Deportatie Bah vierde keer mislukt

De uitzetting van de hongerstaker Bah naar Guinee is donderdag 18 juli niet doorgegaan. De uit Guinee afkomstige uitgeprocedeerde asielzoeker werd vroeg in de ochtend op Schiphol in een vliegtuig gezet maar hij kwam niet verder dan het vliegveld van Parijs.
Op het laatste moment voor het opstijgen werd hij uit het vliegtuig gehaald door een arts van Air France. Dat zei een bron die voorlopig anoniem wil blijven. “Dat doe ik in het belang van deze man maar wanneer iets naar buiten mag dan hoort u van mij”.

Op het ministerie van Justitie en Veiligheid was niemand bereikbaar voor commentaar. “De persvoorlichter die daar over gaat is vandaag vrij. Op kantoor zit weinig mensen. Bijna iedereen is op vakantie”, zegt de secretaresse van Directie Voorlichting.

Het is de vierde keer dat Dienst Terugkeer en Vertrek Bah naar het West-Afrikaanse land probeert uit te zetten. Tevergeefs. De eerste poging om deze man uit Nederland te krijgen mislukte in Parijs. “Ik werd door vier agenten in het vliegtuig gezet. Mijn benen en handen waren gebonden. In het vliegtuig zagen de passagiers hoe ik werd behandeld. Ik vertelde aan hun dat ik gedwongen en met valse papieren naar Guinee word uitgezet. Ik was aan het bloeden. De passagiers begonnen te protesteren. Na een hevige discussie nam de gezagvoerder van het vliegtuig het besluit om mij niet naar Guinee te vervoeren”, vertelt Bah vanuit de visitekamer van het Justitieel Medisch Centrum (JMC) in Scheveningen.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Tanou Diallo

2 gedachten over “Deportatie Bah vierde keer mislukt”

  1. Ik denk dat dit gedoe met tot viermaal toe “proberen uit te zetten” begint de proporties van een georganiseerde mishandeling te krijgen.

    Moet het niet ’s keertje ophouden op Humane gronden?

  2. Kunnen we Wilders een zwarte pruik aanmeten en geschminkt en al verwisselen met Bah?

    Bah for president!

    Gezien deze fanatasie niet snel verwezenlijkt zal worden…. Is er al een actiegroep waar je je bij aan kunt sluiten? We moeten er gewoon staan met z’n allen daar!

Reacties zijn gesloten.