laten zien hoe goed we het hebben, vlees was nog niet zo heel lang geleden een luxe product.
    Iedere consument kan er zelf voor kiezen om minder vaak vlees te eten en om te kiezen voor bio-vlees ipv kiloknallers. Is wel wat duurder maar leuker voor het dier en voor de boer (met wat ruimere marges hoeven de veetelers ook niet over te gaan op mega-stallen).

  2. Ja Jaap maar breng dat alle mensen maar eens aan hun verstand ……….. *zucht*

  3. @2
    Zolang de discussie over verantwoorde vleesproductie nog vertroebeld wordt door ritueel slachten (zoals ook in het artikel van van Hintum) valt er niemand wat aan zijn verstand te brengen. Bij de discussie over ritueel slachten overheerst de religie over het verstand.

Reacties zijn gesloten.