Deurwaarder misbruikt EK-wedstrijd om TV’s in beslag te nemen

DELFT –  Tijdens Nederland-Duitsland wil deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Bergh in Delft bij enkele honderden gezinnen in het hele land televisies in beslag nemen . Zo wordt gebruik gemaakt van de extreem hoge kijkdichtheid, maar heeft het kantoor wel de eigen beroepsorganisatie tegen zich in het harnas gejaagd. (Telegraaf)

Binnenvallen bij mensen tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland en de televisie in beslag nemen en het kantoor meent ook nog op politieversterking te kunnen rekenen. Los gezien van het feit of mensen nou door hun eigen schuld of buiten hun schuld om in de schulden zijn geraakt is het een kwalijke zaak om een sportevenement als de wedstrijd van het jaar aan te grijpen om te kunnen incasseren. Ben overigens reuze benieuwd hoe de fanatieke voetballiefhebber gaat reageren als tijdens de wedstrijd heer Pruijn de stekker eruit trekt.

Stel je voor, een willekeurige straat in Nederland, behangen met vlaggetjes, spandoeken en oranje vaandels. Huis na huis is versiert en de bewoners kruipen bij elkaar in partytenten omringd met kratten bier. Een grote LED televisie hangt aan de muur van de veranda. De wedstrijd is net een kwartier gaande en Nederland staat voor met 1-0. Dan gaat de voordeurbel en staan er twee in pak geklede mannen voor de deur met een a-4tje in hun hand.  Of de bewoner maar even zijn schuld ter plekke van € 2.000 wil voldoen anders gaat de televisie mee. Inmiddels is de straat uitgelopen en staan tientallen mensen voor het betreffende huis en protesteren luidkeels tegen deze verstoring van hun voetbalavondje.

De twee aanwezige politiemensen hebben inmiddels al spijt als haren op hun hoofd dat ze zijn meegegaan met het deurwaardersgezelschap. Ze hadden nog zo tegen hun commissaris gezegd dat het zou kunnen uitlopen op een geweldige opstand in die buurt. Maar ja, de dikke winst van het deurwaarderskantoor gaat voor alles. Ik hoop dat de politie erop gerekend heeft dat bij een verstoring van een voetbalfeest op deze wijze de ME hard nodig zal zijn. Schijnbaar lukt het dit amateurgezelschap niet om op een normale wijze hun werk te doen en dat zegt genoeg over de kwaliteit van Pruijn & van den Bergh.

Dit is een gastbijdrage van Leo.

8 gedachten over “Deurwaarder misbruikt EK-wedstrijd om TV’s in beslag te nemen”

 1. Een mens blijft uiteraard zelf verantwoordelijk voor de aankoop van televisies alsmede voor het betalen van zijn schulden. Wanneer hij/zij zich daar niet aan houdt zijn de consequenties voor hem/haar en die consequenties zijn bekend.

  Het tijdstip waarop een, aanmaning na aanmaning negerende, niet voldane schuld wordt ingelost is uiteraard aan de schuldeiser en niet aan de schuldenaar…

 2. “Het tijdstip waarop een, aanmaning na aanmaning negerende, niet voldane schuld wordt ingelost is uiteraard aan de schuldeiser en niet aan de schuldenaar…”

  Ik zou toch eens even kijken naar onderstaande linken voordat je die stelling inneemt.

  http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_356817.z24/Tv-jacht_Delftse_deurwaarder_kan_niet_volgens_de_wet.html

  http://mijnwetten.nl/wetboek-van-burgerlijke-rechtsvordering/artikel64

  De eigen beroepsorganisatie heeft in ieder geval geen enkele waardering voor deze actie en spreekt er schande over. Zelfs zo verbolgen zijn ze over dit kantoor dat ze het voor de rechter slepen.

 3. Zou na het verlies van ‘onze jongens’ gisteravond, de waarde van een tv dalen?
  Dan zou de betreffende duurwaarder de lading niet meer kunnen dekken met een tv. Waarschijnlijk legt men dan ook beslag op ander waardevols goed. Mijn tv mogen ze hebben,. als ik die uitzet zit je langzaam zo een witte stip in het midden van het beeld vervagen. Ach, het kastje doet al jaren trouwe dienst. Voordeel van zo een oudje is dat je er leuk fotolijstjes op kunt zetten. Op die platte dingen gaat dat niet.

 4. Het lijkt mij een lul, lul verhaal van de krant van slapend Nederland. Via een rechterlijke uitspraak kan hij
  heel eenvoudig elke maand loon inhouding laten eisen.

 5. Nou lulverhaal, ik zag op een nieuwsuitzending ergens dat de politie in Almere op dat tijdstip achterstallige betalingen op boetes ging innen, met groot succes. Dus het idee is niet nieuw.

  Nachtportier, ja katten hebben ook liever een beeldbuis. Lekker warm en je springt niet mis als kat 😛

 6. @Leo : ” Ik zou toch eens even kijken naar onderstaande linken voordat je die stelling inneemt.”

  Ik lees in beide linken het volgende: ‘Geen exploot mag worden gedaan tussen acht uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends.’

  Da’s geen enkel probleem, de wedstrijden beginnen om 18.00 uur dus hebben de deurwaarders twee uur de tijd om de twee meter brede schermen op te eisen, ook voor de belastingplichtigen geen probleem immers de Media Markt is tot negen of tien uur ’s avonds open dus kunnen ze (vrijwel) ongestoord verder kijken… 😛 !!

Reacties zijn gesloten.