Diepgaand onderzoek namens de PVV over de euro

De BV Stichting Firma Geert Wilders NV heeft geen wetenschappelijk bureau en besteedt derhalve “onderzoek” naar de wenselijkheid van terugkeer naar de gulden uit aan iets wat in Londen gevestigd is. Een zogeheten onderzoeksbureau aan de Londense lommerdstraat, maar u kunt er niet terecht met uw gouden tanden.

Over dit kantoor valt onder andere  het volgende te vinden:

‘ It is a strong believer in broad money and credit developments and in market deregulation’,  staat er te lezen op Wikipedia over Lombard Street Research. Deregulering dus, juist ja.

De voorzitter/hoofdeconoom van Lombard Street, Charles Dumas, is nogal een Europa- en euroscepticus, te oordelen naar deze artikelen:

http://blogs.reuters.com/great-debate-uk/tag/charles-dumas-lombard-street-research-bank-of-america/
http://www.risk.net/credit/news/1652759/german-economic-strength-fallacy-charles-dumas-interview
http://synonblog.dailymail.co.uk/2011/06/greece-out-of-the-euro-good-for-everyone-especially-the-greeks-and-the-germans.html

Als dit diepgaand onderzoek – wie gaat dat betalen, Geertje? – een negatief oordeel over de euro oplevert wil Wilders een referendum over de euro.

U wilt mijn mening waarschijnlijk niet horen, maar ik zie dit zogenaamde onderzoek als deel van de voorbereiding van de komende machtswissel in Nederland. Het liedje van het moslimgevaar zakt langzaam maar zeker uit de hitpuree. Het zogenaamde onderzoek moet in februari rond zijn. Omstreeks die tijd is Nederland rijp voor de bankiersstaatsgreep op zijn Grieks/Italiaans.
En Wilders weet ook wel dat in Europees verband referenda er zijn om je reet mee af te vegen, of maar helemaal niet te houden (zie Griekenland). Omdat de parlementaire schijn opgehouden blijft na de staatsgreep zal hij er wel guldenfans bij krijgen dus hij wordt er op den duur electoraal niet slechter van.

14 gedachten over “Diepgaand onderzoek namens de PVV over de euro”

 1. Lombard Street Research kan moeilijk onafhankelijk genoemd worden. Lombard Street Research doet macro-economisch onderzoek voor hedgefunds, grote financiele instellingen en multinationale banken. Precies die instellingen die met hun speculeren, onverantwoord lenen en flitskapitaal deze financiele crisis hebben veroorzaakt. Lombard Street Research heeft zelf enorme belangen in diezelfde financiele wereld. Bij voorbaat een afhankelijk en bevooroordeeld onderzoek dat nu al niet serieus genomen kan worden, ongeacht welke uitkomst er uit komt.

 2. Op wiens kosten gaat dit `onderzoek’ gebeuren? Gratis zal die Lombard dat wel niet doen.

 3. maar dat is gofferdome heel goet voor een gedeegent onder zoek!!!!!!!iemant zonder liefde voor de Eeuro .
  Keik zeg ik dus , iemant die de Euuro wel goet vint, die kan juist helemaal nikszien per onderzoek van dat het slehct is voor alle mensen , en dearmen erbei .En geert die kiest niet zomar een buerootje uit om iets zeer belagnrijks als weergaan betale n met de Gulden (Fl.) te bekjiken. Julie zijn op crapuulalteid behoorluk neegatief hoor lui, sorrie hiervoor!!!! hatelijkegroet van henk

  hoi , nog ff erbij dan : mijn henk heeft hier trauwens weereen s geleik!!!
  en in engeland weten ze meer dan hier , denk ik
  ingrid

 4. Wilders bralt alleen maar over de gulden omdat hij meent dat hij Henk & Ingrid ermee naar de stembus krijgt.

 5. Het standaard probleem van dit soort onderzoeken in opdracht is dat de uitkomst altijd is wat de opdrachtgever graag wil horen.

 6. TFA: Key people: Tim Congdon (Honorary Chairman) & also racist

  The Freedom Association (TFA) is a pressure group in the United Kingdom that describes itself as non-partisan, centre-right and libertarian, which has links to the Conservative Party. TFA was founded in 1975 as the National Association for Freedom and gained public prominence through its anti-trade union campaigns. In the 1980s, TFA campaigned against sporting sanctions imposed on apartheid-era South Africa – earning a judicial rebuke after taking unsuccessful legal action to overturn the International Cricket Council ban on touring teams, which it saw as an imposition on cricketers’ freedom. TFA has also campaigned against the UK’s membership of the European Union. The Association’s current President is Christopher Gill.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Freedom_Association

 7. En als je al die feitjes omtrent dit ‘onderzoeksbureau’ nu op een rijtje in je krantje zet, bij/naast dit ‘werledschokkende nieuws’, is dat diepgaande onderzoek al aan flarden voor de eerste werkdag. Of ben ik nou simpel? Ja, ik ben….

 8. Het hoort bij de serie romantische opwellingen van Superkuifje.
  Vroeger was alles beter, dus terug die ambachtsschool, de solex en de Volkswagen Kever.
  En met de gulden terug in het vaderland kan het volk weer sparen voor de Zilvervloot.
  Want die moet ook herterugingevoerd worden. Net als de strenge winters.

 9. Ja die geert denkt en weet dat het gapauper die denken dat een goedkope rookworst eerst 69 cent kostte en nu in euros kost deze worst voor de snert wel 89 eurocent..tja die willen de gulden en het duppie en de stuiver terug.
  In het echte mensen leven zakenleven wereldse leven kan dat never nooit gebeuren,ook al zou dat rare onderzoek uitwijzen dat henk en ingerid 30 eurocent goedkoper voor hun blik woef voor de hond zouden zijn.
  Maar de genieperd wint er wel zijn stemmen mee,terwijl de echte politici zoveel echt werk doen om de samenleving leefbaar te houden.

 10. Gezien de reacties in de Telegraaf zeg ik Doen. Doe maar mensen en net als jullie zeggen.. stap ook maar uit de EU. De reden dat de Deense Kroon en Zweedse kroon zo staan als ze staan is omdat ze met een NAUWE BAND aan de EURO gelinkt zijn. En de reden dat de Gulden zo sterk was was omdat hij met een NAUWE BAND! gelinkt was aan de Mark.

  Dus uit de EU heb je die link niet meer dus daaaaaaar gaaaaaaat ieeeee! Als van een glijbaan, anders leren die mensen het toch nooit. Ja de EUro is de schuld dat jullie “zoveel armoede” kennen, niet de regelingen van Banken, Regering en andere dingen. Dat Electronica nog nooit zo goedkoop geweest is word eventjes niet meegenomen door de idioten.

  Maar kennelijk moeten ze leren door voelen :).

 11. Als Henk & Ingrid eenmaal door hebben dat een liter benzine straks 4 gulden kost, willen ze de euro weer terug

Reacties zijn gesloten.