Depressies, huisartsbezoek: zelf betalen

De kans is groot dat fysiotherapie voor niet-chronisch zieken uit het basispakket gaat. Ook de behandeling van depressies en angststoornissen wordt in het voorstel helemaal niet meer vergoed.(NRC)

Dus dat enge mens van een Schippers (VVD) krijgt alsnog haar zin: geestesziekten zijn immers geen echte ziekten volgens haar. Depressief zijn is een keuze en dat betaal je maar lekker zelf. Dit betekent gewoon een persoonlijk faillissement voor al die mensen met chronische depressies, en dat zijn er héél veel. Zelfs in de qua gezondheidsverzekering barbaarse Verenigde Staten is dat nog verzekerd. Verslavingszorg mogen al die schatrijke verslaafden trouwens voortaan ook zelf betalen.

Alleen ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, worden in het nieuwe voorstel vanuit het basispakket vergoed. Huisartsbezoek wordt daarvan uitgezonderd.

Welja, laat iedereen de huisarts toch gewoon zelf betalen. Dat zal met name die paupers in de bijstand en de WIA eens leren met hun eeuwige gezeur, nietwaar?

Naar verwachting wordt de basisverzekering er niet goedkoper op. De jaarpremie stijgt volgens de krant van twaalfhonderd euro nu, naar ongeveer veertienhonderd euro in 2017.

Meer betalen voor veel minder dus. Ik dacht dat dit besparingen zou opleveren op de ziektekosten, waar gaan die dan heen? Ik zeg: tijd voor het volgende gezondheidszorgoproer, eens kijken hoe laag we die aso’s van de VVD en de PvdA in de peilingen kunnen krijgen. En of God de volgende keer een beetje beter wil richten met die lamp.

11 gedachten over “Depressies, huisartsbezoek: zelf betalen”

 1. @Laurent – hier kun je goed verschil tussen Links en Rechts in de maatschappij maken.

  Rechts stond meteen in rep en roer toen de zorgpremie inkomensafhankelijk gemaakt werd. Op de centjes letten allemaal, weetjewel!

  Links blijft zwijgen waar men de Minister en haar ambtenaren onder druk zou moeten zetten om de WAANZINNIGE MILJARDEN WINSTEN van de verwende Verzekeraars iets te gaan normeren. Waarbij de premies meteen stukje lager zullen uitkomen.

  Iemand Links?

 2. En kom niet aub met de versleten hersenspoel middel dat de kosten zouden uit de pan rijzen, want dat vraagt om overeenkomstig een degelijke peiling te organiseren.

 3. dus simpel rechts of links schynt niet te werken????
  jammer he.
  maar een beetje gelyk is er wel, zeuren, klagen, zielig zyn en beloning met pillen en gesprekken,, fyn he.

  kan het ook zyn dat we in een kapitalistische kut maatschappy leven en er een paar asoos meestal in de top maar ook onderaan lekker van profiteren???

 4. @3 U heeft overduidelijk geen idéé wat een depressie is, Ti’s dat ik zo’n aardig mens ben, anders zou ik u er eentje toewensen.

 5. @3+4 plus dat een depressie juist in een vroeg stadium nog enigszins binnen de perken kan blijven met wat geluk en goede begeleiding.
  Uiteindelijk is een touw om je nek toch ook echt dodelijk.

  Maar ja je bent niet echt ziek in die zin dat er ergens een bot uitsteekt of zo.
  Blijft merkwaardig dat je het met zulke inzichten tot minister van VWS kan schoppen?!?

 6. @3: R

  [ zeuren, klagen, zielig zyn en beloning met pillen en gesprekken,, fyn he. ]

  Domme gast, als je niet weet waar je het over hebt hou dan je kop dicht svp, misselijk geval.

 7. Het is misdadig om mensen met psychische ziekten zelf te laten betalen.
  Degenen die dit zouden doorvoeren zijn dus niets anders dan misdadigers!
  “Heer vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen” in het gunstigste geval.

 8. Stelletje sadisten zijn het. Met dit rotbeleid een voedingsbodem voor psychische problemen veroorzaken en de mensen vervolgens laten stikken!

 9. Je hebt helemaal gelijk dat dit kabinet er voor zorgt dat een overgroot gedeelte van de bevolking door hun beleid psychische problemen krijgt .Maar daar hebben ze schijt aan ,ziek ,arbeids ongeschikt of wat dan ook is allemaal eigen schuld .Je lasten niet meer kunnen voldoen eigen schuld .Het is zo makkelijk alles onder deze noemer te plaatsen .Het is alleen te hopen dat al die genen die dit aanhangen ooit de rekening gepresenteerd krijgen .Maar dat zal wel niet gebeuren .

Reacties zijn gesloten.