Demonstratieverbod in Deurne: zo rollen we de politiestaat in

Zo rollen we dus de politiestaat in. Overval, daders doodgeschoten, demonstratie uit woede daarover… en een demonstratieverbod omdat de openbare orde anders gevaar zou lopen. Het in groepsverband uiten van woede – precies waar demonstraties zo ongeveer voor zijn uitgevonden – wordt al te bedreigend geacht. Hoe je ook precies aan kijkt tegen de toedracht rond de overval en de dood van de kennelijke daders, het demonstratieverbod dient faliekant te worden afgewezen. Als je niet meer mag demonstreren in dit soort situaties, dan is het hele demonstratierecht een wassen neus.
De aanloop. Eerst een overval van een juwelierszaak in Deurne waarbij de de twee overvallers om het leven komen. De juwelier raakte gewond. Precieze toedracht nog onbekend. Maar veel wijst erop dat de met name de vrouw van de juwelier de overvallers hebben gedood als reactie op de overval. Justitie op onderzoek, mensen erg boos. Een demonstratie van twintig mensen in Deurne, al eerder een demonstratie in Eindhoven. Logisch: twee mensen zijn doodgeschoten, en het Openbaar Ministerie (OM) maakte binnen de kortste keren bekend dat het waarschijnlijk wel noodweer zou zijn en dat de kans op strafvervolging daarom miniem was.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

20 gedachten over “Demonstratieverbod in Deurne: zo rollen we de politiestaat in”

 1. Er is toch werkelijk moord gepleegd!
  Twee mensen vermoord door een vrouw met wapen!
  En de noemer zelfverdediging??

  Dit betekent nu het volgende een vrijbrief voor…

  Mannen die hun vrouw doodschieten..ze viel me aan ik voelde dreiging ze had een mes
  Vrouwen die hun man doodschieten..hij wilde me verkrachten ik werd bedreigd
  Taxichauffeurs die hun klanten doodknallen…de klant wou me beroven ik voelde me bedreigd
  Blind date niet succesvol??doodknallen hij zij bedreigde me en wou me beroven
  Escort via internet niet tot happy ending gekomen? Doodknallen die teef ze had een mes en wilde me beroven en ik voelde me bedreigd.

  blind

 2. Wanneer de moordenares wordt vrijgesproken,is de rechtstaat opgeheven en is moorden met wapens geoorloofd.
  Mensen kunnen zich beroepen op bedreiging en wanneer dat niet wordt onderkend,haal je die juweliersvrouw erbij.

 3. Natte Neel, ik stel voor dat je even de bibliotheek induikt
  en de bibliothecaresse vraagt naar de Kluwer Wetteksten.
  Je vindt de antwoorden in het eerste deel. Strafrecht.
  Over het proces en de straffen duik je even in Strafvordering, een eindje verder.
  Het staat er allemaal zwart op wit. Pas wel een beetje op voor het dunne papier.
  Succes.

 4. Hej flip,

  Dankje,ik weet de tekst wel en bijna iedereen in ons land weet wel wat een rechtstaat inhoud..maar flip,
  Als die moordenares wordt vrijgesproken,wegens allerlei pvv klaagzang..dan is de rechtstaat toch opgeheven?
  Ik bedoel immers,een IEDER hoort zich aan de wet tehouden ook vrouwen van juweliers,zelfverdediging ja ze had een bezem kunnen pakken of een strijkijzer of omdat ze ernstig bedreigd werd??????? Bang zijj je rustig houden zodat de overvaller niet schiet???????

 5. De Eindhovense Marokkaanse jongeren die menen in Deurne het juweliersechtpaar te moeten komen bedreigen tonen het gelijk van Wilders aan.

 6. Waarom was deze juwelier niet gewoon verzekerd en was hij geen lid van de branche-organisatie? De ingebeelde noodzaak om de winkel met vuurwapens te verdedigen zou niet hebben bestaan. Voorbedachte rade?

 7. De opmerkingen van piterfries tonen zijn Wilderiaans Fascistische karakter aan …

 8. Na die twee daders willen de neo-liberalen nu de Democratie helemaal neerknallen:

  ” Als je niet meer mag demonstreren in dit soort situaties, dan is het hele demonstratierecht een wassen neus.”

  Ergo, is de Democratie ook een wassen neus.

  Tevens zou men in de voeten/benen hebben geschoten, indien men wou dat Justitie zijn werk zou gaan doen.
  Dit lijkt allemaal steeds meer op een liquidatie waar de OM blijkbaar mee eens is.

  Werkstijl?

