Die vermaledijde Chinese zonnepanelen

Er is een chinees karretje geland op de maan. Ik heb het filmpje bekeken. En zag 2 grote zonnepanelen die het karretje van energie voorzagen. Ik realiseerde me dat die zonnepanelen ooit bedoeld waren om te dumpen op de Europese markt.

Gelukkig zit er sinds 6 december een heffing op die vermaledijde Chinese zonnepanelen. Want goedkope zonnepanelen willen we niet in Europa. Stel je voor dat er betaalbare zonnepanelen op de markt zouden komen. En dat we minder fossiele brandstoffen nodig zouden hebben.

Onze economie onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Minder broeikasgassen, minder vervuiling, schonere lucht. Stel je eens voor. Dat mag niet gebeuren, want dat gaat onze de schatkist MILJARDEN aan belastingcenten op gas en olie kosten, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Het Chinese karretje is inmiddels bezig aan een ritje op de maan, aangedreven door 2 spotgoedkope zonnepanelen die gesubsidieerd zijn door de Chinese regering.

Schande!

5 gedachten over “Die vermaledijde Chinese zonnepanelen”

 1. Misschien een idee om onze economen in navolging op de Jade Rabbit naar de Maan te sturen.
  Dan krijgen ze het allemaal misschien door.

 2. Nee, dan de regering van Japan, die hebben net weer een plan gelanceerd om alle nu stilgelegde nucleaire energiecentrales weer te gaan opstarten, want volgens de LDP is dat groene energie……

 3. De ruimtevaartpanelen zijn van een kwaliteit die niet weggelegd is voor gewone stervelingen. Zeer hoog rendement en zo.Van die heffing snap ik niet zoveel. Al zouden ze de panelen gratis weggeven, de helft van de kosten van een installatie bestaat uit spullen die uit Duitsland komen en uit arbeidsloon voor de installateur.

 4. Het is toch godgeklaagd. Eerst willen ze groen doen en stimuleren middels subsidies de productie en verkoop van zonnepanelen. De fabrieken in Europa schieten als paddenstoelen uit de grond. Eindelijk! We kunnen ons technisch vernuft weer innovatief voor een goede zaak inzetten en we creëren ook nog banen.
  Nee, zegt de olie-lobby, wij willen aardolie, benzine en gas verkopen. En de steenkolenboeren steenkool. Veel, vet en vaak. En dat met de klimaatverandering, dat valt allemaal reuze mee, hoor.
  Sorry olie-lobby, sorry, huilen de verschillende regeringen. Die subsidies draaien we snel terug. Waar aardolie, benzine, gas en steenkool zijn, daar zijn ook belastinginkomsten. En die goedkope zonnepanelen 39, met lijst, daar doen we een mooie, dikke, vette heffing op. Geen gezeik, iedereen rijk! Samen voor ons eigen! En dat met de klimaatverandering, dat valt allemaal reuze mee, hoor.

  Kotz.

 5. Nu zijn goedkope Chinese spullen wel voor een belangrijk deel zo goedkoop door uitgebuite arbeiders, natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.