Diederik Samsom: sterker en socialer oprotten met je bootje

Diederik Samsom heeft een plan. Zoals te verwachten, is het een plan dat perfect in het VVD-programma past, en dat Diederik dan ook maar al te graag uit zal voeren.

Op patrouille met de Turkse grenswacht realiseerde PvdA-leider Samsom zich: het moet anders. En dus bedacht hij een nieuwe manier om de vluchtelingenstroom te stoppen. Premier Rutte doopte het meteen plan-Samsom. ‘Dat doet Mark altijd heel slim.’ (Volkskrant)

Ja, je lacht wat af met zo’n Rutte, nietwaar? Maar het plan is dit: we hebben geen zin om die tokkies hier keer op keer uit te moeten leggen dat je je een beetje sociaal op moet stellen, en daarom mensen in nood moeten helpen, en ook durven we ze niet structureel af te laten rossen door de ME of omver laten blazen met een waterkanon, ook al vormen ze een minderheid die de bevolking absoluut niet vertegenwoordigt. Bovendien bestaat die politie zelf grotendeels uit fervente PVV’ers natuurlijk. En daarom geven we ze maar hun zin.

Gewoon als er vluchtelingen met een wrak bootje aankomen zeggen: nee u komt er niet in, hier is de veerboot, gaat u maar terug. Vette pech. Sterker en socialer uit de crisis en oprotten.

Bovendien kan het tot de immense opluchting van Samsom binnenkort gewoon legaal, want Turkije, dat we al decennialang niet bij de EU willen hebben vanwege onder meer de mensenrechtensituatie daar, staat op het punt spontaan een veilig land te worden.

‘Dan is terugsturen onder VN-afspraken mogelijk’, aldus de PvdA-leider. (Volkskrant)

We zijn barmhartig, maar er komt een keer een eind aan. (RTL)

Ja, dat weten we nu wel, Samsom. Vandaar dat we je niet meer op twitter zien, vanwege je eindige barmhartigheid met meisjes als Anne Frank, die niet onder het kinderpardon gevallen zou zijn waar onze gewaardeerde collega Huib Riethof je fijntjes op wees.

Maar goed, is dat ook opgelost. Blijkbaar hebben die vluchtelingen wel degelijk een dringende reden om van daaruit naar Europa te willen gaan, maar we kunnen ze straks legaal terugsturen en wat Turkije verder met die mensen doet is ons probleem niet,

“Maar”, huilt Samsom, voor het geval iemand toch nog een moreel-ethisch bezwaartje zou willen opperen bij het rücksichtslos terugsturen van bootjes met halfdode mensen erin, “onze verzorgingsstaat kan dit niet aan!”

Goed, even de feiten zoals gepresenteerd in dit uitstekende artikel: asielzoekers kosten om precies te zijn 681.201.000,- euro, en dat bedraagt 0,26% van onze fantastische welvaartsstaat, die overigens onder meer door enthousiaste inzet van de PvdA in rap tempo minder fantastisch wordt. Die welvaartsstaat kost ons namelijk maar liefst 267.000.000.000,- euro.

Na Timmermans schroomt dus nu ook Samsom niet om keihard te liegen als het gaat om redenen te bedenken waarom we al die vluchtelingen niet zouden kunnen toelaten.

1 gedachte over “Diederik Samsom: sterker en socialer oprotten met je bootje”

  1. Pingback: Speelt het dan tóch een rol? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.