 9. piterfries, deze twee dozijn jongens uit Eindhoven tonen juist het ongelijk van Wilders aan. Ze hebben gedemonstreerd omdat een bekende van ze is omgebracht en justitie de dader vrij heeft gelaten. Over welke bedreiging spreek je eigenlijk? “Het Nederlandse rechtssysteem faalt”? Dat is het benoemen van reeele problemen.

 10. Zijn jullie blind of zo ?

  Heb je de demonstratie en de tegendemonstranten gezien ?

  Was de Politie in dat geval niet aanwezig geweest was er een enorme rassenrel ontstaan.

  Hooligan plebs van het ergste soort versus de demonstranten uit Eindhoven waarvan een aantal één van de neergeschoten jongens kende.

  Natuurlijk, een volledig verbod is verkeerd. Maar een georganiseerde, begeleide demonstratie zou mogelijk moeten zijn. Dat gebeurt ook wanner Neo Nazi’s of Antifa leden demonstreren.

 11. Eigen rechter spelen mag niet. PUNT!

  Mensen overvallen mag ook niet. PUNT!

  Makkelijk en helder.

  Niet echt. De wet is er helder over. Beide mag niet. Maar toch.

  Ik vind dit altijd heel lastig dit soort zaken. Ik voel niet echt mee met die 2 dood geschoten jongens. Ik heb meer medelijden met kinderen uit Syrie of bejaarden die in hun eigen pis liggen.

  Ook zetten deze daders daarmee het gehele Marokkaanse deel in een kwaad daglicht en zo lijkt het net of Wilders dan gelijk heeft. Dat heeft hij niet maar dit soort shit helpt hem wel in de beeldvorming.

  Ik vond de Marokkaanse demonstranten best behoorlijk hypocriet. Ze kenden die jongens en ze weten ook wel wat ze doen.(opscheppen over een pistool en laten zien aan je vrienden hoort bij alle “stoere” haantjes blank,zwart,geel en paars). Waarom hebben ze niet meer hun best gedaan om ze tegen te houden ze te behoeden van dit soort acties ook uit eigen belang want ze staan er weer gekleurd op.

  Als je op het boeven pad gaat zijn er risico’s. Behalve voor VVD graai maatpakken. Maar dat terzijde. Er zijn altijd mensen die eigen rechter gaan spelen dus dan tref je dat zo nu en dan. Zeker als de overheid ze in de steek heeft gelaten en ze veelvuldig met overvallers te maken heb gehad.

  Deze jongens zijn niet een gehele bevolkingsgroep. Maar ze zochten wel ruzie om het zomaar even te zeggen. En ze troffen toevallig iemand die terugschoot. Het gebeurd dikwijls andersom. Dat een winkelier zelfs meewerkt van hier neem maar mee maar dat hij / zij toch de kogel kreeg van de daders.

  Ik vind dit hele lastige situatie en het helpt de Marokkaanse gemeenschap geen zins en zeker niet om dan op te komen dagen om je “recht” te halen. Ook die demonstranten zijn geen rechter. Zowel de tegen als voorstanders als je daarvan kunt spreken.

  Die twee daders hebben in ieder geval de hoogste prijs betaald zoveel is duidelijk.

 12. Leon,

  Die mensen willen de waarheid wat er binnen bij die juwelier heeft afgespeeld.
  In ons land in een winkel twee!!!!!!! Doden doodgeschoten door de winkelierster….zij zegt overval oke..geloven we…
  Maar wel duidelijkheid over de situatie en…..wapenbezit moet voor IEDEREEN strafbaar zijn is dit ook zonder vergunning!!

  Gisteren bij pauw en witteman, helemaal duidelijk en precies! Zo als ik het zou zeggen legde MR. Frederique Ficq uit wat er precies is gebeurd
  Ook was het de eerste keer dat na een schietpartij met doden dezelfde dag nog uitsluitsel gaf over de schutter,en het klopte niet hoe het rechtswege zou moeten gaan,men vond dit zeer bedenkelijk.

  Zelfs was er een ex overvaller die het vreemd vond gezien zijn eigen ervaring…dat de jongens niet wegdoken,of in paniek raakten en dat de vrouw de twee allebei dodelijk raakte..ook andere gasten stonden daar bij te kijken

 13. Mag je nu vuurwapens hebben zonder vergunning ja of nee?
  Is het fair dat omdat het om juweliers ging dat zij daarom wel vrij ervan gesproken worden?

