Deur staat wijd open voor Amerikaanse inmenging

Dit is een gastbijdrage van SusscrofaD

Eimert van Middelkoop: dienstplichtontduiker, Maxime Verhagen: pootjehaker, Jan Peter Balkenende: de onzichtbare; als collegiale regering spraken ze met één mond over Afghanistan, allemaal probeerden ze Wouter Bos onder druk te zetten via de VS. Daarna zetten ze de PvdA in het kabinet voor het blok: voorstemmen of wegwezen! En Bos ook nog eens de schuld geven van de breuk. En dat alles terwijl er in de Kamer eerder al duidelijk een einde van de missie was afgesproken.

Lees verder…

7 gedachten over “Deur staat wijd open voor Amerikaanse inmenging”

 1. Het is duidelijk dat de echte landverraders de rechtse partijen VVD/CDA/PVV zijn doordat ze aan deleiband lopen van buitenlandse mogendheden als de V.S. en Israel

 2. Wat ons nog dieper moet raken is dat er altijd ons voor ogen wordt gehouden dat we in een democratie leven en dit betekent dat ’s een keertje na een verkiezing zou blijken dat er linkse partijen in de meerderheid voor een regering zouden zijn. Of gewoon deel aan moeten nemen.

  Nou dan blijkt in zo’n situatie dat men in actie komt met allerlei ongeoorloofde middelen en tegenwerkingen om dit te dwarsbomen. Dus men is bezig aan rechter zijde de democratie in werkelijkheid te dwarsbomen, maar is tevens enorm gretig om meteen extreem-rechtse en xenofobe partijen in de regeringsformatie te betrekken.

  Ergo, rechtse mensen hebben lak aan de democratische principes en mijns inziens doen de boel bij de eerste mogelijke gelegenheid belazeren.

 3. Ach , is het ook maar een beetje anders dan het al sinds 1945 is geweest ??? Andere marionetjes , af en toe eentje die zoals Bos héél eventjes tegenstribbelt als er weer aan de touwtjes getrokken word , maar in essentie bestaat dat onafhankelijke Nederland helemaal niet …

 4. Rechts Nederland doet aan zelf-Kolonialisme. De VS hoeft nauwelijks druk uit te oefenen. De samenzweringstheorie dat Linkse mensen Nederland willen uitleveren aan buitenlandse mogendheden is gewoon projectie. Dat doet Rechts namelijk voortdurend. Als Rechts werkelijk nationalistisch was dan zou dat een vooruitgang zijn. Dan zouden ze opkomen voor Nederlandse belangen in plaats van ons voortdurend te reduceren tot een Amerikaanse satalietstaat.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Rechts Nederland doet aan zelf-Kolonialisme. De VS hoeft nauwelijks druk uit te oefenen. De samenzweringstheorie dat Linkse mensen Nederland willen uitleveren aan buitenlandse mogendheden is gewoon projectie. Dat doet Rechts namelijk voortdurend. Als Rechts werkelijk nationalistisch was dan zou dat een vooruitgang zijn. Dan zouden ze opkomen voor Nederlandse belangen in plaats van ons voortdurend te reduceren tot een Amerikaanse satalietstaat.

  Ook de USA is maar een “Satelietstaat “van het Militair Industrieel Complex …

 6. Al Bakrastani Schreef:

  maar in essentie bestaat dat onafhankelijke Nederland helemaal niet …

  Inderdaad, maar het was leuk en vriendelijk lachen met mensen die de afgelopen jaren dit blindelings bleven maar herhalen. (sgp bijvoorbeeld).

 7. #3
  In essentie bestaat vrijwel geen enkel onafhankelijk land. Zelfs de VS en de USSR op hun hoogtepunt waren niet geheel autarkisch. Ze waren nog altijd afhankelijk van de import van bepaalde grondstoffen. Geen enkel land/cultuur kan zonder de invoer van ideeën en technologieën van buitenaf.

  Zelfs zonder EU zou Nederland verregaand economisch samenwerken met buurlanden gewoon omdat dit in ieders belang is. Voor de invoer van de Euro was de Gulden aan de Duitse Mark gekoppeld. Dat betekent nog niet dat je buiten het parlement om maar aan de leiband van de VS moet lopen.

Reacties zijn gesloten.