Die allochtonentrucs kennen ze allemaal bij de Haagse politie

Meisje voelt zich niet goed in Haagse HEMA. Zij is diabete en vermoedt dat zij “hoog” zit. Zij gaat naar een pashokje, neemt haar bloedsuikermeter ter hand en constateert 33,3 mmol. Voor de zekerheid: dit is vijf keer de waarde van een “gezond” mens. Eigenlijk is het ingewikkelder maar we laten het hier nu maar bij. Het is de maximale waarde die de meer aangeeft dus het meisje was dicht bij een hyperglycaemische coma, wat “vanzelf” in de dood eindigt.
Zij spuit in het kleedhokje insuline bij en – iets wat met hoge suikerspiegel gepaard gaat – verliest urine.
Terstond trekken twee “bewakers” het gordijn open en grijpen het meisje. Zo doet men dat. Echt HEMA.

De terstond aanwezige “bewakers” weten niet wat insuline is, maken het meisje dat haar leven aan het redden is – daar komt het op neer – voor junk uit en op het politiebureau weten ze ook wel raad met haar insuline:

‘Dat is vast een truc om eerder weg te mogen uit de cel. Dat doen veel allochtonen.’

Voor het geval dat u dacht dat het om “zomaar” een diabete ging, de zeventienjarige heet Yosra Aajir. Nee, zij draagt geen sluier, zoals u in het filmpje kunt zien.
Toch – in het stuk van Auke Kok in Vrij Nederland, waaromheen ik mijn Javastraatartikelen heb geweven, komt ter sprake dat de Amsterdamse Javastraat “nog te allochtoon is voor de HEMA”.
In Den Haag is geïllustreerd hoezeer de HEMA waarschijnlijk altijd autochtoon bedoeld zal blijven. De bewakers houden u extra in de gaten.
En excuses van B&W? Wat denkt u?

Het verhaal van Omroep West in tekst.

20 gedachten over “Die allochtonentrucs kennen ze allemaal bij de Haagse politie”

 1. Gatverdamme..’t is goed dat je erop wijst v.d. Kluft…en noodzakelijk! Maar ik heb net kennis genomen van het weerzinwekkende gedrag van een wannabe-NSB’er en hoe een stukjesschrijver voor sheeple-blaadje Metro daarover geschreven heeft, dus nu dreig ik wat te verliezen…
  Ik ga even heel snel een teiltje zoeken…

 2. De hema wat men daar nou nog zoeken in die zaak.Die artikelen daar pennen bloempotjes en goedkope broodroosters en strijkijzers verkopen ze overal.ook blokker heeft nu een strijkijzer voor een tientje en staafmixer,zo ook action!
  Die kleding en pantys hebben ze bij action ook goedkoper ook nog en bij zeeman ook!
  Hema was in de jaren 50 de enige beetje goedkopere voor de volksmens maar dat is nu toch wel errrggg achterhaald.Tja het blijft toch die vette rookworst he..dat is typisch volks en voor het volk..bij zenos liggen ze nu twee rookworsten voor 50cent!
  Hema is gewoon een wit propagandamiddel om een straat of buurt voor de geertstemmer wit te latyen lijken ze verkopen immers de echte vearkensrookworst die zoooo duidelijk het icoon is van de achterhaalde hema

 3. 33,3 Is het maximum wat een meter aan kan geven. Dit omdat bij deze waarde een spoedopname in het ziekenhuis nodig is. Het kan dus zijn dat ze nóg hogere waarden had, en in feite op het punt stond een diabetisch coma te krijgen welke zonder behandeling snel dodelijk kan zijn.

  Je kan er ook van in de war raken. Mij is een situatie bekend van iemand die in het politiekot werd gegooid met te hoge bloedsuikerwaarden, daar werd ook niets aan gedaan. De persoon had nota bene een brief op zak met medische gegevens.

 4. Ach, de lagere kast van de allochtonen probeert weer wat van te maken – nu dat ze ziek kunnen zijn i.p.v. meteen zonder zeiken haard te gaan werken.

  Hoe durft men de vraagtekens bij bewakers c.q. politieoptreden in de Politiestaat te plaatsen?
  De Politie is de hoogste instantie binnen de Orweliaanse staat.

  Dit is ook te toetsen door in dit geval een aanfgifte te doen.

 5. G4S aan het werk? Die doen iets voor Hema, maar ik weet niet of ze ook de beveiliging van de winkels uitvoeren. In het algemeen geldt in ieder geval, dat laag-opgeleiden en slecht betaalden die ook nog voor hun taken slecht geschoold werden een levensgevaarlijke combinatie is.
  Goed dat Omroep West deze zaak aan het uitkauwen is.

 6. Wat mij vooral bezig houd aan het hele verhaal is wel: Hoe komen beveiligers op het idee een paskamertje te openen.
  Voor de rest is het helaas datgene wat je in het huidige Nederland verwachten kan.
  Nu had ik toch al niet zoveel bij de hema, maar wat mij betreft is het nu helemaal afgelopen.

 7. Laten we hopen dat het meisje met haar advocaat een zaak kan aanspannen. Of ze die wint is nog een tweede.

 8. @ JJB:

  Ook al was het satirisch, theatraal, cynisch, komisch of wat dan ook, het is tegen de REGELS daarom is je eerdere reactie weggehaald.

 9. Marc, dat verklaart natuurlijk wel wat … Heb je een linkje ofzoiets?
  JJB, dan moet ze haar advocaat in eerste instantie zelf betalen, wat wellicht moeilijk wordt. Bestaan er eigenlijk nog advocaten die zoiets pro deo doen? Ik wens het voor betreffende jonge vrouw van harte. Bovendien komen er bij verlies van de zaak ook nog proceskosten bij. Recht(s)staat Nederland.

 10. Als men het merendeel van de reactie’s leest op de VARA site JOOP aangaande dit bericht is het duidelijk nog veel erger gesteld met de huidige Nederlandse mentaliteit! Te schofterig voor woorden. Er spreekt uit de bedoelde reactie’s een overduidelijke racistische mentaliteit. En niet alleen van de Haagse penoze.. pardon politie.

 11. Cornelis, o.a. cashmanagement alsook zichzelf compenserende uniformdragers in winkels. Linkjes zoek je er zelf maar bij, bijvoorbeeld op de site van deze immer falende organisatie.

 12. Iemand al gedacht aan een Plas-demonstratie in de Hema Den Haag ?

  Gewoon 100 mensen die gaan staan pissen.

  Moet je wel even met een boete rekening houden, maar het gebaar telt…..

 13. Wat een horror-story.
  Dubbele discriminatie: zowel tegen allochtonen als tegen diabeten!

  Oproep gedaan aan familie + vrienden in NL voor boycot Hema.
  @JJB: als de Plas-demo doorgaat: geef even een datum door. Mijn zoon en kleinzoons doen mee!

 14. Dit is een grof schandaal.

  Ook mensen die wel heroine of wat dan ook spuiten op een toilet verdienen het niet om grof behandeld te worden overigens.

 15. Natuurlijk gaat er nu op dat meisje geloerd worden. Hangen zal je! Als het niet linksom gaat dan maar rechtsom! Het zou mij net verbazen als slechts het bekijken van een Hema-prijskaartje voor haar wordt uitgelegd als …poging tot…! De Haagse penoze met de platte pet waakt over rechtse belangen!

Reacties zijn gesloten.