Denken aan Henk Bleker

Er zijn prettiger beelden voorstelbaar, ik geef het toe, maar het is helaas nodig dat we weer even aan hem denken: Henk Bleker, staatssecretaris van Boeren- en Jagersbelangen en Natuurafbraak in het kabinet Bruin I, dat mongoloïde geesteskindje van smiley Mark en blonde Geert.

Denk aan Henk tijdens het feest van de democratie, georganiseerd door zijn partij, het CDA, in het jaar des Heren 2010. Ziet u hem weer staan achter het spreekgestoelte, de partijvoorzitter, in die Arnhemse megastal vol geloofsgenoten? Henk kondigt fractievoorzitter Maxime Verhagen aan. Een goed moment om ook nog even aan Maxime te denken: aan zijn snikje en die bijna-traan (“ik hóu van deze partij”) tijdens dat feest van de democratie, een fuif ter gelegenheid van de aanstaande samenwerking met de meest ondemocratische partij van Nederland.

En nu we toch bezig zijn, laten we dan ook nog even aan Camiel Eurlings denken, saluerend als een trouw soldaat die zojuist orders heeft gekregen om Marokkaans straattuig door de knieën te gaan schieten. Dat kon Camiel makkelijk doen, de trouwe soldaat spelen, want hij was het politieke varkenskot al ijlings ontvlucht om zich te gaan wijden aan het bakken van zijn eigen hoeksteen van de samenleving, een streven dat hij binnen een jaar liet varen om zich te storten op het grabbel- en graaicircuitje van ex-politici binnen het bedrijfsleven.

Het CDA is als het vogelgriepvirus: op een onbewaakt moment heeft het halve land het te pakken, maar als het dan weer een beetje van het virus krijgt toegediend is het er weer een hele tijd immuun voor. Als je de laatste peilingen moet geloven, lijkt het virus toch weer de kop op te steken. Tijd dus voor een griepprik. Kijk het CDA nog maar eens goed in die ogenschijnlijk hondstrouwe ogen, waarmee het geil lonkte naar de PVV in de hoop er een potje mee te kunnen vozen op het pluche. En denk aan Henk, de man die verantwoordelijk was voor het Nederlandse natuurbeleid en zei dat een koe in de wei ook natuur was. Dat niveau. Weet u het weer? Goed zo. Zo’n partij mag dus nooit meer regeren. Laat ons bidden dat die gifbeker met groen logo in het vervolg aan ons voorbijgaat.

Het CDA tracht zich oppositiegewijs weliswaar een socialer en duurzamer imago aan te meten, maar schaarde zich recent achter een nauwelijks verholen haatcampagne tegen Wakker dier. Die wordt op deze Facebookpagina een ‘angstaanjagend orgaan‘ genoemd, een ‘sekte … met een dominante leider’ die ‘onwaarheden’ verkondigt, de burger ‘manipuleert’ en ‘angst aanjaagt’, en jawel, derhalve zelfs bezig is met ‘een vorm van terrorisme‘.

Ik ken een club die aan al deze kwalificaties voldoet. Die heet echter niet Wakker Dier, maar PVV, die lelijke ex van het CDA.

Het CDA zal net als het vogelgriepvirus misschien af en toe muteren, in iets onschuldigs veranderen zal het nooit.

8 gedachten over “Denken aan Henk Bleker”

  1. Het CDA is onder leiding van Buma aan het muteren richting PVV. Het probeert het verloren terrein in Limburg en Brabant terug te winnen op Wilders.

Reacties zijn gesloten.