Den Lijder eischt verbod oproep gebed Centrum Moskee Deventer

De PVV wil even de lokale democratie in Deventer overrulen, zoals het een goed totalitair politicus betaamt. Men heeft daar namelijk na een enquête besloten dat een dagelijkse oproep tot gebed (azan) vanuit de Centrum Moskee moet kunnen, maar, krijst PVV-lijder Wilders, dit is té-ke-nend voor de islamisering van Nederland, en zijn de ministers Plasterk en Asscher het daarin met hem eens en zo niet waarom niet? Daar word ik trouwens ook doodmoe van, dat gelijkhebberige toontje in die kamervragen van de PVV: ‘Wij willen dit en dat, iedereen begrijpt dit, en als u dat niet doet legt u NU maar eens even uit waarom niet maar wij vinden die uiteg bij voorbaat al irrelevant.’

En waarom kunnen die moslims niet gewoon op de klok kijken, vraagt Wilders zich af? Nu, daar heeft hij een punt. Alleen hebben we de PVV niet gehoord toen die maniak van een pastoor Harm Schilders in Tilburg erop stond om zeven uur ‘s ochtends zijn klokken te luiden. Klokkijken is blijkbaar niet verplicht voor katholieken.

Maar inderdaad, ikzelf zou ook gek worden van welke instantie dan ook in mijn straat die dagelijks een of andere lawaaiïerige oproep meent te moeten doen aan zijn aanhangers. Of het nu een moskee is met zijn oproep tot gebed, een kerk met zijn klokken, die afgrijselijke ijscowagens met hun infantiele muziekjes in de zomer of een geluidswagen van de PVV. Maar dat argument heeft helemaal niets met de slechts in het brein van Wilders en zijn volgelingen bestaande islamisering te maken.

1 gedachte over “Den Lijder eischt verbod oproep gebed Centrum Moskee Deventer”

Reacties zijn gesloten.