  Juweliers denken dat zij een gewone detailhandel zijn in de winkeliersbranche en dat iedereen met ze tengels van andermans spullen moeten afblijven,en dat ze maar krantenwijk moeten zoeken.
  Begrijpelijk..
  Maar waarom is een bank,geldwagen,goudtransport,zo beveiligd anders dan andere winkels of bedrijven?
  JUIST omdat dat ook onder de noemer risicovol ondernemen valt,en daarom vallen goudwinkels met enorm veel waardespul er ook onder,je verkoopt immers geen bloemen of zeepjes.
  Dit op antwoord van sommigen die zich vragen waarom juweliers zo vaak overvallen worden ik denk de waardespullen..heb je een gevaarlijk beroep,ook geldtransportmedewerkers hebben daarom ook protocol en richtlijnen.

  Ook vreemd een vrouw bij hetzelfde programma gisteren,vertelde dat haar man door twee overvallers was doodgeschoten,maar hij niet eens de tijd had om een mes of ringenmaat te pakken tijdens de discussie tusen de overvallers..hoe kon die overval bij deurne op deze wijze gegaan zijn?

  Ik keur overvallen niet goed,vreselijk wat men overkomt als je je bedenkt dat je zelf in een winkel zou werken of je kinderen.
  Alleen is het wel dat hoe vreselijk het is een overval op je zaak,dat wel de RECHTSTAAT zegeviert,ook al zijn er standbeeldenacties ed.,maar voor het beeld en de andere 16 miljoen burgers moet de rechter wel met blinddoek wegen..hoe men deurne ook wil troosten..anders geeft men een signaal af dat het allemaal niet meeer
  Volgens de wet van vrouwe justitia gaat.maar via vrouwe marina

 14. Wat ik vreemd blijf vinden:
  De juwelier had een beveiligingssysteem (sluis). Dit werkt als volgt:

  1.Iemand die buiten staat en naar binnen wil, belt aan.
  2 .De winkelier kijkt (via lens of camera) wie daar staat.
  3. Als die geen argwaan wekt, doet de winkelier de 1e deur open en kijkt nog eens.
  4. Kennelijk nog steeds geen argwaan: Er staan 2 jonge mannen zonder vrouw (meeste mannen gaan naar een juwelier met vrouw/vriendin of alleen. Dezelfde juwelier is in 2010 ook overvallen door 2 mannen.
  5. Daarna doet de winkelier de 2e deur open en laat de mannen binnen.
  6. Vrouw van juwelier heeft wapen kennelijk al schietklaar.

  Is 1 t/m 5 niet tegenstrijdig met 6? Of ben ik de enige die daar vraagtekens bij zet???

 15. Heb je gelijk.

  In de huidige etnisch conflict ondersteunen de staatsdiensten overduidelijk de etnische suprematie van het “eigen volk”.

  Met of tegen de wetten, maakt niet uit.

 16. Geloof nu maar niet en nooit niet wat er in de pers, radio, tv en krant wordt gezegd.
  De werkelijk toedracht van de Deze overval krijg je niet te horen.|

  Stel nu eens dat de AIVD hier achter zit en ze heeft neergeschoten om zo het racistische en demoniserende geraaskal van Wilders te steunen om hier in NEderland verdeeldheid te zaaien tussen de verschillende bevolkngsgroepen om zo te zorgen dat jullie/wij de echte misdaden en roven van de Staat niet zien???

  Demmink en de fam poot is een groot complot om jullei de belastingbetaler een poot uit te draaiene van c 2 MILJARD ! schadevergoeding.
  Daarom moest de fam Poot Demmink en andere pedoos in Nederland onder druk zetten.
  Deze Poot heeft zwartboeken van vele polititici zoals Camiel Eurlings etc. Daarmee chanteren ze de regering die in een 1-2tje vrolijk meedoet. rUTTE ging p bezoek bij Poot etc.

  zie verder bij Martin vrijland, waar de allerscherpzinnigste eerlijke geesten van Nederland zich verzamelen.

  Mensen wordt wakker, de wereld zit totaal anders in elkaar dan jullie denken dan je op tv of krant hoort of leest…. kom op wakker wordne geloof niets maar dan ook NIETS van wat ze je proberen wijs te maken.

 17. is Deurne overval een “false flag”of “inside job”???

  inieder geval zijn de omstandigheden verdacht en nog verdachter is
  dat Justitie niet duidelijk en eerlijk de ware toedracht laat zien.

  Ik ga me ook maar bewapenen (illegaal) en als dan mijn ex mij ‘bedreigd’
  kanl ik HAAR gewoon neer.
  Sorry mensen noodweer ik werd bedreigd. (door mn ex haha)

  🙂 🙂 😉

Reacties zijn gesloten.