Dertien smerissen tegen broodje etende jongeman (UPDATE)

UPDATE
Inmiddels is er een verklaring van de politie. Hun excessieve optreden is te verklaren omdat de jongeman weigerde de bus te verlaten en zich verzette.

De buschauffeur gaf aan dat er twee mannen in de bus waren gestapt die een broodje aten. Om de bus voor een ieder schoon te houden is het niet toegestaan om in de bus te eten. Op het moment dat je instapt conformeer je je aan die afspraken.

Het probleem is echter dat de jongeman in zijn recht stond, het is namelijk helemaal niet verboden om een broodje te eten in de bus.
Wel wordt verzocht om geen sterk geurend eten te nuttigen, een gewoon broodje doet dat over het algemeen niet.
Dus de buschauffeur had het recht niet om de jongens te weigeren en uit de bus te sturen.

Screenshot (69) arriva regels eten en drinken

De agenten spraken de mannen aan. Op het verzoek om uit stappen reageerde de 25-jarige man met: “Wie denk je dat je bent, ik ga niet de bus verlaten.” De agent vorderde toen dat de man de bus moest verlaten. Zijn reactie was: “Ik ga er niet uit, denk jullie omdat je dat pakje aan hebt dat ik daarna luister”. Eén van de twee mannen stapten uit maar de 25-jarige verdachte bleef zitten. Hij is toen aangehouden en met dwang de bus uit gehaald. Maar bij zijn aanhouding verzette hij zich zodanig dat één van de agenten de ‘noodknop’ indrukte om meer collega’s ter plaatse te krijgen.

Ach bekijk onderstaand filmpje en zie wie met agressie en geweld beginnen….

We denken dat de jongeman een zaak kan aanspannen tegen Arriva en de politie.


Een ruzie over een broodje in de bus bij station Tilburg Universiteit is woensdag uitgelopen op een arrestatie waarbij dertien agenten betrokken waren. Het incident werd gefilmd door andere passagiers in de bus en op Facebook geplaatst. De beelden zijn inmiddels al 300.000 keer bekeken en ruim 4000 keer gedeeld.

De jongen stapte de bus in met een broodje, terwijl het verboden is om te eten in de bus. De buschauffeur sprak hem hierop aan en zei niet verder te rijden totdat hij het broodje weg had gelegd, zo schrijft een medepassagier op Facebook. De chauffeur wachtte tien minuten en waarschuwde daarna de politie.

Bron.
Het facebookbericht met langer filmpje: hier.
Dertien smerissen tegen een ongehoorzame jongeman. Hij heeft het in ieder geval overleefd, voorzover wij weten. De politieactie vond gisteren 18 januari plaats.

2 gedachten over “Dertien smerissen tegen broodje etende jongeman (UPDATE)”

  1. Vriend, Ik ben aan het werk en heb echt geen accounts op het internet. Doen jullie aan Twitter??? Knal dan AUB even de onderstaande huisregels op de twitteraccounts van politie en die mensen die er iets over te zeggen hebben ‘dan moet je de regels maar volgen’ anders is het geoorloofd 13 man politie op een mannetje los te laten gaan? Hij stond in zijn recht. Mag gewoon eten en als de politie je dan vraagt uit te stappen is dat niet nodig: er is geen (in dit geval een onterechte) grond meneer te verdenken van iets meer dan een menselijke behoefte: honger stillen. Huisregels: Wij bieden onze reizigers graag een aangename, rustige maar vooral ook een veilige reis. Om houvast te bieden aan personeel en reizigers, gelden er reisregels. Een geldig vervoerbewijs is verplicht. Kun je dit niet tonen, dan betaal je de ritprijs plus een boete. Houd het schoon en gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbak. Het drinken van alcohol is niet toegestaan. Plaats je bagage in de daarvoor bestemde rekken of onder je stoel. Nuttig geen eten en drinken wat sterk geurend is. Dit kan tot overlast zijn van je medereizigers. Veroorzaak geen geluidsoverlast. Houd huisdieren kort aangelijnd. Roken is niet toegestaan (ook geen elektronische sigaret). Draag in verband met je eigen veiligheid geen skeelers of rolschaatsen. Plaats geen voeten op de stoelen. Rolstoelen mogen de toegestane maten niet overschrijden. Op grond van Europese richtlijnen is dit maximaal 120 cm lang, 70 cm breed en 109 cm hoog. Gebruik de noodknop alleen in onveilige, levensbedreigende situaties. Misbruik is strafbaar. Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.

  2. Die broodjeseter ziet er knap irritant uit. In de bus gelden regels. daar moet je je aan houden. Dankzij de broodjeseter word ik er de volgende keer op een hardhandige wijze uitgepikt. Volkomen terecht dat deze verwaande knaap keihard wordt aangepakt. Het zijn steeds weer de rotte appels die het voor de rest verpesten. Niettemin zijn 13 agenten wel veel.

    gr, iemand die alles beter weet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.